لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۹

شمار خیمه‎های تحصن در شهر کابل کاهش می‌یابند


انتظار می‎رود خیمه‎های تحصن در کابل به دو یا سه خیمه کاهش یابد.

یک سخنگوی جنبش رستاخیر تغییر به رادیو آزادی گفت، کثرت خیمه‎ها، مؤثریت کار آن‎ها را کمتر می‎سازد.

تا دیشب تصمیم نهایی گرفته نشد که چه زمانی سایر خیمه‎های تحصن کننده‎ها از کابل برداشته می‎شوند.

کابل در این روزها شاهد چندین خیمه تحصن کننده‎هاست که در مناطق مختلف برپا شده‎اند.

حالا تصمیم‌گیری می‎شود که از میان هشت خیمه، چند پایه آن برداشته شوند و چند خیمه در مناطق مرکزی پایتخت باقی بمانند.

فهیم فطرت از سخنگویان جنبش رستاخیر تغییر به رادیو آزادی گفت تعداد خیمه‎ها کاهش می‎یابند تا تمامی نیروی تحصن کننده‎ها در چند خیمۀ محدود، متمرکز بماند.

فطرت: می‎خواهیم که خیمه‎های ما را تقلیل ببخشیم.
فطرت: می‎خواهیم که خیمه‎های ما را تقلیل ببخشیم.

او افزود:

"دو تا دیدگاه وجود دارند. دیدگاه اول اینست که اگر ثابت می‎شود خیمه‎های ما سبب راه بندان و آزار و اذیت برای شهروندان شده، ما آن‎ها را در یک گوشه انتقال می‎دهیم که این مشکل رفع شود. دیدگاه دوم اینست که با خیمه‎های زیاد، شاید مؤثریت کار ما کمتر شود. به این دلیل ما می‎خواهیم که خیمه‎های ما را تقلیل ببخشیم اما دو یا سه خیمه را در نقاط استراتژیک شهر برپا نگه‌می‎داریم."

ولسی جرگه افغانستان که یک هیئت را برای میانجی‌گری میان اعتراض کننده‎های شهر کابل و حکومت موظف ساخته، دیروز یک طرح یازده ماده‌یی را تصویب کرد.

بر اساس این طرح، حکومت باید به خواست‎های قانونی اعتراض کننده‎های کابل رسیدگی کند.

گل پاچا مجیدی یک عضو ولسی جرگه افغانستان به رادیو آزادی گفت جانب حکومت خواست‎های اعتراض کننده‎ها را پذیرفته و آن‎ها باید خیمه‎های تحصن را بردارند.

مجیدی: صد در صد مسئولیت به دوش کسانی‎است که خیمه‎ها را نبردارند.
مجیدی: صد در صد مسئولیت به دوش کسانی‎است که خیمه‎ها را نبردارند.

او افزود:

" صد در صد مسئولیت به دوش کسانی‎است که خیمه‎ها را نبردارند. بخاطری که طرف حکومت خواست‎های شان را پذیرفته‎است و طرحی که ولسی جرگه داشت از سوی ولسی جرگه تصویب شد. بعد از این هر کسی که اقدامی می‎کند، خلاف این طرح است و خلاف قانون و مزاحمت به مردم و همشهری‎های کابل، باید مسئولیت متوجه شان باشد."

اعتراض‎ها در کابل به دنبال حمله انتحاری مرگبار روز چهارشنبه ۱۰ جوزا آغاز شد. به دنبال آن تظاهراتی در کابل صورت گرفت که با شلیک بالای اعتراض کننده همراه شد.

پس از آن خیمه‎های تحصن در مناطق مختلف شهر کابل برپا شدند که شکایت شماری از باشنده‎های پایتخت را بخاطر راه بندان به همراه داشت.

تاجران افغان هم می‎گویند روزانه به خاطر خیمه‎ها، دو میلیون دالر زیان می‎کنند.

با آنکه تا حالا چندین بار از برداشتن این خیمه‎ها سخن گفته شده و انتظار می‎رفت این اقدام روز یکشنبه صورت گیرد، تا هنوز کار عملی در این مورد نشده‎است.

ولسی جرگه افغانستان می‎گوید اگر تحصن کننده‎ها، خیمه‎های شانرا به زودی نبردارند، حکومت باید به وسیله نیروهای امنیتی وارد اقدام شود تا مشکلی از این لحاظ برای مردم باقی نماند.

گزارش: جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG