ایالات متحده امریکا، جاپان و کوریای جنوبی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستهاند تا نشست اضطراری را در مورد کوریای شمالی برگزار کند.
این تقاضا به دنبال آزمایش راکت بالستیک دور برد از سوی پیونگ یانگ صورت میگیرد.
امریکا، جاپان، و کوریای جنوبی این آزمایش راکتی کوریای شمالی را نکوهش کرده و آن را یک تهدید خواندهاند.
سه کشور همچنین ابراز نگرانی کردهاند که کوریای شمالی احتمالاً به آزمایشهای مشابه دست زند.
یک سخنگوی نمایندگی دایمی ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد بدون ذکر نامش ناوقت روز یکشنبه گفت که انتظار میرود این نشست روز دوشنبه برگزار شود.
از سوی دیگر، نمایندۀ اوکراین در سازمان ملل متحد برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت را تأئید کردهاست.
در حال حاضر، اوکراین ریاست دورۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد را به عهده دارد.
کوریای شمالی اعلام کردهاست که راکت دور برد نوع پوک گوکسونگ ۲ را روز دوشنبه با موفقیت آزمایش کردهاست.
رسانه دولتی کوریای شمالی گفتهاست که با توجه به امنیت کشورهای همسایه، این راکت با یک زاویۀ بلند پرتاب شده و خود کیم یونگ اون رئیس جمهور کوریای شمالی پروسۀ آزمایش راکتی را نظارت کردهاست.
اکنون پرسش این است که عکس العمل چین متحد کوریای شمالی در منطقه و یک عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد درین مورد چی خواهد بود؟
جینگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجۀ چین در یک نشست خبری در پکینگ امروز درین مورد چنین گفت:
" چین با نقض قطعنامۀهای شورای امنیت از طریق پرتاب راکتها از سوی کوریای شمالی مخالف است. با توجه به وضعیت کنونی، طرفهای ذیدخل باید از اقدامهای دوجانبۀ تحریک آمیز که ممکن است سبب بدتر شدن تنشها در شبۀ جزیرۀ کوریا شود، خودداری کنند. همه طرفها باید از خویشتن داری کار گیرند و مشترکأ برای برقراری صلح و امنیت کار کنند."
پیش ازین، پیونگ یانگ آشکارا گفتهاست که برنامۀ سلاحهای هسته یی خود را گسترش میدهد و سال گذشته هم دو آزمایش هستهای و یک سلسله از آزمایشهای راکتی را انجام دادهاست.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، آزمایش راکتی جدید کوریای شمالی و مسئلۀ گسترش سلاحهای هسته یی این کشور ادارۀ جدید امریکا به رهبری دونالد ترمپ را با چالشهای سختی رو به رو کرده است.
ادارۀ جدید امریکا از اتخاذ موقف شدید در برابر کوریای شمالی سخن گفتهاست.
اما، هنوز ادارۀ ترمپ ستراتیژی مدونی را در مورد این اقدامهای کوریای شمالی ارایه نکردهاست.
هنوز معلوم نیست که نتیجۀ نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد کوریای شمالی چی خواهد بود.
پیش ازین، شورای امنیت سازمان ملل متحد بر کوریای شمالی به خاطر آزمایشهای راکتیاش تعزیرات وضع کردهاست، اقدامی که از سوی پیونگیانگ نادیده گرفته شدهاست.