پروگرام غذایی جهان یا "دبلیو، اف، پی" در افغانستان میگوید در نظر دارد در جریان سال جاری میلادی با یک میلیون خانوادههای عودت کننده و بیجاه شده بیبضاعت در این کشور کمک نقدی نماید.
مسئولان این پروگرام روز پنجشنبه برای صدها خانواده ناتوان در کابل کمک نقدی کردند.
مسئولان این پروگرام بر اساس توزیع کمک نقدی به خانوادههای بیبضاعت روز پنجشنبه برای ۳۰۰ خانواده مبلغ شش شش هزار افغانی اهدا نمودند.
وحیدالله امانی سخنگوی دفتر پروگرام غذایی جهان در افغانستان یا "دبلیو، اف، پی" درین مورد گفت:
"این برنامه از اکتوبر سال ۲۰۱۶ آغاز شده و تا حال ادامه دارد و تلاش داریم تا این را بیشتر ادامه دهیم چرا که مهاجرین در حال آمدن هستند و ما میخواهیم که بیش از یک میلیون تن را تا اخیر امسال تحت پوشش خود قرار بدهیم اما دونرها و کسانیکه پروژههای ما را تمویل میکنند امیدواریم که کمکهای تازه را برای ما برسانند."
بر اساس معلومات پروگرام غذایی جهان آنان برای خانوادههای بیبضاعت که از خارج عودت کرده و اسناد مؤثق مهاجرت داشته باشند و مسئولان سرحدی وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان آن را تصدیق کرده باشد تا سه ماه در هر ماه مبلغ شش هزار افغانی کمک میکند.
مسئولان این پروگرام همچنان گفتند خانوادههای که به اثر نا امنی از مناطقشان بیجا شده با داشتن اسناد مؤثق از این کمکها مستفید میگردند.
بر اساس معلومات وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان افغانستان سال گذشته بیش از یک میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور برگشت کردهاند.
این وزارت میگوید که در حال حاضر یک میلیون و پنجصد هزار مهاجر راجستر شده و حدود هفت صد هزار افغان غیر را جستر شده در پاکستان وجود دارند.
بهگفته حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان از آغاز سال جاری تا حال بیش از ۲۰۰۰۰ مهاجر از ایران و پاکستان از راههای نیمروز و تورخم به کشور عودت کرده که کمکهای اولیه با آنان صورت گرفتهاست.
مسئولان این وزارت میگویند که برعلاوه این که در سالهای اخیر هفت صد هزار افغان از اثر نا امنی از مناطقشان بیجا شدهاند در سال ۲۰۱۷ میلادی ۴۰ هزار افغان از مناطقشان بیجا شدهاند در حالی که ارقام دفتر مللمتحد در امور مهاجرین این رقم را ۵۵ هزار تن نشان میدهد.
خانوادههای که برای گرفتن کمک پروگرام غذایی جهان آمده بودند به رادیو آزادی گفتند که با توجه به بیکاری و بلند رفتن قیمتها در کشور این کمک برای آنان کفایت نمیکند.
عمر خان یکی از اعضای این خانوادهها میگوید.
"این کفایت نمیکند زمانی کفایت میکرد که بسیار زیاد بود از وقتی که از پاکستان آمدیم آنجا مصرف کم بود مگر اینجا مصرف زیاد است تا حال بل برق را شش ماه میشود که تحویل نکردهام بیکاری از یکسو و قیمتی هم بسیار زیاد است."
مسئولان وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان افغانستان میگوید تلاش دارند برای حل مشکلات خانوادههای برگشت کننده و بیجا شده کمک مؤسسات مختلف را جلب نمایند.
مهر خدا صبار رئیس کمیته اضطرار این وزارت به رادیو آزادی گفت:
"وزارت مهاجرین تلاش دارد که از منابع مختلف کمکها را جلب کند و همزمان با دونرها هم صحبت شده و این به اثر تلاشهای بوده که با دونرها صحبت شده بود دفتر «دبلیو، اف، پی» نیز حاضر است."
سردار خان زدران کارشناس افغان عامل بزرگ مشکلات موجود را نا امنی در کشور میداند و میگوید حکومت باید در برابر این مشکل مبارزه جدی نماید.
بهگفته وی تا زمانیکه در کشور صلح تأمین نگردیده و زمینه کاریابی فراهم نشود، مشکل موجود کاهش نخواهد یافت.
گزارش: جاوید حسنزاده