هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا که به افغانستان آمدهاست میگوید، پروسه صلح در افغانستان باید همه شمول و تمام مردم این کشور در آن سهم داشته باشد.
این هیئت که در یک سفر رسمی در کابل حضور داشتند تاکید میکند که پروسه صلح در افغانستان تنها در مرکز متمرکز نباشد بلکه به تمام بخش و اقوام کشور سهم داده شود.
پیترس استریوس یک عضو این هیت روز پنجشنبه در کابل به خبرنگاران گفت، وضعیت بحرانی افغانستان را اتحادیه اروپا درک میکند.
استریوس عضو این هیت روز پنجشنبه در کابل از تفاهم نامه صلح میان حزب اسلامی و حکومت افغانستان استقبال کرده گفت، این روند باید ادامه یابد.
وی همچنان گفت:
"ما وضعیت پیچیده افغانستان را درک میکنیم، ما بدین باور هستیم که اولین قدم بخاطر صلح خوب بود و باید ادامه یابد، در پروسه صادقانه صلح باید اقوام، گروپهای مختلف، زنان اشتراک داشته باشند و این پروسه تنها بر مرکز متمرکز نباشد بلکه نقش دیگر ولایات نیز در آن مهم است."
این هیت می گوید ، اتحادیه اروپا بر تعهدات اش برای افغانستان متعهد و بر حمایت ازاین کشور ادامه می دهد.
پیش از این سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان گفته بود که بخاطر تامین صلح و اشتی در افغانستان فرصتهای زیادی وجود دارد و باید از آن استفاده شود.
فرانس مایکل میلیبن گفتهاست که، تفاهم نامه صلح با حزب اسلامی این را روشن میسازد که صلح در افغانستان ممکن است.
این در حالیست که حکومت افغانستان حدود چهار ماه قبل با حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار تفاهم نامه صلح را امضا کرد.
از سوی هم شورای عالی صلح میگوید، در پروسه صلح به تمام اقشار جامعه سهم داده شدهاست.
محمد اسماعیل قاسمیار مشاور روابط بین المللی این شورا در صحبت با رادیو آزادی گفت، شورای عالی صلح همواره تلاش مینماید تا در این روند از نظریات تمام افغانها استفاده نماید.
او افزود:
"ما در ۳۳ ولایت کشور کمیتههای ولایتی را افتتاح کرده ایم تا از بزرگان استفاده کنیم که با یک شکلی با جانب مقابل رابطه برقرار کرده میتوانند به نقش زنان، جوانان، و بزرگان قومی باید همیشه توجه صورت گیرد."
هرچند حکومت افغانستان تاکید کردهاست که دروازههای صلح به روی تمام مخالفان مسلح باز است اما ریاست اجرائیه حکومت میگوید تا زمانیکه دولتهای حامی مخالفان مسلح از حمایت آنها دست نکشند آمدن صلح در افغانستان نا ممکن است.
جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که طالبان مسلح نمیتوانند که از یک سو جنگ کنند و از سوی دیگر به طرف صلح رو بیاورند.
به گفته آقای فیصل هرگاه مخالفان مسلح صلح میخواهند پس از جنگ دست بکشند.
شماری از کارشناسان افغان به این باوراند که کشوهای همسایه افغانستان هیچگاه خواهان صلحدر این کشور نیستند.
آصف بکتاش کارشناس سیاسی افغان میگوید افغانها بیشتر از همه چیز به صلح نیاز دارند پس به همین خاطر باید در تناسب به هر وقت دیگر فعلا باهم متحد شوند و اجازه ندهند که افغانستان به میدان رقابت سیاسی کشورها مبدل شود.
فرشته ندا