برای اعلان استراتژی جدید ایالات متحده امریکا برای افغانستان نزدیک به یک ماه دیگر نیز باید انتظار کشید.
وزیر دفاع امریکا میگوید تا اواسط ماه جولای واشنگتن جزئیات این استراتژی را با اعضای کانگرس در میان خواهد گذاشت.
جیمز متیس در مجلس استماعیه کمیتۀ خدمات نظامی مجلس سنا همچنان سه تقاضا را مطرح کرد که همه به تصویب بودیجۀ دفاعی اینکشور در سال ۲۰۱۸ ربط داشت.
او در همین نشست بالای استراتژی فعلی واشنگتن در افغانستان انتقاد کرد
وی گفت:
"ما فعلاً در افغانستان در حال پیروز شدن نیستیم و این را به زودی ممکن تصحیح خواهیم کرد. باور دارم که هر سه تقاضای که داریم ارزش خود را دارد، هر چند برای محافظت از آن کشور نگاه ما فراخ تر ازین است."
جیمز متیس درین نشست استماعیه با انتقادها و سوالهای تند سناتوران مواجه شد.
مخصوصاً زمانی که سناتور جمهوریخواه جان مککین در بارۀ زمان اعلان استراتژی جدید واشنگتن برای افغانستان پرسید:
"چه زمانی انتظار داشته باشیم که کانگرس ایالات متحده استراتژی در برابر افغانستان را به دست آورد؟ استراتژی که به آنچه در هشت سال گذشته داشتیم و (هدفش) شکست نخوردن بود، پایان دهد."
پاسخ وزیر دفاع امریکا به سناتور مککین نسبتاً کوتاه و واضح بود:
"تا وسط ماه جولای خواهیم توانست با جزئیات به شما اطلاع دهیم. در حال آماده ساختن این (استراتژی) استیم. درین باره کارهای شده و کارهای دیگر در جریان است، تا مطمین شویم که به خاطر تأخیر در اقدامات خود هزینۀ نمیپردازیم."
وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا این را هم پذیرفت که فعالیت گروه طالبان در حال افزایش است.
جیمز متیس به کمیتۀ نظامی مجلس سنای امریکا گفت، طالبان سال خوبی را پشت سر گذاشتند و میخواهند سال خوبی داشته باشند.
متیس افزود که باور دارد "حضور دشمن در حال گسترش" است و واشنگتن میداند که به اقدامات "عاجل" نیاز است.
وزیر دفاع امریکا در حالی این سخنان را میگوید که به اساس آمار نشر شده در آغاز سالجاری حکومت افغانستان تنها حدود ۶۰ درصد قلمرو اینکشور را در کنترول دارد.
دفتر سرمفتش خاص ایالات متحدۀ امریکا برای بازسازی افغانستان به در ماه فبروری گزارشی را به نقل از پنتاگون نشر کرد که در آن آمده بود ۵۹.۷ درصد قلمرو افغانستان در کنترول حکومت این کشور است.
استراتژی جدید امریکا برای افغانستان هر چند تا به حال روشن نیست اما احتمال میرود که در آن بالای افزایش شمار سربازان امریکایی در افغانستان تأکید شود.
حالا ۸۴۰۰ سرباز امریکایی در چوکات نیروهای ناتو در افغانستان حضور دارند که ماموریت جنگی نه، بکله مأموریت تجهیز، آموزش و مشوره به نیروهای افغان را به پیش میبرند.