لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۹ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۷

نهادهای مدنی: سیما سمر از پول کمیسیون "چندین نهاد و هوتل" ساخته‌است


چندین نهاد مدنی در یک گردهمآیی در کابل سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را به دست داشتن در فساد اداری متهم کرده‌اند.

نهادهای مدنی جوانان امروز، آرمان‌های ملی، جنش ملی افغان و روند نجات ملی در نشست خبری به روز پنجشنبه، ۱۴ ثور در یک نشست خبری در کابل گردهم آمدند.

این نهاد‌های مدنی ادعا کردند که خانم سمر "از پول کمیسیون مستقل حقوق بشر، چندین نهاد و هوتل" ساخته‌است.

یوسف زازی مسئول مرکز اثر علمی و فرهنگی و یکی از فعالان مدنی دیروز در جریان همین نشست خبری در کابل این اتهامات را وارد کرد:

"بعد از این برای مردم افغانستان در کمیسیون همچون افراد مانند خانم سمر، قابل پذیرش نیستند، این باید به پایان برسد و حکومت نیز در این زمینه کم از کم مسئولیت دارد تا بپرسد، در کنار این، در چند سال گذشته که خانم سمر در این سمت کار کرده‌است، پول هنگفتی را از آدرس کمیسیون به دست آورده‌است در بامیان هوتل ساخته‌است، در ولسوالی جاغوری بنام شهدا یک نهاد ساخته‌است و همین‌گونه در بامیان نیز بنیاد کودکان را ساخته‌است و این خانم فعلاً عضویت شورای عالی یک حزب سیاسی را دارد."

رادیو آزادی این اتهامات را بگونه مستقل تایید کرده نمی تواند.

سیما سمر رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با وصف چندین تماس تیلفونی به هنگام تهیهء گزارش برای تبصره در مورد این اتهامات دستیاب نشد.

احمد بلال صدیقی سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان است.

او در گفت و گوی تلیفونی روز جمعه ۱۵ ثور در صحبت با رادیو آزادی اتهامات نهادهای مدنی در مورد فساد اداری بر رئیس کمیسیون را بی‌اساس خواند و افزود:

" کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان تمام بودیجۀ را که دریافت می‌کند به اساس یک پلان بسیار منظم به مصرف می‌رسد، چه در عرصه‌های برنامه‌ای و چه در عرصه‌های حمایتی. در عین زمان، در اخیر سال هم نهادهای تفتیش دولتی می‌آیند و اسناد و مصارف کمیسیون را به صورت همه جانبه تفتیش می‌کنند و همچنان نهادهای بین‌المللی که به کمیسیون بودیجه می‌دهند، در هر ربع و در اخیر سال مالی تمام مصارف مالی کمیسیون را به صورت همه جانبه مورد ارزیابی قرار می دهند."

صدیقی افزود که همه نهادهای تفتیش و ارزیابی داخلی می‌توانند تمام اسناد کمیسیون را بررسی کنند.

در کنار اتهامات فساد اداری، نهادهای مدنی حاضر در نشست خبری روز پنجشنبه در کابل مدعی بودند که رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در مورد رویدادهای مثل، قضیۀ قتل فرخنده در کابل، حمله‌های انتحاری در پکتیا، پکتیکا، ننگرهار و بدخشان خاموشی اختیار کرده‌است.

اما سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به رادیو آزادی گفت که کمیسیون‌شان در مورد هر رویداد حقوق بشری که در هر ولایت افغانستان رخ میدهد، صدایش را بلند کرده‌است.

او افزود که قضیۀ فرخنده را به گونۀ متداوم دنبال کرده و چندین اعلامیه هم درین مورد منتشر کرده‌اند.

در بخش از اعلامیۀ اول ماه حمل سال ۱۳۹۴ کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در مورد قضیۀ فرخنده این گونه آمده‌است:

"کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان قتل فرخنده، خانم جوانی که در مرکز شهر کابل توسط مردان خشمگین در ۲۸ حوت ۱۳۹۳ با خشن‌ترین و بیرحمانه‌ترین شیوه به قتل رسید و سپس جسدش به آتش کشیده شد، را با شدیدترین لحن ممکن محکوم نموده و نهایت انزجار و تنفر خود را از این گونه رفتار‌های وحشیانه اعلام می دارد."

سیما سمر رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان هم قبلاً گفته بود که قتل وحشیانه فرخنده نشان دهنده اینست که وضعیت حقوق بشر تا چه اندازه در این کشور شکننده‌است.

یکی از اتهامات دیگر فعالان مدنی در کابل این بود که کرسی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان منحصر به یک فرد شده‌است.

یوسف زازی، یکی از فعالان مدنی، کرسی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را به "کرسی شاهی" تشبیه کرد و گفت که در ۱۵ سال گذشته در انحصار خانم سمر مانده‌است.

آقای زازی با دیگر فعالان مدنی حاضر در نشست خبری روز پنجشنبه در کابل همچنین خانم سمر را برای پاسخگویی به کارکردهایش به مناظره فراخواندند.

سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر هر چند در مورد مناظره تبصره نکرد ولی به رادیو آزادی گفت که دروازۀ کمیسیون به روی همه نهادهای مدنی باز است.

وی افزود:

" من امیدوارم که نهادهای مدنی مشترکاً با همه نهادها کار کنند و در صورتی که خلای را در قبال کمیسیون می‌بینند برای شان به صراحت گفته می‌توانم که در هر مورد در هر قضیۀ که آنان شکایت، نگرانی یا پیشنهادی داشته باشند، دروازۀ ما به روی‌شان باز است."

XS
SM
MD
LG