لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۶

خبرنگاران بدون سرحد: آزادی مطبوعات در کشورهای دموکرات نیز تهدید می‌شود


سازمان خبرنگاران بدون سرحد هشدار داده‎است که نه‌تنها در کشورهای دارای رژیم‎های خودکامه، بلکه در کشورهای که مدل دموکراسی محسوب می‎شوند نیز آزادی مطبوعات با تهدید مواجه‎است.

سازمان خبرنگاران بدون سرحد که در پاریس مستقر است می‎گوید، تخطی از آزادی مطبوعات به‌طور رو به افزایش دیگر منحصر به کشورهای دارای رژیم‌های خودکامه و دیکتاتور نیست، بلکه در کشورهای که مدل دموکراسی شمرده می‌شوند نیز با تهدید مواجه‎است.

به‌گفته این سازمان، در کشورهای که وضعیت آزادی مطبوعات در آن "خوب" و "نسبتاً خوب" شمرده می‎شدند، در جریان یکسال وضعیت آزادی مطبوعات رو به وخامت نهاده‎است و کشورهای که مدل دموکراسی شمرده می‎شوند، از آن مستثنی نیستند.

در شاخص آزادی مطبوعات سال ۲۰۱۷ میلادی که توسط سازمان خبرنگاران بدون سرحد به تاریخ ۲۶ اپریل نشر شد، افغانستان در بین کشورهایست که وضعیت آزادی مطبوعات در آن "سرخ" خوانده شده‎است.

خبرنگاران افغان به‌طور متداوم متأثر از تهدیدات تروریستان اند.
خبرنگاران افغان به‌طور متداوم متأثر از تهدیدات تروریستان اند.

درین شاخص افغانستان در بین ۱۸۰ کشور جهان در ردیف ۱۲۰ قرار دارد.

این سازمان می‎گوید، با وصف تلاش‎های شجاعانه خبرنگاران افغان برای عملی ساختن تعهدات گزارش‌دهی‌شان، آن‎ها بطور متداوم متأثر از تهدیدات ناشی از طالبان و تندروان گروه موسوم به دولت اسلامی اند.

در شاخص آزادی مطبوعات ۲۰۱۷ میلادی کانادا در ردیف ۲۲ و امریکا در ردیف ۴۳ قرار گرفته‎اند.

سازمان خبرنگاران بدون سرحد می‎گوید، حملات لفظی دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا بالای مطبوعات و خبرنگاران و متهم ساختن آن‎ها به حیث "غیر صادق‌ترین افراد روی زمین" و "پخش عمدی اخبار نادرست" در برابر سنت امریکایی دفاع از آزادی بیان قرار دارد.

در کانادا حداقل در مورد شش خبرنگار جاسوسی شده‎است تا منابع آن‎ها کشف شود، منابعی که حراست از آن وظیفه خبرنگاران است.

بریتانیا در اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی قانونی را تصویب کرد که قدرت نظارت ادارات استخبارتی را افزایش می‎دهد.

رسانه های افغانستان
رسانه های افغانستان

در شاخص آزادی مطبوعات سال ۲۰۱۷، وضعیت آزادی مطبوعات در کشورهای ایران، آذربایجان و ازبکستان به رنگ سیاه رنگ‌آمیزی شده‎است و پاکستان در ردیف ۱۳۹م قرار دارد.

سازمان خبرنگاران بدون سرحد می‎گوید، شاخص آزادی مطبوعات سال ۲۰۱۷ میلادی یک نقشه از همیشه سیاه‌تر آزادی مطبوعات را در جهان نشان می‎دهد.

وضعیت آزادی مطبوعات در ۲۱ کشور جهان سیاه بوده، ۵۱ کشور جهان "سرخ" رنگ‌آمیزی شده‎اند که افغانستان هم در بین آنهاست.

به‌گفته سازمان خبرنگاران بدون سرحد وضعیت آزادی مطبوعات در حدود دو سوم ۱۸۰ کشور جهان بدتر شده‎است، کوریای شمالی در ردیف آخر شاخص آزادی مطبوعات سال ۲۰۱۷ میلادی و ناروی در صدر آن قرار دارند.

برای خواندن گزارش به زبان انگلیسی اینجا را کلیک کنید.

XS
SM
MD
LG