لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۰

طالبان تهدیدی بیشتر به امنیت افغانستان پنداشته می‎شوند یا داعش؟


نیروهای ایالات متحده یازده روز پیش مادر بمب‎ها را بر پناه گاه‎های جنگجویان گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش در ولسوالی اچین ننگرهار انداختند، اما در مقایسه، حملۀ روز جمعۀ طالبان بر قول اردوی ۲۰۹ شاهین توجه بیشتر جلب کرده‎است.

وزارت دفاع افغانستان گفته‎است که صد تن از منسوبان اردو کشته یا زخمی شده‎اند.

اما، منابع محلی به رادیو آزادی گفته‎اند که تا به ۱۴۰ سرباز کشته و ده‎ها سرباز دیگر زخمی شده‎اند.

اکنون، پرسش این است که آیا شورشیان طالبان تهدیدی بیشتر به امنیت افغانستان پنداشته می‎شوند یا جنگجویان داعش؟

یاسینی: طالبان خطر بیشتری را به امنیت و ثبات افغانستان رو به رو می‎سازند.
یاسینی: طالبان خطر بیشتری را به امنیت و ثبات افغانستان رو به رو می‎سازند.

​میرویس یاسینی نمایندۀ مردم در ولسی جرگۀ افغانستان به خبرگزاری رویترز گفته‎است که در مقایسه با جنگجویان داعش، طالبان خطر بیشتری را به امنیت و ثبات افغانستان روبه‌رو می‎سازند.

یاسینی در ادامه پرسیده‎است که بزرگترین بمب بر داعش انداخته شد، اما در مورد طالبان چی؟ که به‌گفته او روزانه ده‎ها تن را می‎کشند.

رویترز گفته‎است هرچند اردوی ایالات متحده در مورد تبصره در باره حمله بر قول اردوی شاهین به درخواست‎های این خبرگزاری پاسخ نداده، اما جنرال جان نیکلسن فرماندۀ عمومی نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان چند ساعت پس از وقوع حمله در یک بیانیه گفت که در کنار نیروهای افغان خواهند ایستاد.

به گزارش رویترز، در حال حاضر نزدیک به ۹ هزار سرباز امریکایی در افغانستان حضور دارند که حدود هفت هزار تن‌شان سرگرم آموزش، مشوره و کمک با نیروهای افغان استند.

ایالات متحده برای تقویت، تمویل و تجهیز نیروهای افغان میلیاردها دالر هزینه کرده‎است.

به نوشتۀ رویترز، مشاوران امریکایی در مبارزه مستقیم در برابر طالبان سهم اندک دارند، اما یک واحد نظامی حدود ۱۵۰۰ نفری در مبارزه علیۀ تروریزم دخیل اند که مأموریت عمدۀ آنان هدف قرار دادن القاعده و گروه موسوم به دولت اسلامی است.

اچین
اچین

خبرگزاری رویترز نوشته‎است که داعش مسئولیت حمله‎های مرگبار بمبی در افغانستان و کشور همسایه‌اش پاکستان را به عهده گرفته‎است، اما بسیاری از تحلیلگران به این باورند که شورشیان طالبان خطر اساسی به حکومت به رهبری محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان پنداشته می‎شود، حکومتی که از حمایت ایالات متحده برخوردار است.

اما، در ادامۀ این مقاله آمده که مقام‎ها در کابل و واشنگتن این نظرها را رد کرده‎اند که طالبان خطری جدی در برابر حکومت افغانستان پنداشته می‌شوند.

این را کریستوفر کولیندا یک افسر پیشین اردوی امریکاست که در افغانستان وظیفه اجرا کرده، گفته‎است.

به‌گفتۀ او مقام‎های امریکایی تمایل دارند که بر گروه‎های بین‌المللی مانند داعش و القاعده تمرکز کنند، اما مقام‎های افغان، پاکستان و شورشیان طالبان و دیگر گروه‎های جنگجوی وابسته به اینان را یک خطر بزرگ می‎پندارند.

رویترز با اشاره به راهکار سال‎های پایانی ادارۀ پیشین ایالات متحده به رهبری بارک اوباما رئیس جمهور سابق این کشور گفته‎است که در آن زمان نظامیان امریکایی از انجام حملۀ مستقیم بر طالبان ازین رو خودداری می‎کردند که امیدواری وجود داشت که این گروه به میز مذاکرۀ صلح حاضر شوند.

رویترز به نقل از مقام‎های افغان که نام‌شان ذکر نشده گفته‎است که پاکستان به بهانۀ جلوگیری از نفوذ تندروان هند در منطقه، افراد مسلح را می‎گمارد و حمایت‌شان می‎کند.

اما، پاکستان این اتهامات را رد کرده گفته‎است که خود این کشور هم از سوی همان گروه‎های که در داخل افغانستان هم فعال استند، آسیب می‎بیند و قربانی تروریزم است.

محمد فرهاد صدیقی نمایندۀ مردم کابل در ولسی جرگه افغانستان به رویترز گفته‎است که شورشیان طالبان یگانه تهدید بزرگ در افغانستان اند.

صدیقی: باید بر پناهگاه‎های طالبان در آن سوی سرحد هم یک بمب انداخته شود.
صدیقی: باید بر پناهگاه‎های طالبان در آن سوی سرحد هم یک بمب انداخته شود.

آقای صدیقی گفته‎است که مادر بمب‎ها بر داعش افگنده شد، اما افزوده که باید بر پناهگاه‎های طالبان در آن‌سوی سرحد هم یک بمب انداخته شود.

حکومت افغانستان گفته‎است که برای نابود کردن گروه‎های افراطی عزم راسخ دارد، در کنار این گفته برای رسیدن به صلح هم به تلاش‌هایش ادامه می‎دهد.

نیروهای بین‌المللی تحت امر ناتو هم گفته‎اند که به حمایت‌شان از نیروهای افغان در سرکوبی گروه‎های تندرو در افغانستان ادامه خواهند داد و در عین حال از پروسۀ صلح به مالکیت و رهبری خود افغان‎ها هم پشتیبانی خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG