لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۲

کمیسیون حقوق بشر: طرف‌های درگیر مراکز تعلیمی را هدف قرار ندهند


کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با ناگوار خواندن وضعیت اطفال در کشور از طرف‌های درگیر جنگ می‌خواهد تا به امنیت جان اطفال متعلم و مراکز تعلیمی توجه جدی کنند.

بلال صدیقی سخنگوی این کمیسیون روز جمعه به رادیو آزادی گفت که بیشتر قربانیان جنگ در سال گذشته را اطفال تشکیل داده و این مسئله سبب نگرانی آنان شده است.

وی افزود

"متأسفانه گزارش‌های تلفات ملکی سال ۲۰۱۶ یا ۱۳۹۵ کمیسیون نشان می‌دهد که اکثر قربانیان منازعات مسلحانه در افغانستان اطفال اند و در قدم دوم زنان، این باعث نگرانی ما است و ما خواهش می‌کنیم که مراکز تعلیمی هدف قرار نگیرند تا ما بتوانیم حمایت‌های لازم را از اطفال در افغانستان داشته باشیم."

آقای صدیقی همچنان سفارش کرد که به زندگی اطفال در مراکز صحی و مکان‌های زندگی‌شان بخصوص محلات تفریحی‌شان نیز توجه جدی صورت گیرد.

این خواست در حالی مطرح می‌گردد که در سال‌های گذشته، گزارش‌های از سوختاندن مکاتب، کشته شدن شماری از معلمین و متعلمین در اثر جنگ‌ها و همچنان مسموم شدن شاگردان مکاتب در مناطق مختلف کشور به نشر رسیدند.

به اساس معلومات مقامات وزارت معارف افغانستان امسال یک اعشاریه دو میلیون شاگرد به مکتب می‌روند که از جمله ۳۹ درصد‌ شان را دختران تشکیل می‌دهد.

به گفته مقامات این وزارت، همچنان در سال روان خورشیدی حدود یک میلیون طفل جدیداً جذب مکاتب کشور می‌شوند.

از سوی دیگر دفتر حمایت از اطفال در افغانستان گفته است که در سال جاری سه اعشاریه هفت میلیون طفل واجد شرایط بخاطر ناامنی از رفتن به مکتب محروم اند.

در این حال وزارت دفاع افغانستان اطمینان می‌دهد که با استفاده از تمامی امکانات تلاش می‌کنند تا امنیت مکاتب و شاگردان را در سراسر کشور تأمین کنند.

دولت وزیری سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت، بازگشایی مکاتب و تأمین امنیت تمام مراکز تعلیمی یکی از اهداف آن‌ها در سال جاری می‌باشد.

دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان
دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان

وی افزود:

"بخاطر اینکه شاگردان به مکاتب بروند و به صورت درست به درس‌های‌شان ادامه بدهند ما از تمام امکانات خود استفاده می‌کنیم که قطعاً به مکاتب آسیب نرسیده و امنیت آن‌ها هم تأمین باشد این یک پروسه ملی است و ما بیشتر از هر کسی دیگر کوشش داریم که به این پروسه ملی سهم بگیریم."

برخی از کارشناسان بخش معارف خواست کمیسیون حقوق بشر را در خصوص تأمین امنیت جان اطفال و مکاتب یک خواست انسانی، بر حق و بجا می‌دانند.

صدیق پتمن معین پیشین وزارت معارف پیشنهاد می‌کند که حکومت افغانستان در هماهنگی با ادارات امنیتی باید میکانیزم را بخاطر عدم استفاده از مکاتب برای اهداف نظامی و مصون ساختن زندگی شاگردان آماده سازد.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG