در حالیکه دو روز به هشتم مارچ یا روز بینالمللی همبستگی زنان باقی ماندهاست، پیشرفتها در بخش مساوات جنسیتی در جهان غیر منظم بوده و خشونت علیه زنان در نقاط مختلف جهان هنوز هم یک چالش جدی است.
فومزیلی ملامبو نگوکا رئیس اجرائیوی بخش زنان مللمتحد میگوید، با وجود تلاشهای دهها ساله برای مساوات میان مرد و زن، هیچ کشوری نمیتواند خود را کشوری بنامد که در آن حقوق مرد و زن کاملاً مساوی باشد.
ملامبو نگوکا، تفاوت میان معاشات مرد و زن در جهان را ۲۴ درصد خوانده و آن را بزرگترین "دزد جیب زنان" عنوان کرد.
نهاد بخش زنان مللمتحد در نظر دارد هفته آینده در جریان جلسه کمیسیون مللمتحد در مورد موقف زنان، ائتلافی را برای مقابله با تفاوت میان معاشات مردان و زنان در جهان آغاز کند.
ولی خانم ملامبو نگوکا میگوید، بزرگترین مشکلی که زنان با آن مواجه اند پدیده خشونت است.
از هر سه زن در جهان، دوی آن در طول حیاتش، با خشونت فزیکی یا جنسی مواجه بودهاست و نصف قربانیان خشونت زنانی اند که از سوی شوهران و یا یک عضو خانوادهشان کشته شدهاند.
حدود ۱۲۰ میلیون دختر در سراسر جهان یعنی از هر ده زن یک زن، با تجاوز جنسی یا دیگر اعمال اذیت آمیز جنسی مواجه شدهاست.
خانم نگوکا گفت:
"واضحاً سطح زندگی و جغرافیه یا محلی که این زنان در آن زندگی میکنند باعث این شدهاست که زنان این مشکل را بهطور متفاوت تجربه کنند، ولی در هر نقطه جهان خشونت علیه زن یک واقعیت است، بدون در نظرداشت اینکه شما پولدار هستید یا فقیر یا در کشوری درحالی انکشاف هستید یا کشور پیشرفته."
خانم ملامبو نگوکا در مصاحبه با بنیاد تامسن رویترز گفت، حتی در کشورهای با بیشترین مساوات میان زنان و مردان مانند آیسلند هم، خشونت علیه زنان موجود است.
به گفته وی، مردم آیسلند در ماه جنوری شاهد کشته شدن یک دختر ۲۰ ساله در ریکیویک بودند.
خانم نگوکا که خود از آفریقای جنوبی است، از سال ۲۰۱۳ به اینطرف مسئول برنامههای مللمتحد برای بهبود مساوات جنسیتی و توانمند سازی زنان بودهاست.
وی در گذشته عضو پارلمان اولین حکومت دموکراتیک افریقای جنوبی بوده و اولین زن در این کشور بود که به سمت معاون رئیس جمهور آن کشور رسید.