لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۰

تحلیل‌گران: تطبیق اصول فلسفۀ عدم تشدد راه مناسب تأمین صلح است


علاقه‌مندان و تحلیل‌گران فلسفۀ عدم تشدد در افغانستان می‎گویند که راه مناسب برای تأمین صلح، ثبات و پیشرفت در کشور تطبیق اصول فلسفه عدم تشدد می‎باشد.

کارشناسان افغان، فعالان جامعه مدنی و علمان دین، خشونت در فعالیت‎های روزمره مردم را یک برخورد نا درست می‎داند.

آنان می‎گویند، مطالعات صد سال گذشته در مورد عدم تشدد نشان داده‎است که فرهنگ تشدد نتیجه مثبت نداده‎است.

آنان در یک نشست تحلیلی تأکید کردند که برای صلح و پیشرفت در کشور باید فلسفه عدم تشدد تطبیق گردد.

آنان همچنان می‎گویند که مطالعات صد سال گذشته نشان داده‌است که مبارزه عدم تشدد بیشتر از هر مبارزه دیگر در جهت اصلاح و پیشرفت یک کشور و جامعه نتیجه مثبت داده‎است.

علاقه‌مندان و تحلیل‌گردان این نوع فلسفه، عالمان دین و کارشناسان افغان روز سه شنبه در نشست تحلیلی که به مناسبت ارزیابی برنامه خاص رادیو کلید بنام (عدم تشدد) برگزار شده بود این مطلب را بیان کردند.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور روابط بین‌المللی شورای عالی صلح افغانستان گفت که نیاز است تا ادارات ذیربط دولتی و غیر دولتی ارزش‎های عدم تشدد را به مردم بخصوص جوانان بیان کنند.

قاسمیار: این کار آسان نیست.
قاسمیار: این کار آسان نیست.

او افزود:

"فرهنگ صلح را جانشین فرهنگ صلح و خشونت بکنیم اما این کار آسان نیست همکاری و مبارزه و شعور آگاهی کار دارد که ما به این سمت و سو حرکت کنیم که خوش بختانه یک مقداری توفیق حاصل شده امروز گفتمان صلح به میان میاید و پشتیبانی از صلح می‎شود."

آقای قاسمیار گفت، جنگ جاری در افغانستان نمونه از تشدد است و بعضی از دشمنان در لباس دوست‌ آبادی خود را در تباهی ما جستجو می‎کنند که باید در برابر آنان مبارزه شود.

عبدالحکیم منیب معین وزارت حج اوقاف افغانستان درین نشست گفت تلاش‎های را آغاز کرده‎اند که بر اساس آن عالمان دین از طریق تبلیغ و برگزاری نشست‎ها روحیه عدم تشدد را در مردم تقویت کنند.

وی در مورد فعالیت‎های وزارت حج و اوقاف درین بخش چنین گفت:

"پنج سال پیش مرکز اعتدال را وزارت حج و اوقاف در افغانستان به وجود آورده است، تعریفات و تصنیفات و تبلیغات را از طریق منابر می‎کند که فکر معتدل را دربین مردم جا گزین بسازد."

تحقیقات تحلیل گران امور اجتماعی نشان می‎دهد که برای وارد کردن یک تغییر مثبت مبارزه عدم تشدد ۵۳ درصد مؤفق، ۲۰ درصد نیمه مؤفق و ۲۰ درصد دیگر کاملاً ناکام بوده‎است.

کمال سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‎گوید که برای آوردن یک تغییر برای تأمین امنیت و ثبات در کشور آماده ساختن ذهنیت‎های مردم یک امر مهم است.

کمال سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان
کمال سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان

وی در مورد کارکرد وزارت اطلاعات و فرهنگ درین زمینه گفت:

"ما از راه آگاهی عامه که اگر از طریق مساجد، خان آقا، مراکز اکادمیک، جامعه مدنی، بزرگان قومی و یا مطبوعات باشد مبارزه جدی می‎کنیم تا این‎که در این مبارزه مؤفق شویم."

سخنرانان تأکید کردند که کار گرفتن از خشونت در محیط خانواده، جامعه و فعالیت‎های سیاسی و اقتصادی نتایج ناگوار را بوجود میاورد.

آنان از مردم نیز تقاضا کردند تا اصول عدم تشدد را در زندگی روزمره‌شان مراعات و تطبیق کنند تا به مؤفقیت‎های دوامدار نایل گردند.

گزارش: جاوید حسن‌زاده

XS
SM
MD
LG