وزارت صحت عامه افغانستان، اطمینان میدهد که با کمک جامعه جهانی بیماری پولیو را الی ختم سال جاری میلادی در افغانستان نابود میکند.
این وزارت میگوید، با توجه به دستآوردهای سال گذشته میلادی مطمئن است که پولیو را در سال ۲۰۱۷ از افغانستان ریشهکن خواهد کرد.
داکتر میوند احمدزی، مسئول برنامه محو پولیو این وزارت روز یکشنبه طی نشست خبری در کابل گفت، در جریان هفت ماه گذشته صرف یک مورد پولیو در تمام کشور ثبت گردیدهاست، اما افزود که این وزارت تلاش میکند تا در سال ۲۰۱۷ حادثات پولیو را به صفر میرساند.
احمدزی همچنان گفت، در سال ۲۰۱۶ میلادی در سراسر افغانستان ۱۳ مورد پولیو ثبت گردیدهاست که در طول ده سال گذشته پائینترین سطح گراف را نشان میدهد.
آقای احمدزی گفت، وزارت صحت عامه افغانستان تلاش میکند تا بیماری پولیو را در افغانستان نابود کرده و مبالغی که در این بخش مصرف میگردد را در سایر بخشهای صحی هزینه خواهد کرد.
او افزود:
"در سال ۲۰۱۷ نیز این کارهای ما را ادامه خواهیم داد ما علیه پولیو میلیونها دالر به مصرف میرسانیم زمانیکه ما به محو پولیو رسیدیم همه این پولها به بخش خدمات صحی ما اختصاص خواهد یافت و خدمات صحی ما تقویت خواهد شد. اگر شما توجه کنید به دلیل نرسیدن واکسیناسیون همه روز بیش از ۵۰ طفل ار بین میرود."
به نقل از آقای احمدزی، قرار است تا کمپاین پولیو به تاریخ یازده ماه دلو، از سوی ۳۰ هزار واکسیناتور در سراسر افغانستان راه اندازی شود.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، این وزارت در نظر دارد تا به کمک مالی و تخنیکی یونیسف و سازمان صحی جهان حدود ۶.۵ کودک را واکسین پولیو نماید.
مسئولین این وزارت گفتند که در سال ۲۰۱۵ میلادی ۲۰ واقعه مثبت پولیو در افغانستان به ثبت رسیدهاست که در سال ۲۰۱۶ میلادی این رقم به ۱۳ واقعه کاهش یافتهاست وی افزود که آنان تلاش دارند تا در سال ۲۰۱۷ میلادی میزان بیماری پولیو را در این کشور به صفر برسانند.
در سال ۲۰۱۶ میلادی در چهار ولسوالی افغانستان واقعات مثبت پولیو به ثبت رسیدهاست که ۷ مورد آن در برمل، ۴ مورد آن در شیگل و یک یک مورد آن هم از ولسوالیهای نوزاد و شاه ولی کوت گزارش شدهاست.
درین حال داکتر ملیسا مسئول بخش پولیوی اداره یونیسف در همین نشست گفت که افغانستان به از بین بردن واقعات مثبت پولیو نزدیک شده و نیاز است تا برای نابودی آن افغانها مشترکاً کار کنند.
او افزود:
"خورسندم که افغانستان به محو پولیو نزدیک شدهاست و تمامی مردم باید در زمینه مشترکاً کار کنند تا اطفال از بیماری پولیو در امان باشند و این مسئولیت مشترک همه است."
از سوی هم منیب راماتی معاون بخش پولیوی سازمان صحی جهان کار و مبارزه مشترک علیه پولیو را مهم خوانده میگوید که باید همه در زمینه مسئولیتشان را درک کنند.
به گفته آقای راماتی، سال گذشت میلادی سال مؤثری برای جلوگیری از واقعات مثبت پولیو بوده اما افزود که مبارزه علیه پولیو تا زمانی باید ادامه یابد که این بیماری در افغانستان کاملاً از بین برود.
گزارش: آرزو غیاثی