بر اساس دو منبع خبری، گروه اقدام مالی «FATF» از وضع تعزیرات احتمالی مالی علیۀ پاکستان خبر دادهاست.
نشریۀ فوربس به تازگی گزارش دادهاست که گروه اقدام مالی به رهبری کشورهای گروه «جی هفت» به پاکستان هشدار دادهاند که اگر ظرف سه ماه آینده نتواند در برابر تروریزم اقدامهای لازم کند، احتمالاً این کشور به یک ساحۀ ممنوعه برای بانکداری بینالمللی مبدل شود.
«جی۷» یک گروه غیر رسمی کشورهای صنعتی است.
ایالات متحده، کانادا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، جاپان و بریتانیا اعضای این نهاد اند که سالانه در مورد مسایل گوناگون از جمله مسایل اقتصادی جهان، امنیت بینالمللی و نیز پالیسی انرژی بحث میکنند.
نشریۀ ایکونومیک تایمز هند هم عین موضوع را گزارش دادهاست.
بر اساس گزارش این نشریه هندی، گروه اقدام مالی در اخطاریۀ سه ماهۀ خود از پاکستان خواسته که با اتخاذ اقدامهای لازم نشان دهد که راههای تمویل گروههای جماعتالدعوه، جیش محمد و گروههای مرتبط با آنان را متوقف ساختهاست.
با وصف تماس ما با وزارت خارجۀ پاکستان، مقامهای این وزارت برای ابراز نظر درین مورد امروز دوشنبه حاضر نشدند.
مقامهای افغانستان هم در گذشته پاکستان را به حمایت از شورشیان طالب متهم کردهاند، اتهامی که از سوی اسلامآباد رد شده است.
اما در مورد هشدار گزارش شده تازه نسبت به پاکستان، خواستیم نظر وزارت خارجۀ افغانستان را بگیریم.
یک مقام این وزارت در صحبت تیلیفونی با رادیو آزادی امروز از ابراز نظر درین مورد خودداری کرد.
بر اساس معلومات صفحۀ انترنتی گروه اقدام مالی، نمایندهگان کشورهای عضو آن هفتۀ گذشته در موارد گوناگون از جمله در بارۀ تلاشها برای مبارزه با تمویل تروریزم در پاریس پایتخت فرانسه صحبت کردند.
بر بنیاد این معلومات، نمایندهگان کشورهای عضو در مورد انجام کارهای بیشتر به منظور افزایش ظرفیت ردیابی منابع تمویل گروههای تروریستی بحث کردند.
همچنان آنان گفتند که باید اطمینان حاصل شود که همه کشورهای شبکۀ جهانی گروه اقدام مالی به سرعت و بهطور مؤثر اقدامات را علیۀ همه منابع و روشهای تمویل تروریزم تطبیق کنند.
گروه اقدام مالی یا «FATF» یک نهاد بین حکومتی است که در سال ۱۹۸۹ میلادی تأسیس شدهاست.
مأموریت اصلی این نهاد تعیین معیارها و ترویج اجرای مؤثر اقدامات قانونی، نظارتی و عملیاتی است برای مبارزه با پولشویی، تمویل مالی تروریستی و همچنین دیگر خطرهای که یکپارچگی سیستم مالی بینالمللی را با تهدید مواجه میسازد.
این نهاد بینالمللی ۳۷ عضو دارد به شمول هند، ترکیه، چین، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و جرمنی.
اسرائیل و عربستان سعودی به حیث ناظر درین نهاد حضور دارند.
این در حالیست که پاکستان قرار است در اول ماه مارچ سیزدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی یا ایکو را میزبانی کند.
هنوز روشن نیست که از افغانستان کیها اشتراک خواهند کرد.
اما به گزارش بخش انگلیسی صدای امریکا سرتاج عزیز مشاور صدراعظم پاکستان دیروز در اسلامآباد به خبرنگاران گفتهاست که صلاحالدین ربانی وزیر خارجۀ افغانستان گفتهاست که درین اجلاس اشتراک خواهد کرد.
سیزدهمین اجلاس ایکو در پاکستان در حالی برگزار میشود که تنش میان کابل و اسلامآباد اوج گرفتهاست.
به دنبال حملههای لاهور و سند در پاکستان، این کشور دروازههای سرحدی کلیدی بهشمول تورخم را به روی رفت و آمد مسافران و اموال تجارتی بسته است که انتقادهای را از جانب افغانستان به همراه دارد.