حکومت وحدت ملی علیه سخنان اخیر سفیر روسیه واکنش نشان داد.
حکومت افغانستان خطاب شدن طالبان را از سوی سفیر روسیه مقیم کابل به عنوان یک گروه سیاسی محکوم کرد.
ریاست اجرائیه در واکنش به سخنان این سفیر این کشور در کابل میگوید که گروه طالبان یک جریان تروریستی است نه سیاسی.
مجیب الرحمان رحیمی سخنگوی ریاست اجرائیه روز پنجشنبه در نشستی خبری در کابل گفت، هیچ حکومتی نباید طالبان را گروه سیاسی بخواند.
رحیمی گفت:
"طالبان رسما یک جریان تروریستیاند نه سیاسی، هیچ حکومتی نباید به چنین اقدامی دست بزند و چنین اعلان از طرف هر حکومت یا جریان صورت بگیرد از نظر ما محکوم است."
وی گفت که طالبان میتوانند با گذاشتن سلاح شان و پذیرفتن قانون اساسی وارد ساختار سیاسی شوند اما حالا منحیث یک گروه تروریستی در برابر نظام میجنگند.
این در حالیست که الکساندر مانتیتسکی سفیر روسیه در کابل روز چهارشنبه گروه طالبان را به عنوان یک نیروی سیاسی یاد کرده و گفتهاست که برای پایان یافتن بحران در افغانستان باید با طالبان گفتگو شود.
وی افزودهاست که مسکو از دولت قانونی افغانستان و برقراری صلح با مالکیت افغانها حمایت میکند اما این حمایت در شرایطی است که طالبان رابطه خود را با القاعده قطع کند و قانون اساسی کشور خود را بپذیرند.
این باری نخست نیست که چنین اظهاراتی از سوی مقامهای روسی ابراز میشود، پیش از این مقامهای روسی پذیرفتهاند که با طالبان در تماساند اما کمک نظامی با این گروه را رد کردهاند.
اما برخی مقامهای افغان و شماری از اعضای ولسی جرگه گفتهاند که اسناد در اختیار دارند که نشان میدهد روسیه از طالبان حمایت نظامی کردهاست.
اخیرا گزارشهای نیز نشر شد که یک هیئت روسی از کمپ طالبان در وزیرستان شمالی نیز دیدار کردهاست.
خطاب کردن طالبان از سوی سفیر روسیه مقیم کابل به عنوان گروه سیاسی واکنش هیئت اداری ولسی جرگه افغانستان را نیز به همراه شدهاست.
محمد نذیر احمد زی معاون دوم این جرگه و فردی که ادعا دارد اسناد در مورد کمک نظامی روسیه با طالبان در اختیار دارد روز پنج شنبه به رادیو آزادی گفت که هیچ کشوری حق مداخله در امور افغانستان را ندارد.
وی از وزارت امور خارجه افغانستان نیز خواستی دارد:
"از وزارت خارجه می خواهیم هرچه زودتر سفیر روسیه در کابل را احضار کند و جدا برایش گوشزد کند تا از مداخله دست بردارد در غیر آن مردم خاموش نخواهند نشست چون عملا مداخله در امور داخلی افغانستان است."
شماری از کارشناسان سیاسی افغان از جمله بشیر بیژن میگوید که سیاسی خواندن یک گروه تروریستی، به معنی مشروعیت بخشیدن و دادن جرات به آن گروهاست.
وی از حکومت میخواهد تا دیگر در این مورد خاموش نباشد زیرا افغانستان به گفته وی با بحران تازه روبرو خواهد شد.
نورالله شایان