رئیس جمهور افغانستان در رأس یک هیئت امروز پنجشنبه در اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای در آستانه پایتخت قزاقستان اشتراک میکند.
رئیس جمهور افغانستان برعلاوه اشتراک درین نشست با رهبران آسیای میانه و هند نیز ملاقاتهای جداگانه خواهد داشت.
نجیب آزاد معاون سخنگوی رئیس جمهور اشرف غنی ناوقت دیروز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، همچنان قرار است که رئیس جمهور غنی در حاشیۀ اجلاس شانگهای برعلاوۀ رهبران دیگر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ رئیس جمهور چین ملاقات کرده، ثبات و امنیت افغانستان را مورد بحث قرار دهد.
او افزود:
"روسیه و چین خواهان همکاریهای همهجانبه با افغانستان اند و دولت افغانستان به رهبری رئیس جمهور اشرف غنی با رؤسای جمهور این دو کشور ملاقاتهای دوجانبه خواهد داشت تا در مورد «پروسه کابل» بحث کنند و همانطوریکه نمایندههایشان از این پروسه حمایت کردهاند، حمایت رؤسای جمهور را در امر مبارزه با تروریزم در افغانستان حاصل کند."
افغانستان به روز سه شنبه با اشتراک نمایندههای ۲۷ کشور و سازمانهای بینالمللی میزبان کنفرانسی بنام "پروسه کابل" بود.
در اعلامیه این نشست گفته شدهاست که تمامی کشورهای منطقه باید مشترکاً در مورد پروسه سیاسی افغانستان و تأمین ثبات در منطقه سعی کنند.
افغانستان در اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای بهعنوان ناظر اشتراک میکند.
بر اساس معلومات که به دسترس رادیو آزادی قرار گرفتهاست، اشتراک در اجلاس شانگهای در اجندای کاری رئیس جمهور افغانستان شامل نبود، اما کشورهای عضو این سازمان در آخرین دقایق رئیس جمهور اشرف غنی را برای اشتراک در این اجلاس تشویق کردند.
اشرف غنی روز گذشته با نمایندههای برخی از کشورهای عضو شانگهای در کابل دید.
در این ملاقات که پیش از رفتن رئیس جمهور به قزاقستان صورت گرفت، در مورد نشست شانگهای و موضوعات مهم دیگر بحث و گفتوگو شدهاست.
غنی با شارژدافیر سفارت امریکا در کابل و سفیران بریتانیا، اتحادیه اروپا، ناتو و جرمنی در ارگ ریاست جمهوری ملاقات کرد.
در این ملاقات همچنان جان نیکلسن قوماندان عمومی مأموریت حمایت قاطع حضور داشت.
رئیس جمهور افغانستان شام روز گذشته در رأس یک هیئت برای اشتراک در هفدهمین نشست شانگهای عازم قزاقستان شد.
انتظار میرود که هیئت افغانستان در آستانه پایتخت قزاقستان با نمایندههای آسیای مرکزی و هند روی اینکه کشورهای منطقه چگونه میتوانند در راستای تأمین امنیت در افغانستان همکاری کنند، صحبت خواهد کرد.
سازمان شانگهای در ۲۰۰۱ میلادی از سوی چین، روسیه، قزاقستان، قرغزستان، تاجکستان و ازبکستان ایجاد شد.
افغانستان، ایران، منگولیا، هند و پاکستان بهعنوان ناظران این نشست اند.
انتظار میرود که هند و پاکستان این بار عضویت دایمی سازمان شانگهای را به دست آورند.