حکومت افغانستان میگوید با توجه به تغییر دیدگاههای جهانی نسبت به عملکرد پاکستان امیدوار است، آن کشور این بار در امر مبارزه با تروریزم قاطعانه عمل کند.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان میگوید صد در صد اطمینان ندارد که پاکستان این بار نیز در تأمین صلح و ثبات در این کشور همکاری صادقانه کند، اما با آن هم به نتایج نشست "گروه کاری" دو کشور امیدوار است.
معاون سخنگوی رئیس جمهور روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، حکومت افغانستان توانسته با دیپلوماسی که پیش گرفته توجه جهان را در مورد این که پاکستان، کشور حامی تروریزم است، جلب کند.
نجیب آزاد معاون سخنگوی رئیس جمهور روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، پاکستان نیز تغییر دیدگاههای جهانی نسبت به عملکردش در امر مبارزه با تروریزم را درک و راهی جز همکاری با افغانستان ندارد.
او گفت با آنهم افغانستان تنها به تعهدات پاکستان اتکا نمیکند و تلاشهایش برای تأمین صلح در کشور از راههای دیگر نیز ادامه دارد.
او افزود:
"افغانستان حالا بر این باور است که پاکستان بدون همکاری در امر مبارزه با تروریزم راه دیگر ندارد، از همینرو حکومت افغانستان امیدوار است که ممکن این بار حکومت پاکستان واقعاً اقدامات عملی و جدی در برابر مبارزه با تروریزم داشته باشد، با آنهم حکومت افغانستان تنها بر همچو نشستها و تعهدات تکیه نمیکند."
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که قرار است به زودی کابل میزبان نشست "گروه کاری" افغانستان و پاکستان باشد.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان گفته که این نشست به هدف هماهنگ ساختن اقدامات در راستای مبارزه با تروریزم و از بین بردن شبکههای تروریستی نخست در کابل و سپس در اسلامآباد برگزار میشود.
گفته شده که روی ایجاد این گروه کاری در دیدار رئیس جمهور اشرف غنی و صدراعظم نواز شریف به روز جمعه در حاشیۀ نشست سازمان همکاریهای شانگهای در قزاقستان توافق شدهاست.
این در حالیست که در گذشته حکومت افغانستان بارها تلاش کرده تا حکومت پاکستان را برای مبارزه صادقانه با تروریزم ترغیب کند.
پس از حمله مرگبار دوسال قبل در ساحه شاه شهید شهر کابل رئیس جمهور غنی برخورد با پاکستان را تغییر داد و بهگونه جدی از آن کشور خواست تا پناهگاههای امن تروریستان در خاکاش را نابود بسازد.
از آن زمان تاکنون روابط افغانستان و پاکستان تیره بوده است و حکومت افغانستان چندین بار حکومت پاکستان را مسئول حملات مرگبار درین کشور خوانده، اما پاکستان این اتهامات را همواره رد کردهاست.
از سوی هم شماری از آگاهان مسایل بینالمللی راه اندازی همچو نشستها را به نفع افغانستان خوانده میگویند این کشور با استفاده از لابیگری و دیپلوماسی فعال باید از تغییر ذهنیت منطقه و جهان نسبت به پاکستان سود ببرد.
داوود راوش یکی از این آگاهان در صحبت با رادیو آزادی در این مورد گفت:
"راه دیپلوماسی، بحث، مذاکره و برگزاری نشستهای منطقهیی و بینالمللی در وضعیت که افغانستان دارد برایش یک نیاز مبرم است، بحث مهم این است که افغانستان بتواند یک دیپلوماسی فعال را پیش بگیرد و پیشنهاداتی را مطرح کند که هم زننده نباشد و هم به هدفاش که همانا تأمین صلح و ثبات در افغانستان است، برسد."
ارگ میگوید حکومت افغانستان با اتخاذ یک دیپلوماسی مناسب توانستهاست در سطح بینالمللی بر پاکستان فشار وارد کرده و توجه جهانیان را به بحث در مورد این که پاکستان یک کشور حامی تروریزم است جلب کند.
نصرالله ستانکزی آگاه روابط حقوقی میگوید حکومت افغانستان حق دارد سیاست خود را هر گونه که میخواهد تنظیم کند، به شرط آن که با حقوق و روابط بینالمللی در مخالفت قرار نداشته باشد.
گزارش: سحر لیوال