لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۲

یک پایگاه هوایی سوریه هدف حملات راکتی امریکا قرار گرفت


رسانه های امریکا گزارش داده‌اند که در پاسخ به ادعای یک حملۀ کیمیاوی که در اوایل هفته جاری صورت گرفت، ایالات متحده ناوقت روز پنجشنبه بیش از ۶۰ راکت نوع کروز توموهاک را از کشتی های جنگی این‌کشور در بحیرۀ مدیترانه بالای یک پایگاه هوایی حکومت سوریه فیر کرد.

در جریان جنگ شش سالۀ سوریه این اولین حملات مستقیم نظامی امریکا بالای یک پایگاه هوایی حکومت سوریه است که به دستور دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا صورت گرفته است.

لحظات قبل از آغاز حمله امریکا، دپلومات‌های روسی که آنرا یک "عمل متهورانه، تراژیک و مشکوک" خوانده‌اند به ایالات متحدۀ امریکا هشدار داده گفته اند که باید مسئولیت کامل در برابر عواقب منفی آن را بدوش بگیرد.

قبل از این حملات، وزیر خارجۀ امریکا گفته بود که کشورش در جستجوی "پاسخ مناسب" به حمله کیمیاوی این هفته در سوریه است.

هدف ریکس تیلرسن حملۀ است که ظاهراً توسط نظامیان سوریه با استفاده از سلاح کیمیاوی در شهر ادلیب انجام شده‌است.

وزیر خارجۀ امریکا این سخن را پس از پذیرایی از رئیس جمهور چین در ایالت فلوریدای امریکا گفت.

ریکس تیلرسن با تاکید گفت شکی وجود ندارد که رژیم به رهبری رئیس جمهور بشار اسد در سوریه مسئول حمله با اسلحۀ کیمیاوی در ادلیب است.

ریکس تیلرسن وزیر خارجه امریکا
ریکس تیلرسن وزیر خارجه امریکا

وی افزود:

" به نظر ما و به اساس اطلاعاتی که در دست داریم، شکی وجود ندارد که رژیم سوریه به رهبری رئیس جمهور بشار الاسد مسئول این حمله است و فراتر ازین خیلی مهم است تا حکومت روسیه در بارۀ حمایت متداوم خود از رژیم اسد با دقت فکر کند."

وزیر خارجۀ امریکا پس از پذیرایی از رئیس جمهور چین در میدان هوایی ویست پالم بیچ ایالت فلوریدای امریکا گفت، واشنگتن بر سر یک "پاسخ مناسب" به حملۀ کیمیاوی در سوریه فکر می‌کند.

وی گفت:

"ما در بارۀ پاسخ مناسب به این حملۀ کیمیاوی فکر می‌کنیم. این حمله تمامی قطعنامه‌های قبلی سازمان ملل متحد، نورم‌های بین‌المللی و توافقاتی را که برای یک مدت طولانی عملی می‌شدند، نقض کرده‌است، به شمول توافقاتی که رژیم سوریه و حکومت روسیه و همۀ اعضای دیگر شورای امنیت سازمان ملل متحد آنرا پذیرفته اند. این یک مسئلۀ جدیست و نیاز است به آن پاسخ جدی داده شود."

ریکس تیلرسن در پاسخ به این که سرنوشت سیاسی بشار اسد رئیس جمهور سوریه چه خواهد شد گفت، با اعمالی که اسد انجام داده به نظر می‌رسد که وی در رهبری مردم سوریه نقشی نخواهد داشت.

وزیر خارجۀ امریکا به طور مشخص در بارۀ اقدامات احتمالی بر ضد رژیم سوریه چیزی نگفت اما افزود: "کنار زدن بشار اسد به تلاش‌های جامعۀ جهانی نیاز دارد."

از سوی دیگر دیمیتری پیسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه می‌گوید حمایت مسکو از بشار اسد رئیس جمهور سوریه "بی قید و شرط" نیست.

دیمیتری پیسکوف سخنگوی رییس جمهور روسیه
دیمیتری پیسکوف سخنگوی رییس جمهور روسیه

پیسکوف در مصاحبۀ اختصاصی با خبرگزاری اسوسیتد پرس دیروز (پنجشنبه) گفت که "این هم درست نیست که بگوییم مسکو می‌تواند آقای اسد را به انجام هرآنچه روسیه می‌خواهد متقاعد سازد."

پیسکوف افزود، بشار اسد و حکومت به رهبری اش تنها نیروی واقعی اند که می‌توانند در برابر تروریست‌ها عملاً مقاومت کنند.

سخنگوی رئیس جمهور روسیه این سخن را فقط چند روز پس از آن می‌گوید که گزارش‌ها از احتمال حملۀ اردوی سوریه با استفاده از سلاح کیمیاوی در شهر ادلیب خبر میدهند.

دیروز وزیر عدلیهء ترکیه گفت کالبد شگافی اجسادی که برای تحقیقات به ترکیه منتقل شده بودند نشان داد که بر ضد آن‌ها از سلاح کیمیاوی استفاده شده‌است.

گزارش‌ها می‌رسانند که روز سه شنبه نظامیان طرفدار بشار اسد در سوریه در یک حمله بر شهر ادلیب از سلاح کیمیاوی استفاده کرده‌اند.

ویدیو‌های تصویر برداری شده از ادلیب لحظات دردناکی را نشان می‌دهد که کودکان و بزرگسالان به حالت مرگ دست و پا می‌زنند.

بالای سه تن از قربانیان این حمله تحقیقات بیشتر در ترکیه انجام شد.

سر انجام باقر بوزداغ وزیر عدلیۀ ترکیه نتیجۀ تحقیقات را اعلان کرد.

وی افزود:

"در نتیجۀ کالبد شگافی‌ها واضح شد که سلاح کیمیاوی استفاده شده‌است. گزارش صحی به وضاحت این را نشان می‌دهد. نماینده‌های سازمان صحی جهان و ادارۀ ممانعت از اسلحۀ کیمیاوی در جریان کالبدشگافی حضور داشتند. تحقیقات علمی نشان دادند که بشار اسد از سلاح کیمیاوی استفاده کرده است."

در حمله روز سه شنبه در شهر ادلیب بیش از ۸۰ تن به شمول زنان و کودکان کشته شدند.

حکومت سوریه استفاده از هر نوع سلاح کیمیاوی را رد می‌کند.

دمشق می‌گوید، نیروهای هوایی‌اش یک فابریکه را بمباران کردند که سلاح کیمیاوی در آن نگهداری می‌شد.

بریتانیا و فرانسه گفته اند خواهان صدور قطعنامۀ در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهند شد که در آن کشتار ده‌ها غیر نظامی درین حمله تقبیح شود.

اما احتمال این وجود دارد که شورای امنیت نتواند این قطعنامه را تصویب کند چون روسیه طرفدار سرسخت رژیم سوریه،یکی از اعضای دایمی این شوراست و می‌تواند چنین یک قطعنامه را ویتو کند.

XS
SM
MD
LG