لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۴

برای حل مشکلات افغانستان و پاکستان تلاش بین‌المللی جریان دارد


ریاست اجرائیه حکومت افغانستان می‎گوید تلاش‎ها به سطح بین‌المللی وجود دارد تا روابط میان افغانستان و پاکستان بهبود یافته و مشکلات و نگرانی‎ها میان دو کشور برطرف گردد.

این ریاست می‎گوید با آن‌که پاکستان هنوز هم از تروریزم حمایت کرده و از آن به‌حیث ابزار در سیاست خارجی خود استفاده می‎کند اما حکومت افغانستان حاضر است تا مشکلات میان دو کشور از طریق گفت‌وگو حل و فصل گردد.

مجیب‌الرحمن رحیمی سخنگوی ریاست اجرائیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت جامعه جهانی همچنان می‎خواهد با وارد کردن فشار پاکستانی‎ها را وادار سازند که مشکلات‌شان را با افغانستان از طریق مذاکره حل نمایند.

رحیمی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص دید و بازدید دیپلومات‎های خارجی با مقامات پاکستانی گفت که آنان تلاش می‎کنند تا گفت‌وگوها میان افغانستان و پاکستان دوباره آغاز گردد.

رحیمی: ما می‎توانیم با مذاکره مشکلات را حل کنیم.
رحیمی: ما می‎توانیم با مذاکره مشکلات را حل کنیم.

آقای رحیمی گفت که دو کشور منافع مشترک داشته و باید مشکلات موجود از طریق گفت‌وگو حل گردد.

او افزود:

"با توجه به منافع مشترک و فرصت‎های که در منطقه وجود دارد و تهدیدهای که هم برای پاکستان و افغانستان وجود دارد ما می‎توانیم با مذاکره مشکلات را حل کنیم تلاش دوستان بین‌المللی ما هم همین است که با وارد کردن فشار بالای پاکستان از یک طرف و حاضر کردن پاکستانی‎ها به میز مذاکره از طرف دیگر می‎خواهند تا به مشکلات و نگرانی‎های که وجود دارد به آن به صورت عملی رسیدگی شود."

اخیراً گزارش‎های از رفت و برگشت دیپلومات‎های خارجی به پاکستان نیز به نشر رسیده و سفیر بریتانیا نیز به پاکستان سفر کرده‎است.

این در حالیست که هنوز هم مشکلات و نگرانی‎ها میان افغانستان و پاکستان حل نگردیده و هر دو کشور روابط پر از فراز و نشیبی در سال‎های اخیر داشته‎اند.

در حالی که افغانستان پاکستان را کشور حامی تروریستان عنوان کرده و از این مسئله نگران است، پاکستان نیز همواره نگرانی‌اش را از نزدیکی افغانستان با هند مطرح کرده‎است.

پیش ازین مقامات افغان همواره از سیاست‎های پاکستان در قبال افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته‎اند که پاکستان برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان صادق نیست و به تعهدات‌اش درین خصوص عمل نکرده‎است.

کارشناسان افغان می‎گویند پاکستان در کنار نگرانی از روابط نزدیک میان افغانستان و هند بارها تأکید کرده‎است که باید خط فرضی دیورند از سوی این کشور به رسمیت شناخته شود.

حمید عزیز یکی ازین کارشناسان می‎گوید شرایطی را که پاکستان برای بهتر شدن روابط‌شان با جانب افغانستان مطرح می‎کند ممکن نیست که تلاش‎های دیپلومات‎های خارجی مؤثر واقع شود.

او افزود:

"یکی از عمده‌ترین شرط‎های پاکستان مسئله هند است که فکر کنم دیگر کشورها نتوانند درین مسئله بیشتر دخالت بکنند و این رفت و آمدها به نوعی فکر کنم که مفید واقع نشود یعنی آمدن دیپلومات‎های خارجی به پاکستان در حالی که سیاست‌شان به صورت علنی واضح و مشخص نیست نمی‎تواند انتظار نتیجه مثبت را برای ما داشته باشد."

آقای عزیز از سوی دیگر از حکومت افغانستان انتقاد می‎کند که سیاست خارجی این کشور در یک سر درگمی قرار داشته سیاست مشخص در قبال کشورهای منطقه بخصوص پاکستان ندارد.

آقای عزیز می‎گوید حکومت افغانستان از یک‌سو پاکستان را مادر تروریزم دانسته و ادعای به انزوا کشیدن آن کشور را مطرح می‎کند اما از سوی دیگر می‎خواهد از طریق مذاکره با پاکستان پیش آمده و با این کار برای پاکستان امتیاز بدهد.

گزارش: جاوید حسن‌زاده

XS
SM
MD
LG