لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۸

تبصره روزنامه‌های غربی در مورد عبدالرشید دوستم


روزنامه والستریت ژورنال در شماره اخیر خود با اشاره به تمرکز نیروهای امنیتی افغان در اطراف منزل عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری افغانستان، تحت عنوان "نیروهای امنیتی افغان خانه معاون رئیس جمهور را به خاطر اتهام تجاوز، محاصره کردند" می‎نویسد:
نیروهای امنیتی افغان روز سه شنبه خانه معاون رئیس جمهور این کشور را به خاطر مجبور ساختن وی در امر تحقیقات در مورد اتهامات وارده بالای ۹ محافظ وی محاصره کردند.

به نوشته روزنامه والستریت ژورنال، این حرکت مقامات افغان بر ضد عبدالرشید دوستم نگرانی‎ها را در مورد بروز خشونت بین ملیشه‎های شخصی آقای دوستم که تعداد آن‎ها به حدود یک هزار تن می‎رسد با نیروهای حکومت افغانستان به وجود آورده‎است.

روزنامه از قول یک سخنگوی حکومت افغانستان می‎نویسد که گفته‎است تا زمانیکه تحقیقات در مورد اتهامات آقای ایشجی تکمیل نشود و در زمینه محاکمه محافظان معاون رئیس جمهور و یا یکی از افراد وی تصمیم گرفته نشود به آقای دوستم اجازه رفتن به دفترش داده نخواهد شد که حدود بیش یک کیلومتر با منزلش فاصله دارد.

به نوشته روزنامه والستریت ژورنال، بشیر احمد فرهمند رئیس دفتر عبدالرشید دوستم، تصمیم مقامات را در مورد محاصرهء منزل معاون رئیس جمهور غیر مترقبه خوانده گفته است، وی نمی‎داند که نیروهای دخیل در محاصره "امنیت را تامین می‎کنند، یا آن را مختل می‎کنند."

نیویارک تایمز

روزنامه نیویارک تایمز نیز با توجه به این مسئله تحت عنوان "پولیس افغانستان خانه معاون رئیس جمهور را محاصره کرد" می‎نویسد که بعد از انتقادات لوی سارنوال افغانستان، مقامات پولیس افغان روز دوشنبه وعده کردند که عمل خواهند کرد و روز سه شنبه حدود صد پولیس و عسکر در تلاش به خاطر دستگیری ۹ دستیار معاون رئیس جمهور افغانستان که به اختطاف و تجاوز بالای یک رقیب عبدالرشید دوستم متهم اند، خانه وی را در مرکز شهر کابل محاصره کردند.

روزنامه نیویارک تایمز می‎نویسد، در سال ۲۰۰۸ میلادی در اطراف خانه عبدالرشید دوستم حالت مشابه زمانی به وجود که اتهامات بدرفتاری بالای وی وارد شد. این حالت حدود یکسال ادامه یافت و عبدالرشید دوستم تحت حبس فعال در منزلش قرار داشت، تا اینکه به رفتن در تبعید به ترکیه موافقت کرد. ولی با وصف اتهامات وارده، آقای دوستم در بین اقلیت اوزبک خیلی مشهور باقی ماند و در سال ۲۰۰۹ میلادی رئیس جمهور حامد کرزی به خاطر مساعدت به کمپاین انتخاباتی اش، اورا از تبعید دوباره به افغانستان آورد.

به نوشته روزنامه نیویارک تایمز، آقای غنی به یک شیوه مشابه، از گذشته آقای دوستم پرده پوشی کرد و او را در انتخابات سال ۲۰۱۴ میلادی در آغوش پذیرفت.

اما به نوشته نیویارک تایمز، دورنمایی این‎که آقای دوستم حتی برای یک مدت محدود هم کنترول حکومت افغانستان را در دست بگیرد، برای دیپلوماتان غربی و دستگاه سیاسی افغان قابل نگرانیست. با وصف آنکه آقای دوستم در یک تکت انتخاباتی با محمد اشرف غنی انتخاب شد، اما از رئیس جمهور فاصله گرفته، شاکی شد که تجرید شده و در نظر گرفته نشده‎است.

نیویارک تایمز می‎نویسد، سابقه آقای دوستم در جریان جنگ های داخلی به حیث جنگسالاری که به قتل‎های دسته جمعی متهم است با تهدیدهای وی آمیخته شده که بر ضد حکومت تغییر موقف خواهد داد.

به نوشته نیویارک تایمز، رئیس جمهور غنی قبل از انتخابات، خود دوستم را "قاتل شناخته شده" تعریف کرده بود. دستیاران رئیس جمهور سرپرست شدن آقای دوستم را در جریان مسافرت اشرف غنی به خارج رد کرده‎اند.

XS
SM
MD
LG