دفتر خدمات ماین پاکی ملل متحد میگوید، کاهش چشمگیری در بودجه ماین پاکی افغانستان باعث شدهاست تا هزارها ماین پاک افغان وظایف شان را از دست دهند و شمار پروژههای ماین پاکی نیز در کشور کاهش یابد.
محمد وکیل جمشیدی معاون دفتر خدمات ماین پاکی ملل متحد یا UNMACA به رادیو آزادی گفت، در سه سال گذشته حدود ۵۰ درصد کمکهای مالی کشورهای کمک کننده در عرصه ماین پاکی کاهش یافتهاست.
جمشیدی افزود:
"در سه سال گذشته متاسفانه پولیرا که در عرصه ماین پاکی در افغانستان نیاز بود بدست نیاوردیم تنها حدود ۵۰ درصد آن کمک گردید و این باعث شد که حدود پنج هزار ماین پاک وظایف شان را از دست دادند و تعداد پروژههای ماین پاکی نیز کاهش یافت. "
آقای جمشیدی دلیل عمده کاهش در بودجه ماین پاکی افغانستان را بیرون شدن اکثر نیروهای خارجی در ۲۰۱۴ میلادی از افغانستان خوانده گفت، با خروج شمار زیاد نیروهای امریکایی و ناتو کشورهای کمک کننده دیگر به تمویل پروژههای ماین پاکی ادامه ندادند.
دفتر خدمات ماین پاکی سازمان ملل متحد میگوید، در سال ۲۰۱۶ بیش از دو هزار نفر در انفجار ماینهای کنار سرک در افغانستان کشته و زخمی شده اند.
حکومت افغانستان در ۲۰۱۳ میلادی پلان ده ساله را برای جامعه جهانی ارائه کرد که بر اساس آن افغانستان تا ۲۰۲۳ میلادی عاری از ماینها خواهد بود.
اما به گفتهء معاون دفتر خدمات ماین پاکی سازمان ملل متحد، از ۳۴ ولایت افغانستان، ۳۳ ولایت با مشکل ماین مواجهاند.
به گفتهء محمد وکیل جمشیدی با آنکه در حال حاضر ۷۸ درصد خاک افغانستان از وجود ماینهای جاسازی شده از دوران شوروی سابق پاکسازی شدهاند اما با آن هم افغانستان یکی متاثر ترین کشوریست که با خطرات انفجار ماینها روبه روست.
آقای جمشیدی در رابطه با ساحاتیکه هنوز هم ماین فرش اند گفت:
"از نگاه مساحت در افغانستان در حدود ۵۳۹ کیلومتر مربع در یک هزار و ۵۸۹ قریه و ۲۵۲ ولسوالی که در کل سه هزار ۶۵۹ ساحه است، مشکل ماین وجود دارد."
به اساس معلومات دفتر خدمات ماین پاکی سازمان ملل متحد، خطر انفجار ماینهای کنار سرک بیشتر در جنوب و جنوب شرق افغانستان موجود است.
به گفته این دفتر، افغانستان تنها با خطر انفجار ماینهای جاسازی شده دوران شوروی سابق روبرو نبوده بلکه پس از ۲۰۰۱ میلای مخالفین مسلح دولت نیز نقاط مختلف کشور را ماین فرش کردهاند.