وزارت خارجۀ پاکستان گفتهاست که بسیاری از کشورهای عضو اشتراکشان را در سیزدهمین اجلاس همکاری اقتصادی در اول ماه مارچ پذیرفتهاند.
هنوز روشن نیست که از افغانستان کیها اشتراک خواهند کرد.
اما به گزارش بخش انگلیسی صدای امریکا سرتاج عزیز مشاور صدراعظم پاکستان دیروز در اسلامآباد به خبرنگاران گفتهاست که صلاحالدین ربانی وزیر خارجۀ افغانستان گفتهاست که درین اجلاس اشتراک خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، عزیز افزودهاست که دو طرف تروریزم را یک دشمن مشترک میدانند و در مورد نیاز همکاری دو جانبه به توافق رسیدهاند.
با وصف تلاشهای پیگیر، وزارت خارجۀ افغانستان شام شنبه برای ابراز نظر درین مورد دستیاب نشد.
پیش ازین، نواز شریف صدراعظم پاکستان هفته گذشته پس از ملاقات با همتای ترکیاش در ترکیه گفته که پاکستان خواهان برقراری صلح در افغانستان است، اما او افزود که از خاک افغانستان علیه پاکستان کار گرفته میشود.
اما، شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجۀ افغانستان دیروز به رادیو آزادی گفت که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نشده و نیروهای افغان بدون تفکیک با تروریستان مبارزه میکنند.
او افزود:
"نیروهای ملی امنیتی و دفاعی افغانستان در برابر همه گروههای تروریستی بدون تفکیک به مبارزه جدی، قاطع و عملی خود ادامه میدهند و به هیچ یک از گروههای تروریستی اجازه نمیدهند که از خاک جمهوری اسلامی افغانستان بر علیه هیچ یک از کشورهای همسایه استفاده کنند."
سیزدهمین اجلاس ایکو در پاکستان در حالی برگزار میشود که تنش میان کابل و اسلامآباد اوج گرفتهاست.
به دنبال حملههای لاهور و سند در پاکستان، این کشور دروازههای سرحدی کلیدی به شمول تورخم را به روی رفت و آمد مسافران و اموال تجارتی بسته که انتقادهای را از جانب افغانستان به همراه داشتهاست.
سازمان همکاری اقتصادی در سال ۱۹۸۵ توسط پاکستان، ایران و ترکیه تأسیس شد و افغانستان، تاجکستان، ازبکستان، قرغزستان، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان در سال ۱۹۹۲ به این سازمان پیوستند.
هدف از ایجاد سازمان همکاری اقتصادی ادغام اقتصادهای کشورهای عضو به اقتصاد جهانی بودهاست.
دوازدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی در سال ۲۰۱۲ در شهر باکو پایتخت آذربایجان برگزار شده بود.