لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۷

هر سال ۱۵ هزار تن در اثر ابتلا به سرطان در افغانستان جان می‌دهند


هسته سرطانی
هسته سرطانی

وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید همه ساله ۲۰ هزار تن در این‌کشور به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند و حدود ۱۵ هزار تن آنان جان‌‌های شان را از دست می‌دهند.

داکتر سید حبیب اروال رئیس بخش خدمات این وزارت روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، به شمول افغانستان به سطح جهان این بیماری در حال افزایش است.

وی گفت:

"در تمام جهان تقریباً ۸.۹ میلیون تن همه ساله بخاطر بیماری سرطان جان‌های شان را از دست می‌دهند در افغانستان نیز ارقام در حال افزایش است تقریباً ۲۰ هزار تن همه ساله به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند و حدود ۱۵ هزار تن در اثر همین بیماری از بین می‌روند که این رقم قابل نگرانی است و امکانات کنترول و درمان این بیماری نیز بسیار اندک است."

این در حالیست که چهارم فبروری روز جهانی مبارزه علیه بیماری سرطان است.

هسته سرطانی
هسته سرطانی

بر اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، هدف از این روز این‌ است که آگاهی بیشتر در رابطه به این بیماری خطرناک برای مردم داده شود.

به گفته داکتران، رژیم غذایی غیر مناسب، اعتیاد به مواد مخدر و تنباکو، فقر، ورزش نکردن، هوای آلوده و تشویش از عواملی مبتلا شدن به بیماری سرطان می‌باشد.

به گفته داکتر اروال، علایم خون در ادرار، بروز کم‌ خونی، خونریزی مقعدی و سرفه‌های خونی از جمله علایم بیماری سرطان می‌باشد.

وی می‌گوید، هر گاه فرد چنین علایم را در وجودش مشاهده کرد باید هرچه زودتر به داکتران جهت آزمایش مراجعه نمایند.

به گفته داکتران، مرد‌ها در مقایسه با زنان بیشتر به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند.

بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، در تمام جهان تقریباً ۱۰۰ نوع سرطان شناخته شده اما افراد بیشتر به سرطان شش و سینه مبتلا می‌شوند.

مقامات وزارت صحت عامه می‌گویند، هم‌اکنون یک بخش اختصاصی بخاطر تشخیص و تداوی بیماری سرطان در شفاخانه‌های جمهوریت و استقلال در شهر کابل ایجاد گردیده‌است.

مرکز تشخیص و تداوی سرطان در شفاخانه جمهوریت
مرکز تشخیص و تداوی سرطان در شفاخانه جمهوریت

اما داکتران متخصص این مراکز را اندک می‌دانند.

داکتر پرویز اقبال در این مورد می‌گوید:

"متأسفانه در افغانستان ما و شما برای تشخیص سرطان‌ها یک سنتر مجهز وجود ندارد حتی توسط وزارت صحت عامه دو سنتر در شهر کابل وجود دارد ولی دسترسی مردم آن قدر نیست و در ضمن چنین مراکز‌ در تمام کشور باید وجود داشته باشد."

داکتر اقبال می‌گوید، عدم موجودیت وسایل پیشرفته طبی بخاطر تشخیص و تداوی بیماری سرطان و نبود متخصصین صحی در این بخش از مشکلاتی است که باید وزارت صحت عامه به آن توجه نماید.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG