لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۶ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۷

جهان

اعضای جی هفت روی راه حل دیپلوماتیک بحران سوریه بحث کردند

وزرای خارجه کشورهای جی هفت یا هفت کشور بزرگ صنعتی جهان امروز در شهر لوکای ایتالیا جلسه کردند تا راه حل دیپلوماتیک را برای بحران سوریه دریابند.

این جلسه قبل از سفر ریکس تیلرسن وزیر خارجه امریکا به مسکو، متحد عمده رژیم بشار اسد دایر شد ولی این وزرا روی این که آیا تحریمات بیشتر بر روسیه به سبب حمایت از رژیم اسد وضع گردد یا نه، توافق نظر نداشتند.

فشارها بالای روسیه به هدف قطع روابطش با سوریه درحالی زیاد بوده است که اتهاماتی وجود دارند که اسد هفته گذشته، دستور حمله کیمیاوی بر یک منطقه تحت کنترول شورشیان را داد.

قصر سفید که در پاسخ به این حمله، حملات راکتی را بر یک قرارگاه هوایی سوریه انجام داد می‎گوید، ایالات متحده آماده‎است حملات بیشتر را بر اهداف سوریه، به هدف جلوگیری از تکرار حمله کیمیاوی یا بمباردمان‎های کورکورانه از سوی حکومت سوریه، انجام دهد.

ریکس تیلیرسن وزیر خارجه امریکا که قرار است امروز وارد مسکو شود گفته‎است، به اسد اجازه استفاده دوباره سلاح کیمیاوی داده نخواهد شد.

"حملات راکتی ما در پاسخ به استفاده مکرر سلاح کیمیاوی از سوی رژیم بشار اسد، یک اقدام مورد نیاز برای منافع ملی امریکا بود. ما نمی‎خواهیم که ذخایر غیر قابل کنترول اسلحه کیمیاوی اسد، در دست داعش و یا دیگر گروه‎های تروریستی افتد که می‎توانند امریکا یا متحدین مارا هدف قرار دهند. ما همچنان عادی شدن استفاده از سلاح کمیاوی را از سوی بازیگران در کشورهای مختلف به شمول سوریه نمی‎پذیریم."

تیلرسن افزود، اولویت تمام کشورها در سوریه و عراق، سرکوب تندوران داعش است.

تیلیرسن این را هم گفت که اتحادهای روسیه در منطقه با رژیم اسد، ایران و حزب الله لبنان به نفع مسکو نیست و روسیه باید با ایالات متحده و دیگران متحد شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

شورشیان حوثی‌های یمن ۷ کارمند ملل متحد را بازداشت کردند

شورشیان حوثی‌ها (تصویر آرشیف)
شورشیان حوثی‌ها (تصویر آرشیف)

ملل متحد گفته است، شورشیان حوثی‌ها که کنترل شمال یمن را در دست دارند، ۷ تن از کارمندان این سازمان را بازداشت کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ملل متحد روز جمعه، ۵ ماه دلو در واکنش به این اقدام حوثی‌ها، اعلام کرد که تمامی تحرکات کارمندانش در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها را به حالت تعلیق در می‌آورد.

این سازمان افزوده است که برای آزادی فوری کارمندان بازداشت شده‌اش تلاش می‌کند.

ملل متحد در ماه جون گذشته نیز شکایت کرده بود که شورشیان حوثی ۱۱ تن از کارمندان این سازمان را بازداشت کرده است.

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد، این اقدام شورشیان حوثی را نکوهش کرد و خواستار آزادی فوری بازداشت‌شدگان شد.

این سازمان گفته که کارمندانش در ساحۀ صنعا، پایتخت یمن، بازداشت شده‌ اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، به منظور حفاظت از امنیت کارمندان ملل متحد، تمامی تحرکات رسمی آن‌ها به داخل و بیرون مناطق تحت کنترل حوثی‌ها متوقف شده است.

رویترز افزوده است که مقامات حوثی تا کنون برای تبصره در این مورد در دسترس نبوده‌اند.

حوثی‌ها، گروه مورد حمایت ایران بارها در بحیرۀ سرخ به کشتی‌ها حمله کرده‌اند.

به دنبال این حملات، ایالات متحده و بریتانیا بر حوثی‌ها حملات هوایی اجرا کرده‌ اند.

آزادی چهار سرباز زن اسرائیلی در دومین دور مبادله گروگان‌ها میان اسرائیل و حماس

مردم در حال تماشای نقاشی گروگانان اسرائیلی نزد حماس- تصویر از آرشیف
مردم در حال تماشای نقاشی گروگانان اسرائیلی نزد حماس- تصویر از آرشیف

چهار سرباز زن اسرائیلی از جمله گروگان هایی هستند که حماس قرار است امروز آنها را آزاد کند.

گروهی از وکلای مدافع که وکالت خانواده ربوده شدگان را برعهده داشتند روز جمعه این موضوع را اعلام کردند. حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا را گروهی تروریستی می خواند، روز گذشته اسامی این گروگان ها را منتشر کرد.

بر اساس توافقنامه آتش‌بس میان اسرائیل و حماس، درگیری در غزه به مدت شش هفته متوقف می شود و طی آن حماس ده ها گروگان اسرائیلی را آزاد می کند و اسرائیل صدها اسیر فلسطینی را آزاد می کند.

اسرائیل به عوض این چهار گروگان، ۲۰۰ اسیر فلسطینی را آزاد خواهد کرد. این گروه همچنین شامل ۱۲۰ شبه نظامی است که به اتهام حملات مرگبار به حبس ابد محکوم شده اند.

اولین تبادله اسرا بین اسرائیل و حماس یکشنبه گذشته انجام شد که طی آن ۳ گروگان اسرائیلی به عوض ۹۰ گروگان فلسطینی آزاد شدند.

در عین حال، فلسطینی هایی که قصد دارند پس از توافق آتش‌بس به سرزمین های خود بازگردند، به شدت به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

آغاز روند اخراج مهاجرین غیرقانونی از ایالات متحده امریکا

مهاجرین گواتمالایی پس از اخراج از امریکا
مهاجرین گواتمالایی پس از اخراج از امریکا

طیاره‌های اردوی امریکا دیروز جمعه روند خروج مهاجران غیرقانونی دستگیر شده از این کشور را آغاز کردند.

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که در آغاز این اقدام نفر نفر با دو طیاره C-17 به گواتمالا اعزام شدند.

وزارت امور خارجه امریکا گفته است که گواتمالا و ایالات متحده برای پایان دادن به جریان مهاجران غیرقانونی و تقویت امنیت مرزی خود به توافق رسیده اند.

این کار بر اساس دستور دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا آغاز شده و وزارت دفاع آمریکا در حال آماده سازی برای اعزام نیروهای بیشتر به مرزهای جنوبی است.

ارتش ایالات متحده قبلاً از طیاره‌های نظامی برای انتقال افراد به خارج از کشور مانند زمان سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ استفاده کرده است.

اما یک مقام آمریکایی گفته است که این اولین بار در تاریخ معاصر ایالات متحده است که از طیاره‌های نظامی برای تخلیه پناهجویان از این کشور استفاده می شود.

استقبال وزیر خارجۀ اوکراین از اظهارات دونالد ترمپ در بارۀ توافقنامۀ صلح میان اوکراین و روسیه

اندری سیبی‌ها، وزیر خارجهٔ اوکراین
اندری سیبی‌ها، وزیر خارجهٔ اوکراین

اندری سیبی‌ها، وزیر خارجهٔ اوکراین از سخنان دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در مورد توافقنامهٔ صلح میان اوکراین و روسیه استقبال کرده ‌است.

ترمپ تهدید کرده‌ است که اگر مسکو از توافق صلح خودداری کند، هدف تحریم‌های ایالات متحده قرار خواهد گرفت.

سیبی‌ها ‌روز پنج‌شنبه، ۴ ماه دلو، در مجمع اقتصادی جهان در داووس سوئیس، از این موضع‌گیری رئیس‌جمهور ایالات متحده نیز استقبال کرد.

او افزود که پیام ترمپ "واقعاً قوی" بود.

این درحالیست که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا می‌گوید که از تحریم‌های بیشتر برای وارد کردن فشار بر روسیه، استفاده خواهد کرد.

ترمپ روز پنج‌شنبه (۲۳ جنوری) از طریق لینک ویدیویی به مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس در سویس صحبت کرد.

رئیس جمهور ترمپ در پاسخ به سوالات در بارۀ تعهد او برای پایان دادن سریع جنگ در اوکراین گفت که می‌خواهد به زودی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ملاقات کند و قصد دارد که از تعرفه‌ها و تحریم‌های بیشتر برای وارد کردن فشار بیشتر بالای روسیه، استفاده کند.

دونالد ترمپ در جریان مبارزات انتخاباتی متعهد شده بود که پس از روی کار آمدن، به جنگ در اوکراین در مدت ۲۴ ساعت پایان می‌دهد. او در هفته‌های اخیر از این اظهارات عقب‌نشینی کرده، ولی همچنان متعهد شده که جنگ را به سرعت پایان دهد.

شورشیان حوثی یمن عملهٔ یک کشتی تجاری موسوم به "گلکسی لیدر" را آزاد کردند

برگشت برخی عملۀ کشتی "گلکسی لیدر" به بلغاریا
برگشت برخی عملۀ کشتی "گلکسی لیدر" به بلغاریا

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، شورشیان حوثی این کشتی را در ماه نومبر سال ۲۰۲۳، در آغاز حملات‌شان بر کشتی‌ها در بحیرهٔ سرخ، تصرف کرده بودند.

این حملات در واکنش به جنگ اسرائیل و حماس آغاز شد.

ایالات متحده و اتحادیهٔ اروپا، حماس را به‌عنوان سازمان تروریستی می‌شناسند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، رهایی عملهٔ این کشتی، نشان‌دهندهٔ تازه‌ترین تلاش شورشیان حوثی برای کاهش حملات‌شان پس از آتش‌بس در غزه است.

این در حالی‌ست که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده از شامل کردن گروه شورشیان حوثی یمن در فهرست سازمان‌های تروریستی سخن گفته ‌است.

یونیسف: پیامدهای تغییرات اقلیمی روند آموزش ۲۴۲ میلیون کودک را در جهان متاثر کرده است

لوگوی یونیسف
لوگوی یونیسف

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که پارسال به دلیل موج‌های گرمای شدید، توفان‌ها، سیلاب‌ها و شرایط نامساعد محیطی، آموزش دست کم ۲۴۲ میلیون کودک در ۸۵ کشور جهان دچار مشکلات جدی شده است.

امروز ۲۴ جنوری روز جهانی آموزش است.

یونیسف به روز جمعه، ۵ ماه دلو، در گزارشی به مناسبت روز جهانی آموزش گفته است که در افغانستان، پس از موج گرما در ماه می ۲۰۲۴، بیش از ۱۱۰ مکتب بر اثر سیلاب‌های شدید تخریب شدند.

افزون بر آفات طبیعی، به دلیل سیاست‌های سخت‌گیرانه حکومت طالبان، صدها هزار دختر افغان از آموزش بالاتر از صنف ششم محروم شده‌اند.

در گزارش یونیسف آمده است که در پاکستان، کشور همسایأ افغانستان نیز بیش از ۴۰۰ مکتب در نتیجأ سیلاب‌های پارسال تخریب شدند.

در ادامه گزارش گفته شده است که ۱۷۱ میلیون کودک از موج‌های گرما آسیب دیده‌اند و از این میان ۱۱۸ میلیون تن، در بنگله‌دیش، هند، کامبودیا، تایلند و فیلیپین زندگی می‌کنند.

روسیه می‌گوید که حملات طیاره‌های بی‌سرنشین اوکراین را در برخی نقاط دفع کرده است

فرار مردم از آنچه که والی ریازان روسیه حملۀ طیاره‌های بی‌سرنشین خوانده است.
فرار مردم از آنچه که والی ریازان روسیه حملۀ طیاره‌های بی‌سرنشین خوانده است.

