کارشناسان هند و پاکستان به خاطر حل منازعه آب بین دو کشور، بحثها را آغاز کردند.
وزیر آب و برق حکومت مرکزی پاکستان با استقبال از یک هیئت هند در اسلام آباد، ابراز امیدواری کرداست که بحثها نتیجه مثبت بدهد.
قرار است این هیات هند گفتگوهای دوروزه را با جانب پاکستان به خاطر حل منازعه موجود آب بین دو کشور انجام دهند.
خواجه آصف وزیر آب و برق پاکستان همچنان گفتهاست که هردو کشور به تاریخ ۱۲ اپریل در واشنگتن نیز روی این موضع صحبت خواهند کرد.
خواجه آصف روز دوشنبه در اسلام آباد به خبرنگاران گفت:
"در مذاکرات که به تاریخ دوازدهم و سیزدهم اپریل تدویر مییابد، یقین کامل داریم که از موضع خود حراست خواهیم کرد. مذاکرات و موقف ما تا اکنون بر اساس موافقتنامه سنتاس بودهاست."
اسلام آباد و دهلی جدید در سال ۱۹۶۰ میلادی به میانجی گری بانک جهانی معاهده آب سند (اندیس واتر تریتی) را امضا کردند که بر اساس آن هردو کشور از آبهای دریای سند منفعت برده، این دریا آب مورد نیاز هردو کشور را فراهم میکند.
کارشناسان این توافقنامه را در سطح جهان موفق خوانده اند. جنگهای سالهای ۱۹۶۵ و ۱۹۷۱ میلادی که بین هند و پاکستان صورت گرفت هم نتوانست این توافقنامه را متضرر سازد.
سایر تنشها نیز نتوانستهاست، بالای آن سایه افگند.
بر اساس این توافقنامه هردو کشور باید همه ساله جلسه کنند، اما از سال ۲۰۱۵ میلادی تا اکنون این جلسات صورت نگرفتهاست.
خواجه آصف وزیر آب و برق پاکستان، عملی شدن این توافقنامه را به منفعت هردو کشور و منطقه خوانده گفتهاست، درین گفتگوها بالای سه پروژه تولید انرژی بحث خواهد شد که هند در منطقه مورد منازعه کشمیر، بالای دریاهای جهلم و نیلم ساختهاست.
به نوشته آژانس خبری اسوشیتد پرس، پاکستان که حدود ۱۸۰ میلیون نفوس دارد و اقتصاد آن بالای زراعت متکی است، هراس از آن دارد که اعمار این پروژهها توسط هند، آبهای سرچشمه آنها را محدود سازد.
تعدادی زیاد هراس از آن دارند که منازعه روی آب، تنشها بین این دو کشور دارای اسلحه اتمی را افزایش دهد.
پاکستان در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی از بانک جهانی خواستار میانجی گری در این مسئله شد، ولی بعد بانک جهانی خود را از این مسئله کنار کشید و بالای هند و پاکستان فشار آورد تا بطور مستقیم با هم گفتگو کنند.