رئیس جمهور غنی میگوید که قوای هوایی افغانستان تا سال ۲۰۲۰ به خودکفایی میرسد.
آقای غنی در مراسم فراغت بیش از ۳۰۰ تن از افسران اکادمی نظامی مارشال محمد قسیم فهیم گفت که پلان چهار ساله ترتیب شده و تلاش میشود تا تلفات قوای مسلح به حد اقل کاهش یابد.
آقای غنی همچنان گفت که حکومت روی بیشتر شدن تواناییهای قوای مسلح افغان تمرکز دارد و تقویت این نیروها از اولویتهای حکومت میباشد.
او افزود:
"آنچه برای ما اهمیت دارد توانایی نیروهای امنیتی افغانستان است، پلان چهار ساله ترتیب و در حال نهایی شدن است، قوایی هوایی ما فعال شده و تا سال ۲۰۲۰ قرار است از هر جهت تکمیل شود."
به گفته آقای غنی، در دو سال گذشته در حالیکه وضعیت نیروهای امنیتی در حالت ابهام قرار داشت اما در برابر مخالفان مسلح مبارزه کردهاند.
در سال ۲۰۱۴ مسئولیت تامین امنیت و اجرای عملیات بر ضد مخالفان مسلح از قوای بینالمللی به نیروهای افغان سپرده شد.
به گفته مقامهای افغان، از آن زمان به این سو نیروهای افغان توانستهاند تا ضربات کوبنده به مخالفان مسلح وارد کنند اما چالشهای هم موجود بودهاند.
دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان میگوید که اکنون ۲۹ طیاره فعال در قوای هوایی افغانستان وجود دارد.
ایالات متحده امریکا و هند چندین فروند طیاره جنگی را در اختیار نیروهای امنیتی افغانستان قرار دادهاند.
موجودیت فساد اداری، ضعف در رهبری، کمبود تجهیزات نیز به گفته آگاهان نظامی از مشکلات اساسی فرا راه قوای مسلح افغانستان است.
عتیق الله امرخیل یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت، اکنون اکثر طیارههای که در اختیار نیروهای امنیتی افغانستان قرار دارد، قابلیت بیشتر ندارند و امیدوار نیست تا سه سال آینده، قوای هوایی به خودکفایی برسد.
او افزود:
"اگر با داشتن طیارات که امروز داریم بگوییم تکمیل میشویم خیال است زیرا این طیارات ظرفیت ندارند، من یقین ندارم که قوای هوایی ما به سطح منطقه برسد و از کشور دفاع کند."
امرخیل گفت که رهبران حکومت همواره وعده میدهند اما عمل کرده نمیتوانند.
به گفته وی، زمانیکه رئیس جمهور به کندز سفر کرد به مردم وعده داد تا طالبان را طی یک ماه در کندز سرکوب میکند اما تا حال مخالفان مسلح در اطراف شهر حضور دارند.
وی افزود، رئیس اجرائیه نیز به هلمندیان وعده تامین امنیت داد اما برعکس وضعیت امنیتی در آنجا با گذشت هر روز بدتر شدهاست.
نورالله شایان