لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۱

مأموریت ناتو در افغانستان یکی از موضوعات مورد بحث نشست ناتو خواهد بود


انتظار می‌رود دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در نشست رهبران ناتو در ۲۵ ماه می یعنی تا ده روز دیگر در بروکسل پایتخت بلجیم اشتراک کند.

مقام‌ها می‌گویند که بحث در مورد طولانی‌ترین مأموریت نظامی ناتو در افغانستان هم یک بخش عمدۀ این نشست خواهد بود.

پیشاپیش، بر اساس گزارش رسانه‌های امریکایی، احتمال می‌رود ایالات متحده امریکا حداقل ۳ هزار سرباز تازه‌نفس امریکایی را به افغانستان بفرستد.

درین حال، ادارۀ ایالات متحده از دیگر متحدان ناتو هم انتظاراتی دارد.

در یک مقالۀ نشریۀ فارن پالیسی آمده‌است که جنرال ایچ، آر مک‌مستر مشاور امنیت ملی رئیس جمهور ایالات متحده روز جمعه در قصر سفید در مورد اجندای سفر رئیس جمهور ترمپ به بروکسل معلومات داد.

بر اساس گزارش، مک‌مستر گفت از شریکان ناتو یکبار دیگر خواسته خواهد شد که سهم‌شان را در بخش مصارف دفاعی به‌گونۀ منصفانه ادا کنند.

پیش ازین، رئیس جمهور ایالات متحده از شریکان ناتو خواسته تا دو درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان را در بخش مصارف دفاعی هزینه کنند.

در مقالۀ فارن پالیسی آمده‌است که مک‌مستر گفته‌است، همه باید در رسیدن به مقاصد مشترک در افغانستان متعهد باشند.

جاوید کوهستانی تحلیل‌گر مسایل نظامی در کابل است.

او در گفت‌و‌گوی تیلیفونی روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که پس از پایان یافتن مأموریت جنگی ناتو در پایان سال ۲۰۱۴ در افغانستان، شورشیان فعالیت‌های شان را درین کشور افزایش دادند.

او افزود که اکنون به نقش بیشتر شریکان اروپایی ناتو در افغانستان نیاز است.

جاوید کوهستانی تحلیل‌گر مسایل نظامی
جاوید کوهستانی تحلیل‌گر مسایل نظامی

وی گفت:

"ما امیدوار هستیم که تقاضاهای ترمپ بتواند مجموع همکاران بین‌المللی ناتو را فعال بسازد تا حضور پُر رنگ پیدا بکنند که تا حداقل اطمینان برای آینده افغانستان به وجود بیاید."

کوهستانی گفت که تروریزم و افراط‌گرایی در منطقه تهدید جدی پنداشته می‌شود که عدم توجه به آن می‌تواند پیامدهای ناگواری در پی‌داشته باشد.

وی افزود:

"اگر ایالات متحده امریکا نتواند افراطیت را در افغانستان حداقل شکست بدهد و ریشه‌کن سازد، در آینده خطر بزرگ در پاکستان وجود دارد که سلاح‌های پیشرفتۀ اتمی و راکتی پاکستان در اختیار افراطیون و بنیادگرایان قرار گیرد و یا سیاست‌های افراطی بتواند در کل مفکورۀ حکومتداری را تنظیم بکند و این یک خطر جدی و بزرگ است."

پیش از نشست رهبران ناتو در بروکسل، ینس استولتنبرگ منشی عمومی این پیمان نظامی با سفر به بریتانیا و جرمنی در مورد افزایش نقش ناتو در افغانستان صحبت کرده‌است.

ینس استولتنبرگ منشی عمومی ناتو و انگلا مرکل صدراعظم جرمنی
ینس استولتنبرگ منشی عمومی ناتو و انگلا مرکل صدراعظم جرمنی

استولتنبرگ به روز پنجشنبه در یک نشست مشترک خبری با انگلا مرکل صدراعظم جرمنی در برلین گفت:

"ما در حال حاضر سرگرم بررسی مأموریت آموزشی‌ ما در افغانستان هستیم. ما تا چند هفته دیگر در مورد آینده این مأموریت به‌شمول تعداد نیروها تصمیم می‌گیریم."

در حال حاضر ناتو بیش از ۱۳ هزار نیرو در افغانستان دارد که بخش اعظم آن را سربازان امریکایی تشکیل می‌دهند و همه در چوکات مأموریت حمایت قاطع سرگرم، آموزش، مشوره و کمک با نیروهای افغان هستند.

اکنون همه منتظر رئیس جمهور ایالات متحده هستند که به درخواست جنرالانش در مورد اعزام حداقل ۳ هزار سرباز تازه‌نفس امریکایی به افغانستان مشخصاً چه پاسخ خواهد داد.

در پهلوی این، در مقالۀ فارن پالیسی آمده‌است که مقام‌های وزارت دفاع امریکا تأیید کرده‌اند که در پلان پیش‌رو مسئلۀ رفع برخی از محدودیت‌ها در مورد چگونگی انجام عملیات نیروهای امریکایی در افغانستان هم مورد بحث است.

بر اساس همین گزارش، موضوع همکاری نزدیک نیروهای امریکایی با نیروهای افغان در جنگ علیه شورشیان و نیز رفع محدودیت‌ها در انجام حمله‌های هوایی هم مطرح است.

ناتو گفته‌است که هدف اصلی‌اش در افغانستان این است که نگذارد این‌کشور دوباره به لانۀ امن برای تروریستان مبدل شود.

XS
SM
MD
LG