لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۱

عبدالله: مردم به معلومات ادارات مبارزه با حوادث طبیعی توجه نمی‎کند


پس از آن‎که ریزش برف‎های اخیر جان بیشتر از صد تن را گرفت، عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه می‎گوید، عدم توجه مردم به معلومات ارائه شده از سوی اداره مبارزه با حوادث طبیعی منجر می‎گردد تاخطرات و خسارات ناشی از آن بیشتر گردد.

وی می‎گوید، مردم به معلومات ارائه شده از طرف ادارات مبارزه با حوادث طبیعی توجه نمی‎کند.

عبدالله روز دوشنبه در نشست عمومی شورای وزیران گفت، مردم باید به معلومات که از طرف ادارات محلی ذیربط و کمیته‎های مربوطه آن ارائه می‎گردد توجه کنند تا از خطرات احتمالی در امان بمانند.

عبدالله: مردم باید به معلومات که از طرف ادارات محلی ذیربط و کمیته‎های مربوطه آن ارائه می‎گردد توجه کنند.
عبدالله: مردم باید به معلومات که از طرف ادارات محلی ذیربط و کمیته‎های مربوطه آن ارائه می‎گردد توجه کنند.

او افزود:

"توقع ما از هموطنان ما این است تا در موقع که از سوی ادارات مربوط و یا ولایات برای‌شان معلومات داده می‎شود تا از رفت و آمد خوداری کنند چون معمولاً و طبیعتاً مردم ما به خطرات توجه زیاد ندارند و زمانی‎که واقع شد آن وقت همه به نتیجه آن مواجه می‎شویم."

آقای عبدالله از رسانه‎ها انتقاد کرد که معلومات را به صورت درست به مردم نمی‎رسانند و به همین دلیل می‎شود تا نگرانی مردم بیشتر گردد.

اما در مقابل مسئولین رسانه‎ها می‎گویند، حکومت در بخش حوادث طبیعی برنامه‎های آگاهی‌دهی ندارد، که همین با عث می‎شود تا خسارات و تلفات ناشی از حوادث طبیعی افزایش یابد.

مجیب خلوتگر مسئول اداره حمایت از رسانه‎های آزاد یا (نی) ارائه معلومات و آگاهی در مورد حوادث طبیعی را از وظایف حکومت دانسته، معتقد است که حکومت در زمینه کوتاهی کرده‎است.

خلوتگر: جالب این است که وزیر مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان می‎گوید که برف باری از توقع آنان بلند بوده‎است.
خلوتگر: جالب این است که وزیر مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان می‎گوید که برف باری از توقع آنان بلند بوده‎است.

او افزود:

"حکومت وقتی از آب و هوا و خطرات ناشی از تحولات طبیعی آگاهی از قبل دارد مکلف است تا از طریق رسانه‎ها این آگاهی را به مردم برساند اما چیزی که به من جالب است این است که وزیر مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان می‎گوید که برف‌باری از توقع آنان بلند بوده‎است یعنی آنان حتی با موارد طبیعی بر اساس توقع برخورد می‎کنند که این ضعف حکومت را نشان می‎دهد."

از سوی هم صدیق قیام یکی از آگاهان امور حوادث طبیعی نیز می‎گوید که مسئولین اداره ملی مبارزه با حوادث طبیعی غیر مسلکی بوده هیچ برنامه عملی را برای جلوگیری از آفات طبیعی ندارد.

وی گفت تا زمانیکه پلان‎های مجادله با حوادث به‌گونه درست تطبیق نشده و آگاهی مردم در خصوص چگونگی برخورد با این حوادث بلند برده نشود حتی کمک‎ها به متضررین نیز به شکل درست آن نمی‎رسد.

این در حالیست که بر اساس معلومات اداره عالی مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان در ۲۲ ولایت این کشور در اثر برف‌باری‎های اخیر، ۱۰۷ تن کشته، ۷۷ تن زخمی و ۱۹۰ منزل مسکونی به‌گونه مکمل ویران شده‎است.

راه های شهر کابل
راه های شهر کابل

در این حال محمد عمر محمدی سخنگوی وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی به رادیو آزادی گفت که آنان در کنار سایر اقدامات و برنامه‎های که دارند برای بلند بردن آگاهی عامه حین بروز خطر نیز پلان‎های عملی داشته‎اند.

او افزود:

"وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث برعلاوه برنامه‎های وقایوی و پیشگیرانه‌اش که همیشه در ولایات افغانستان و پروژه‎های که تطبیق می‎کند برنامه‎های آگاهی‌دهی نیز دارند به هدف این‌که چگونه در مواقع که امکان بروز خطرات است خود را نجاد دهند."

در این حال صدیق قیام آگاه امور حوادث طبیعی می‎گوید که حکومت باید در کنار تقویت اداره ملی مبارزه با حوادث طبیعی، برای جلوگیری از آفات طبیعی برنامه‎های آگاهی‌دهی را راه اندازی کرده و مناطق معروض به خطر را شناسایی کند.

وی گفت که اگر حکومت به تهدیدات احتمالی حوادث طبیعی توجه جدی نداشته باشد، ممکن افغانستان همه ساله با فاجعه بزرگی انسانی روبه‌رو گردد.

گزارش: آروز غیاثی

XS
SM
MD
LG