مقامهای امریکایی میگویند، قرارداد فروش اسلحه به ارزش ۱۱۰ میلیارد دالر با عربستان سعودی، بزرگترین قرارداد تسلیحاتی در تاریخ امریکا است.
امریکا بر اساس این قرارداد، در یک دهه دیگر سیستم دفاع ضد راکت پیشرفته از نوع پترویت و تاد، تانکها و کشتیهای جنگی را به دسترس عربستان سعودی قرار خواهد داد.
مایک میلر مسئول بخش امنیت منطقوی و انتقال اسلحه در وزارت خارجه امریکا به خبرگزاری اسوشیتتد پرس گفتهاست، عربستان سعودی به هدف جلوگیری از تهدید ایران و همچنان بلندبردن ظرفیت دفاعی ریاض در مبارزه علیه تروریزم این قرارداد را امضاء کردهاست.
اما حسن روحانی رئیس جمهور ایران قرارداد فروش اسلحه از سوی امریکا به عربستان سعودی را نمایشی خواندهاست.
روحانی در سخنرانی تلویزیونی روز دوشنبه خود در این مورد گفت:
"عربستان شاید فکر میکند که باید سلاح بخرد اما ایران نیاز به خرید سلاح ندارد و هر سلاح را که نیاز داشته باشد آن را نمیخرد بلکه میسازد."
خبرگزاری اسوشیتتد پرس میگوید، موضوع فروش برخی از سلاحها به عربستان سعودی از چندین سال بدینسو مطرح بود، اما جرد کوشنر داماد رئیس جمهور دونالد ترمپ تلاش کرد تا این موضوع پیش از سفر آقای ترمپ به عربستان سعودی نهایی شود.
دیریک کولیت معاون پیشین وزیر دفاع امریکا میگوید، امریکا و عربستان سعودی با امضای این قرارداد تسلیحاتی خواستند آغاز فصل جدید روابطشان را نشان دهند.
اگر از یکسو قرارداد تسلیحاتی میان امریکا و عربستان سعودی، متوجه ایران است، از سوی دیگر اسرائیل را که پیشرفتهترین تجهیزات نظامی را در منطقه دارد، نیز نگران ساختهاست.
اما امریکا در این قرارداد طیارههای (اف ۳۵) را که در حال حاضر نزد اسرائیل اند، به دسترس عربستان سعودی قرار نمیدهد.
مایک میلر مسئول بخش امنیت منطقوی و انتقال اسلحه در وزارت خارجه امریکا میگوید، قرارداد تسلیحاتی میان کشورش و عربستان سعودی هیچگاه توانمندی نظامی اسرائیل را متأثر نخواهد کرد.
روابط نزدیک اداره دونالد ترمپ با عربستان سعودی در تناقض با این باور از حامیان آقای ترمپ مواجه شدهاست که ریاض را مسئول حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی میخوانند.
از جمع ۱۹ مهاجم یازدهم سپتمبر که دو ساختمان تجارتی امریکا را هدف قرار دادند ۱۵ تنشان از عربستان سعودی به امریکا آمده بودند.