گروه موسوم به دادخواهی حقوق سیاسی زنان، برای گسترش حضور شان در حکومت یک لیست نخبهگان را به سران حکومت فرستاد.
این گروه میگوید، هرچند در سطح رهبری به نقش زنان توجه شده اما در کل به نقش نمایشی آنان اکتفا شدهاست.
اعضای این گروه که به روز سه شنبه جمع شده بودند گفتند، هرچند در سطح رهبری شماری از زنان گماشته شدهاند اما بیرون از کابل حضور زنان در حکومت کمرنگ است.
این گروه برای گسترش حضور زنان در حکومت یک لیست زنان نخبه را به ریاست جمهوری و ریاست اجرائیه سپرد تا در این زمینه اقدام صورت گیرد.
سیما غنی یک عضو این گروه روز سه شنبه در نشستی گفت که حضور زنان تنها در کابل بوده و آنهم در سطح رهبری که جوابگوی خواستههای زنان نیست.
او افزود:
"باید از برخی دستاوردها یادآوری کنیم که ما توانستیم در سطح رهبری وزیر، معین و سفیر داشته باشیم اما مشکل در ولایات است که یک والی داشتیم و وی را نیز از دست دادیم."
گروه دادخواهی حقوق سیاسی زنان میگوید که در این لیست نام ۱۱۰۰ زن نخبه درج شده و حکومت باید در تقرریشان غور کند.
زنان افغان میگویند که نقش آنان سرنوشت انتخابات را رقم زده اما از کم توجهی حکومت نسبت به آنان، متأثر شدهاند.
پس از تشکیل حکومت وحدت ملی ۴ زن بحیث وزیر در کابینه گماشته شده و در همین حدود معینان نیز مقرر شدهاند.
از سوی هم یافتههای این گروه نشان میدهد که نقش زنان در حدود ۴۰ سفارتخانه ۲ درصد بوده و در ۳۶۵ ولسوالی و حدود ۱۵۰ شاروالی حضور زنان در رهبری صفر است.
درین حال اسدالله غضنفر مشاور فرهنگی رئیس جمهور با خوانش پیام رئیس جمهور گفت که حکومت برای گسترش حضور زنان متعهد است.
او افزود:
"دولت افغانستان چه در سطح رهبری و چه در سطح ارگانهای اداری متعهد است که از استعداد و تواناییهای زنان افغان استفاده نماید."
با این همه، حمیرا ثاقب یکی از فعالان حقوق زن میگوید که هنوز هم مفکوره ۱۵ سال قبل در مورد زنان پابرجاست گویا که نقش زنان باید ۳۰ درصد باشد.
این درحالیست که گروه دادخواهی حقوق سیاسی زنان میگوید که اکنون شمار زنان ورزیده و تحصیل کرده افزایش یافته و باید در مورد حضور شان بیشتر تمرکز شود.
گزارش: نورالله شایان