مسدود شدن سرحد بین افغانستان و پاکستان نهتنها باعث مشکلات شده، بلکه خسارات هنگفت مالی را نیز وارد کردهاست.
مقامات هر دو کشور میگویند در جریان یک ماه گذشته، مسدود بودن سرحد بین افغانستان و پاکستان صدها هزار دالر خسارت را در قبال داشته است.
این مقامات میگویند، در جریان یک ماه که گذشت صدها تن مواد در داخل موترهای لاری فاسد شدهاند.
به نوشته آژانس خبری اسوشیتد پرس، افغانستان و پاکستان همدیگر را به پناه دادن شورشیان مخالفشان متهم کرده، ادعای همدیگر را در این مورد رد میکنند.
این تنشها باعث آن شد تا بعد از یک حمله انتحاری در ماه گذشته در پاکستان که در نتیجه آن ۱۲۵ تن کشته شدند، پاکستان به تاریخ ۱۶ فبروری نقاط عبوری سرحدی با افغانستان را مسدود کند.
اسلامآباد ادعا میکند که این حمله از پناهگاههای امن مخالفان این کشور در افغانستان، سازماندهی شده بود.
کابل نیز صحنه حملات خونین بودهاست.
آخرین حمله هماهنگ بالای شفاخانه نظامی سردار داوود خان در شهر کابل صورت گرفت که در نتیجه آن بر اساس تازهترین گزارشها ۵۰ تن کشته شدند.
آژانس خبری اسوشیتد پرس مینویسد، حضرت عمر زاخیلوال از رهبری پاکستان تقاضا کرد تا در مورد تصمیم مسدود ساختن سرحدات تجدید نظر کند.
پاکستان نیز موافقت کرد و برای دو روز این سرحدات باز شدند.
در جریان این دو روز حدود ۳۵ هزار افغان که در پاکستان گیر مانده بودند، توانستند از سرحد بین دو کشور عبور کنند.
ضیا الحق سرحدی رئیس اتاقهای مشترک تجارت افغانستان و پاکستان میگوید، حجم تبادلات تجارتی بین افغانستان و پاکستان که به حدود ۲ میلیارد دالر میرسید، در نتیجه مسدود شدن مکرر سرحدات بین دو کشور به ۱،۵ میلیارد دالر کاهش یافتهاست.
به گفته ضیاالحق سرحدی اگر این دو همسایه بتوانند به یک توافق برسند، تبادلات تجارتی بین افغانستان و پاکستان دارای حجم باالقوه سالانه چهار میلیارد دالر است.
حدود دو هزار لاری در منطقه سرحدی تورخم در افغانستان در انتظار عبور از سرحد متوقف شدهاند.
لعل رحیم شینواری رئیس اتحادیه باربری در شهر لندی کوتل به آژانس خبری اسوشیتد پرس گفتهاست، مسدود بودن طولانی سرحد، تأثیرات خیلی ناگوار بالای اتحادیه آنها و تجارت محلی داشتهاست.
آذرخش حافظی یک عضو کمیته روابط بینالمللی اتاق تجارت افغانستان میگوید، افغانستان و پاکستان به یک قرارداد همکاریهای منطقوی نیاز دارند و اقدامات سیاسی باعث انهدام جوامع تجارتی هر دو کشور است.
به گفته حافظی همیناکنون، قیم مواد در بازارهای کابل افزایش یافتهاست و لازم است تا یک راه حل برای مشکلات زیاد که موجود است، پیدا شود.