لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۱

وصل شدن شبکه فایبرنوری افغانستان با چین و فواید آن


بر اساس توافق‌نامه که میان افغانستان و چین به امضا رسیده، دو کشور از طریق شبکه فایبر نوری با هم وصل می‌شوند که به گفته مقامات افغان با این کار، این‌کشور به مرکز ترانزیت معلومات مبدل خواهد شد.

سید احمد شاه سادات سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی روز جمعه در یک نشست خبری در کابل گفت، با عملی شدن این پروژه، در کنار بالا رفتن عواید، قیمت خدمات انترنتی هم کاهش خواهد یافت.

سید احمد شاه سادات سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی
سید احمد شاه سادات سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی

وی افزود:

"این پروژه افغانستان را به دیجیتل هب مبدل می‌کند و میلیون‌ها دالر از طریق ترانزیت دیتا به بودجه افغانستان می‌ریزد، خدمات انترنت در داخل کشور ارزان می‌شود و زمینه کار برای شماری زیادی از افغان‌ها مساعد خواهد شد."

بر اساس گفته‌های آقای سادات، امورات مربوط به این پروژه در سال ۲۰۱۷ تکمیل و کار عملی روی آن در سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز خواهد شد.

به گفته مسئولان در وزارت مخابرات، این پروژه حدود ۵۰ میلیون دالر امریکایی هزینه بر می‌دارد که از سوی بانک جهانی و پروژه کاسا دیجیتا پرداخت می‌شود.

بر اساس توافق‌نامه میان افغانستان و چین، قرار است لین شبکه فایبر نوری از کاشغر چین از مسیر واخان به طول ۴۸۰ کیلومتر به فیض آباد بدخشان وصل شود.

مسئولان در وزارت مخابرات می‌گویند، با وصل شدن چین و افغانستان از طریق شبکه فایبر نوری، تأثیرات مثبت بر مسیر دیجیتلی راه ابریشم نیز وارد خواهد شد.

با عملی شدن این پروژه انتظار می‌رود که افغانستان از طریق فایبر نوری به کشور‌های اروپایی، افریقایی و همچنان پاکستان، هند، ایران، ازبکستان، تاجکستان و ترکمنستان نیز وصل شود.

در همین حال شماری از کارشناسان اقتصادی از توافق‌نامه افغانستان و چین در این باره استقبال کرده و بر تحکیم روابط دوامدار میان دو کشور، تاکید می‌کنند.

عبدالقادر جیلانی یکی از این کارشناسان می‌گوید، چین در بخش تکنالوژی نوین یک کشور پیشرفته است و می‌تواند در این بخش همکاری سودمند با افغانستان داشته باشد.

وی افزود:

"اگر به بخش تکنالوژی دیده شود، چین یکی از کشور‌های است که در این بخش پیشرفته است و وسایل بسیار پیشرفته دارد، ما نباید تنها در بخش تکنالوژی با این کشور قرارداد داشته باشیم بلکه در بخش‌های صنعت، تولیدات، ساختمانی و استخراج معادن قرارداد‌های داشته باشیم."

آقای جیلانی می‌گوید، نیاز است تا افغانستان قرارداد‌ها با چین را بهتر مدیریت کند تا این پروژه‌ها بیشتر دوام پیدا کند.

به گفته وی، سرپرستان و مقام‌های پائین رتبه حکومت نمی‌توانند تا روابط دوامدار با چین و دیگر کشور‌ها را تأمین کنند.

نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG