روزنامه واشنگتن پست در شماره اخیرش مطلبی را به نشر رسانیدهاست تحت عنوان بعد از کشته شدن سردسته داعش در افغانستان، نیروهای افغان در حال ورود به منطقه تحت کنترول داعش اند.
به نوشته مقاله، بعد از کشته شدن عبدالحسیب لوگری رهبر داعش در ۲۷م ماه اپریل در ولایت ننگرهار، نیروهای افغان به سوی ولسوالیهای در شرق افغانستان در حرکت اند که برای مدت طولانی در دست تندروان این گروه بود.
قوای افغان برای اولین بار در چندین ماه اخیر وارد این مناطق در حالی میشوند که درگیریهای شدید و بماردمانها در ۵ ولسوالی ننگرهار ادامه دارد.
مقامات گفتهاند از روز یکشنبه به اینطرف ۳۴ تندرو درین منطقه توسط نیروهای افغان کشته شدهاند.
به نوشته واشنگتن پست، خبر کشته شدن ملا عبدالحسیب لوگری رهبر داعش در افغانستان به روز یکشنبه از سوی پنتاگون و ریاست جمهوری افغانستان تائید شد که در یک عملیات مشترک متشکل از ۵۰ نیروی رینجر امریکایی و ۵۰ نیروی خاص افغان کشته شدهاند.
واشنگتن پست مینویسد کشته شدن ملاعبدالحسب سومین ضربه شدید بر پیکر گروه داعش است.
حافظ سعید رهبر پیشین این گروه در ماه اگست سال گذشته در یک حمله طیاره بی پیلوت امریکایی کشته شد.
اردوی امریکا در سیزدهم اپریل بزرگترین بمب غیر هستوی اش را که مادر بمبها نامیده میشود بر مخفیگاههای داعش در ولسوالی اچین ننگرهار پرتاب کرد که بر اساس گزارشها ۹۴ عضو داعش در آن کشته شدند.
نشریه کریسشن تودی نیز در شماره اخیرش مطلبی را در مورد کشته شدن ملا عبدالحسیب لوگری به نشر رسانیدهاست و مینویسد، گمان میرود لوگری دستور سلسله از حملات بزرگ به شمول حمله هشتم مارچ بر شفاخانه سردار محمد داود خان در کابل را داده باشد.
به نوشته نشریه، پنتاگون ماه گذشته گفت، ملا عبدالحسیب شاید در عملیات نیروهای امریکایی و افغان در ننگرهار کشته شده باشد که در آن دو نیروی رینجر امریکایی نیز کشته شدند. ولی خبر کشته شدن عبدالحسیب به روز یکشنبه تائید شد.
دفتر جان نیکلسن قوماندان عمومی قوای امریکایی و ناتو در افغانستان در اعلامیه گفتهاست، این عملیات موفق مشترک، قدمی دیگر پیشرفت در کمپاین جدی ما برای سرکوب گروه موسوم به دولت اسلامی خراسان در سال ۲۰۱۷ است.
در اعلامیه دفتر نیکلسن گفته شدهاست که عبدالحسیب برعلاوه حمله بر شفاخانه سردار محمد داودخان، دستور سربریدن بزرگان محلی در مقابل خانواده هایشان و اختطاف زنان و دختران و ازدواج اجباری آنها با جنگجویان داعش را نیز صادر کرده بود.
به نوشته کرسشن تودی، گمان میرود گروه موسوم به دولت اسلامی خراسان با داعش فعال در عراق و سوریه رابطه دارد ولی در فعالیتهای عملیاتی اش مستقل است.
شماری اعضای این گروه که در سال ۲۰۱۵ حدود سه هزار تن خوانده شده بود، حال هشتصد تن تخمین میشوند.