در حالیکه بر اساس گزارشها خشونتهای جدی علیه اطفال در جنگ جاری افغانستان صورت میگیرد، یک شبکه از سازمانهای که در بخش حفاظت از اطفال در جنگها تحقیقات میکند، از سرمنشی مللمتحد خواستهاست، یازده جناح مختلف را شامل لیستی کشورها و گروههای مسلح سازد که مسئول خشونتهای جدی علیه اطفال اند.
گروه نظارت از وضعیت اطفال در جنگها، چند کشور و گروه بهشمول ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن را درین لیست اضافه کردهاست.
نام این ائتلاف سال گذشته بعد از آن از سوی بان کی مون سرمنشی پیشین مللمتحد ازین لیست خارج شد که عربستان و حامیانش هشدار دادند که تمویل چندین برنامه مللمتحد را متوقف خواهند کرد.
این گروه نظارتی همچنان خواهان شامل شدن نیروهای دفاعی اسرائیل در این لیست شدهبود، جانبیکه نام آن بعد از لابیگری زیاد حکومت اسرائیل و امریکا در سال ۲۰۱۵ درج این لیست نشد.
شبکه سازمانهای مدافع حقوق اطفال در جنگ گفتهاست قوای اسرائیلی به سبب کشتن و زخمی کردن اطفال در حملاتشان بر مکاتب و شفاخانهها در غزه و کرانه غربی باید شامل این لیست گردند.
این شبکه از سازمانهای نظارت کننده اطفال در جنگ که یک شبکه بشری است و در سال ۲۰۰۱ ایجاد شده بود، همچنان توصیه کردهاست، گروههای مسلح جنوب تایلند را به سبب حملات بر مکاتب و شفاخانهها، حزب ماویست هند را به دلیلی استفاده اطفال در جنگ و نیروهای دفاعی و امنیت افغان و ملیشههای حامی حکومت افغانستان را به سبب جلب و جذب اطفال در خطوط جنگ و کشتن و زخمی کردن اطفال، شامل این لیست کند.
در این حال صندوق اطفال مللمتحد یا یونیسف در افغانستان از خشونتهای جدی علیه اطفال در جریان جنگ افغانستان از سوی جوانب دیگری که در این لیست شامل اند عبارتند از بعضی نیروهای مسلح در عراق، لیبیا، سودان جنوبی و طالبان پاکستان.
این گروه نظارتی همچنان از ملل متحد خواستهاست، معلومات در مورد گروهها در افغانستان، کانگو، عراق، سومالیا، سوریه، فیلیپین، بروندی، اوکراین و فلسطین را نیز برای احتمال شامل شدن آنها در لیست سال آینده، جمعآوری کند.
لیست سالانه سرمنشی مللمتحد در مورد اطفال و جنگهای مسلحانه که حاوی یک لیست سیاه از خشونت کنندهگان علیه اطفال میباشد هر سال در ماه می یا جون منتشر میشود.
لیست سال گذشته در آغاز، حاوی ۹ قوای حکومتی، کشورها و ۵۱ گروه مسلح بود که تخطیهای جدی را علیه اطفال در سال ۲۰۱۵ مرتکب شده بودند.