باشندهگان برخی ساحاتِ شیرخان بندر و مسئولان ریاست زراعت کندز شکایت دارند که در ساحاتِ سرحدی، جنگلات این ولایت از سوی زورمندان و پولیس سرحدی بهگونه غیر قانونی قطع میگردند.
آنان از اداره محلی کندز میخواهند تا در قسمت جلوگیری از قطع جنگلات هرچه زودتر اقدام کند.
محمدالله و اختر محمد دو تن از باشندهگان منطقه جنگل شیرخان بندر کندز به رادیو آزادی چنین گفتند:
"به محیط زیست و جنگلات توجه نمیشود. هر سال در مناطق چمبوس کول، برزنگی، حلقه کول و در دیگر ساحات جنگلات طبیعی به شکل غیر قانونی از سوی زورمندان قطع میشوند، در حالیکه در سرحدات کمیساریهای پولیس سرحدی موجود است، ولی کسی به قطع جنگلات توجه نمیکند و چوب این جنگلات بهخاطر فروش به بازار ولسوالی امام صاحب و شهر کندز انتقال داده میشود."
"هر روز در اینجا مردم جنگلات را میزنند و چوب آن را میفروشند و حتی پولیس هم درختان جنگل را میزند و چوب آنرا به فروش میرساند و کسی جلو شان را نمیگیرد."
باشندهگان شیرخان بندر و ولسوال امام صاحب کندز میگویند که قطع جنگلات طبیعی باعث سرازیر شدن سیلابها و طغیان آب دریای آمو شده و همهساله زمینهای زراعتی مردم به بستر دریای آمو مُبدل میشود.
با این همه مسئولان ریاست زراعت و مالداری کندز نیز از قطع جنگلات طبیعی ابراز نگرانی کرده میگویند که آنان بدون همکاری مردم و پولیس نمیتوانند از قطع جنگلات در این ولایت جلوگیری کنند.
محمد نبی رؤفی رئیس اداره زراعت و مالداری کندز میگوید که در ولسوالیهای امام صاحب، قلعۀزال، چهاردره و علیآباد هزاران هکتار جنگلات وجود دارند، اما بیشتر این جنگلات از سوی مردم محل و زورمندان قطع میگردند.
آقای رؤفی میافزاید:
"بدون شک جنگلات ما در زیر تهدید قرار دارد و بیشتر جنگلات در امام صاحب و قلعۀزال موجود است که این دو ولسوالی سرحدی هستند و در آنجا بیشتری جنگلات قطع شدهاند و قطع جنگلات باعث طغیان آب دریا و سیلابهای موسمی شده که در اثر آن همهساله مردم محل متضرر میشوند."
از سوی دیگر عبدالحمید حمیدی قوماندان امنیه کندز میگوید، اگر شواهد و اسناد دریافت کنند که گویا پولیس در قطع جنگلات دخیل است، فوراً اشخاص متخلف را که در هر کتگوری باشند، بازداشت و به پنجه قانون میسپارند.
آقای حمیدی گفت که پولیس آمادهاست تا در جلوگیری از قطع جنگلات با اداره زراعت کندز همکاری کند، اما تا کنون اداره زراعت این ولایت از پولیس در خصوص قطع جنگلات خواستار همکاری نشدهاست.
بر اساس معلومات اداره زراعت کندز، در سطح این ولایت بیش از ۴۰ هزار هکتار جنگلات طبیعی وجود دارند که ۲۰ هزار هکتار آن را جنگلات پسته و دیگر جنگلات مثمر تشکیل میدهند.
گزارش: اجمل آرین