والی منطقۀ ریازان در جنوب‌شرق شهر مسکو، پایتخت روسیه می‌گوید که نیروهای دفاع هوایی تعداد نامشخص از طیاره‌های بی‌پیلوت را سقوط داده اند.

پاول مالکوف، والی ریازان صبح جمعه، ۵ دلو گفته که به هیچ کسی آسیب نرسیده است.

سرگئی سوبیانین، شاروال مسکو نیز روز جمعه گفته که واحدهای دفاع هوایی، طیاره‌های بی‌سرنشین اوکراین را که به استقامت پایتخت می‌رفتند، رهگیری کرده اند.

وزارت دفاع روسیه قبلاً گفته بود که ۴۹ طیارۀ بی‌پیلوت اوکراینی را منهدم کرده که بیشتر آنها بالای منطقۀ کورسک در نزدیک سرحد با اوکراین، در پرواز بودند.

در اعلامیۀ این وزارت گفته شده که بر فراز مناطق سرحدی بریانسک، بلگورود و شبه جزیرۀ کریمیا نیز طیاره‌های بی‌پیلوت از بین برده شدند.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که نزدیک به سه سال پیش آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد.

وزیر خارجه عربستان سعودی به بیروت سفر کرد

 وزیر امور خارجه عربستان سعودی و یکی از مقام های بیروت
وزیر امور خارجه عربستان سعودی و یکی از مقام های بیروت

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی روزپنجشنبه ۴ دلو، به بیروت پایتخت لبنان سفر کرد تا در مورد شماری از موضوعات با رهبری جدید لبنان گفت‌وگو کند.

در ۱۰ سال گذشته این نخستین سفر یک دیپلومات ارشد عربستان سعودی به لبنان است.

مقام های لبنان امیدوار اند که بعد از سال‌ها رکود اقتصادی و جنگ بین اسرائیل و حزب الله، کمک‌های مالی کشورهای ثروتمند خلیج را برای بازسازی جلب کنند.

خبرگزاری ملی لبنان از ورود شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیرخارجه عربستان سعودی به این کشور خبر داده است.

او قرار است با جوزیف عون، رئیس جمهور تازه منتخب لبنان دیدار کند.

گفته شده که ریاض از گماشته شدن آقای عون به عنوان رئیس جمهور لبنان به شدت حمایت می‌کند.

رئیس جمهور مصر می‌گوید حضور نظامی کشورش در سومالیا تهدیدی برای هیچ کشوری نیست

رئیس جمهور مصر
رئیس جمهور مصر

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر می‌گوید که مشارکت نیروهای نظامی کشورش در ماموریت جدید اتحادیه افریقا در سومالیا، تهدیدی برای هیچ کشوری نیست.

السیسی این اظهارات را پس از دیدار روز پنج‌شنبه ۴ دلو، با حسن شیخ محمود، رئیس جمهور سومالیا در قاهره مطرح کرد.

مصر در اواخر ۲۰۲۴ اعلام کرد که نیروهای مصری در ماموریت حافظ صلح اتحادیه افریقا که قرار است در سومالیا مستقر شود، شرکت خواهند کرد.

گفته می‌شود که اردوی مصر در مبارزه نظامی علیه گروه‌های افراطی مانند الشباب هم سهم دارند.

وزیر خارجه عراق: حملات ترکیه به کُردهای شمال سوریه پیامدهای خطرناکی دارد

وزیر خارجه عراق
وزیر خارجه عراق

وزیر خارجه عراق می‌گوید که حملات ترکیه بر نیروهای کُرد در شمال سوریه، ممکن خطرناک باشند.

فواد حسین روز پنج‌شنبه ۴ دلو، در مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس گفت که حملات ترکیه ممکن سبب شوند تا افراد بیشتری از شمال سوریه به عراق فرار کنند.

حکومت ترکیه، جنگجویان کُرد را که با ایالات متحده امریکا علیه گروه دولت اسلامی یا داعش در شمال سوریه همکاری کرده اند، تروریست می داند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG