وزارت امور زنان افغانستان میگوید که خانههای امن درین کشور از سوی حکومت تمویل خواهد شد و درین راستا تلاشهای این وزارت ادامه دارد.
سخنگوی وزارت زنان افغانستان این سخن را پس از آن به رادیو آزادی گفت که نگرانیهای وجود دارد که با توجه به کاهش کمکهای بینالمللی، خانههای امن درین کشور بسته خواهند شد.
کُبرا رضایی سخنگوی وزارت زنان به روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت، حکومت این کشور در نظر دارد که خانههای امن را تمویل کند.
وی افزود:
"رئیس صاحب دولت وعده کردهاست که کوشش میکنیم بودجه خانههای امن را از طریق بودجه دولت افغانستان تمویل کنیم و وزارت امور زنان هم درین زمینه چانهزنیها و رأیزنیها را با دولت دارد تا به یک نحوی این نگرانی کسانیکه در رأس خانههای امن قرار دارند رفع شود."
خانم رضایی افزود که در حال حاضر ۲۷ خانه امن در بیست ولایت افغانستان وجود دارند و ازین میان شش خانه امن در کابل موجود اند.
یکی ازین خانهها در کابل از سال ۲۰۰۴ به اینطرف از سوی مؤسسه امداد انسانی برای زنان و کودکان افغانستان یا «HAWCA» اداره میشود.
مینا سلطانی هماهنگ کننده پروژه خانه امن این مؤسسه به رادیو آزادی گفت که اگر تا سه ماه دیگر کمک مالی دریافت نکنند، این پروژه متوقف خواهد شد.
وی افزود:
"و درین مدت دونر یا کمک کننده که ما را حمایت میکند «UNWOMAN» بود و درین اواخر «یُو اِن وُمَن» برای ما گفت که شاید کمک خود را قطع کنیم و نتوانیم دوباره شما را حمایت کنیم. سپس ما به دونرهای دیگر درخواست کمک دادیم. اما درین مورد کدام کمک و همکاری خاصی نداشتیم و به این خاطر نگرانی ما این است که اگر تا سه ماه دیگر کمک دریافت نکنیم نشود که شلتر ما (خانه امن) بسته شود. فعلاً سه ماه کمک «یُو اِن» ملل متحد را داریم."
خانم سلطانی افزود که مؤسسه امداد انسانی برای زنان و کودکان افغانستان سالانه برای حدود سه صد زن سرپناه و مساعدتهای حقوقی و اجتماعی را فراهم میکند.
بهگفته وی در سال ۲۰۱۶ در حدود ۲۵۶ مورد از قضایای مربوط به خشونتهای خانوادگی را حل و فصل کردهاند.
وی افزود:
"قضایای مختلف بوده، مثلاً خانم و شوهر خواهان طلاق بودند و از هم جدا شدند و اکثر قضایای که مثلاً نخواستهاند دوباره همرای خانواده یا شوهر خود یکجا شوند زمانیکه آنها از هم جدا شدند بر اساس خدمات اجتماعی که برایشان در شلتر (خانه امن) داشتیم آنها را خودکفا ساختیم و خود شان توانسته اند که به پای خود ایستاد شوند و توانسته اند که برای خود یک درآمد داشته باشند."
در خانههای امن زنان و دخترانِ زندگی میکنند که در نتیجه خشونتهای مختلف خانوادگی مجبور به ترک خانههای شان شدهاند.
این عده از زنان و دختران از سوی وزارت امور زنان به خانههای امن معرفی میشوند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید که میزان خشونتها علیه زنان درین کشور در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال قبل آن هشت اعشاریه شش درصد بیشتر بود.
بر اساس معلومات این کمیسیون، پارسال بیش از پنج هزار و پنجصد مورد خشونت علیه زنان را ثبت کردهاست.