وزارت داخله افغانستان خبر میدهد که تلاشها برای رهایی شهروند یکی از کشورهای افریقایی ربوده شده در کابل، آغاز شدهاند.
نجیب دانش سرپرست دفتر سخنگوی این وزارت یک روز پس از این رویداد به رادیو آزادی گفت، پولیس کابل بررسیها را در باره چگونگی وقوع این رویداد آغاز کردهاند.
دانش گفت، بررسیها همچنان در این باره آغاز شدهاند که این شهروند خارجی چگونه ربوده شدهاست.
او افزود:
"تبعه یکی از کشورهای افریقایی که برای وزارت زراعت افغانستان کار میکرد، دیروز ساعت هشت بجه از مربوطات کارته چهار (غرب کابل) اختطاف شده، تیم امنیتی کابل وظیفه گرفته تا در ردیابی و چگونگی این رویداد کار کند و تلاش داریم هر چی زودتر این شخص رها شود و به وظیفه اش برگردد."
وزارت زراعت افغانستان هرچند از افشای نام این کارمندش خود داری میکند اما میگوید، کارمند ربوده شده در بخش برنامه ملی باغ داری و مالداری به گونه قراردادی با این وزارت کار میکرد.
لطف الله راشد سخنگوی این وزارت روز دو شنبه به رادیو آزادی گفت، این شهروند خارجی زمانی ربوده شد که از محل اقامت اش در کارته چهار به سوی وزارت زراعت در حرکت بود.
او افزود:
"کارمند قرار دادی وزارت زراعت که از خانه خود به وزارت میامد از طرف افراد مسلح ناشناس ربوده شده، این کارمند در بخش برنامه ملی مالداری و باغ داری با وزارت زراعت کار میکرد."
برخی منابع به رادیو آزادی گفتهاند، شهروند خارجی ربوده شده تبعه کینیا یکی از کشورهای افریقایی میباشد.
غرب کابل جایی است که پیش از این هم رویدادهای مشابهی در آن به وقوع پیوستهاند.
حدود یک ماه پیش افراد ناشناس بر یک دفتر خارجی موسوم به میرسی در سرک دارالامان در غرب کابل حمله کردند که در نتیجه یک خانم جرمنی کشته و یک خانم فنلندی ربوده شد.
تا حال از سرنوشت این خانم فنلندی خبری در دست نیست.
سال قبل دو تن از استادان پوهنتون امریکایی افغانستان نیز ربوده شدند که تا هنوز از وضعیت آنان هم خبر در دست نیست.
حالا پرسش اینجاست که چی عواملی سبب شدهاند تا اختطاف شهروندان خارجی در کابل افزایش یابد؟
میرزا محمد یارمند معین پیشین وزارت داخله افغانستان در این باره میگوید، نهادهایکه کارمندان خارجی دارند باید این کارمندان شان را در نهادهای امنیتی ثبت و راجستر کنند.
او افزود:
"محل بود و باش، دفتر و مسیر رفت و آمد شهروندان خارجی باید مشخص باشد در نزد پولیس، دوم اینکه با در نظرداشت وضعیت فعلی باید یک میکانیزم را در این خصوص ادارات مربوطه وضع کنند تا پولیس در قسمت حفاظت از شهروندان خارجی احساس مسئولیت کند یا اینکه از طرف بخش امنیت نهاد مربوط تامین امنیت شوند."
به گفته یارمند، در برخی اوقات شهروندان خارجی در باره امنیت جان شان بی پروایی کرده و خود را در نهادهای امنیتی ثبت و راجستر نمیکنند.
وی نهادهای امنیتی به خصوص پولیس کابل را مکلف به رهایی شهروندان ربوده شده میداند.
گزارش: نصرت پارسا