دیدار رئیس جمهور غنی از آسترالیا پایان یافت و انتظار میرود او امروز به اندونیزیا برسد.
وزیر دفاع آسترالیا دیروز در دیدار با آقای غنی گفت، کشورش تصمیم دارد که سی و چهار هزار وسیله کشف و خنثی سازی مواد انفجاری را در اختیار افغانستان بگذارد.
ارگ میگوید، آقای غنی پس از دیدار از اندونیزیا راهی سنگاپور میشود.
هدف او ازین مسافرتها چیست؟
یکی از اهداف اصلی مسافرت رئیس جمهور غنی به اندونیزیا و سنگاپور تشویق تاجران این دو کشور برای سرمایهگذاری در افغانستان خوانده شدهاست.
شاهحسین مرتضوی، سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور افغانستان میگوید، افغانستان چند موافقتنامه را عمدتاً در بخشهای تجارت، آموزش و تحصیلات عالی با اندونیزیا و سنگاپور امضا میکند.
آقای مرتضوی در صحبت با رادیو آزادی دیشب افزود:
"در هر سه سفر تمام تلاش حکومت و رئیس جمهور برین بود که از تجارب و امکانات کشورها در ظرفیتهای افغانستان برای جلب سرمایهگذاریها در بخشهای زراعت، معادن و آبها استفاده شود. در اندونیزیا و سنگاپور نیز یک بخش صحبتهای رئیس جمهور با تاجران و سرمایهگذاران است تا آنان به سرمایهگذاری در افغانستان تشویش شوند."
رئیس جمهور غنی ناوقت روز یکشنبه سفرش به سه کشور را آغاز کرد.
او در کانبرا پایتخت آسترالیا موافقتنامه را در امور توسعهای به ارزش ۲۴۰ میلیون دالر امریکایی با مالکوم ترنبول، صدراعظم آسترلیا به روز دوشنبه امضا کرد.
آسترالیا نهتنها در بخش انکشاف و اقتصاد بلکه در بخش نظامی نیز همکار افغانستان است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر دفاع آسترالیا به روز سهشنبه در دیدار با آقای غنی گفت، کشورش تصمیم دارد که سی و چهار هزار وسیله کشف و خنثیسازی مواد انفجاری را در سال روان میلادی در اختیار افغانستان بگذارد.
همچنان بر اساس خبرنامه ارگ ریاست جمهوری افغانستان، این مقام آسترالیایی گفتهاست که در چوکات مأموریت حمایت قاطع ناتو به کمکهای مالی خود به هدف تمویل و تجهیز نیروهای افغان تا سال ۲۰۲۰ ادامه میدهند.
آقای غنی ازین تصمیم آسترالیا و خدمات و قربانیهای سربازان آن کشور در افغانستان سپاسگذاری کرد.
وی افزود:
"به نمایندگی از کسانیکه جانهای شان نجات داده شده و به نمایندگی از تمامی مردان و زنان در صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان از شما زیاد سپاسگذاری میکنم."
وزارت دفاع ملی افغانستان وسایل کشف و خنثیسازی مواد نفجاری را یکی از نیازمندیهای اساسی نظامیان این کشور میداند.
دولت وزیری، سخنگوی این وزارت دیشب در صحبت با رادیو آزادی گفت، قرار گرفتن این وسایل از سوی آسترالیا در اختیار افغانستان به کاهش تلفات ملکی و نیروهای افغان کمک میکند.
وی افزود:
"در افغانستان بهگونه اساسی جنگ ماین است زیرا مخالفین یا گروههای تروریستی از ماین در افغانستان زیاد بهره برداری میکنند و یعنی آنان در تمامی محلات مزدحم ماینگذاری میکنند و ما بیشتر به وسایل کشف و خنثیسازی ماین ضرورت داریم. اگر حکومت آسترالیا وسایل عصری را که تا هنوز در دسترس نداریم در اختیار ما قرار بدهد میتوانیم هم تلفات ملکی را کاهش بدهیم و هم تلفات نیروهای خود را کمتر سازیم."
بهگفته وزارت دفاع افغانستان، حکومت آسترالیا پیش ازین نیز وسایل و تجهیزات نظامی را با افغانستان کمک کردهاست.
در حال حاضر ۲۷۰ سرباز آسترالیایی در افغانستان حضور دارند.
بخش اعظم نیروهای آسترالیایی پس از پایان یافتن مأموریت جنگی ناتو در افغانستان این کشور را ترک کردند.
حدود دو هزار سرباز آسترالیایی در پایان ۲۰۰۱ میلادی در ولایت ارزگان مستقر شده بودند.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، از ۲۰۰۱ به اینسو ۴۱ سرباز آسترالیایی در افغانستان کشته شدهاند.