ریاست اجرائیه حکومت افغانستان میگوید تلاشها به سطح بینالمللی وجود دارد تا روابط میان افغانستان و پاکستان بهبود یافته و مشکلات و نگرانیها میان دو کشور برطرف گردد.
این ریاست میگوید با آنکه پاکستان هنوز هم از تروریزم حمایت کرده و از آن بهحیث ابزار در سیاست خارجی خود استفاده میکند اما حکومت افغانستان حاضر است تا مشکلات میان دو کشور از طریق گفتوگو حل و فصل گردد.
مجیبالرحمن رحیمی سخنگوی ریاست اجرائیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت جامعه جهانی همچنان میخواهد با وارد کردن فشار پاکستانیها را وادار سازند که مشکلاتشان را با افغانستان از طریق مذاکره حل نمایند.
رحیمی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص دید و بازدید دیپلوماتهای خارجی با مقامات پاکستانی گفت که آنان تلاش میکنند تا گفتوگوها میان افغانستان و پاکستان دوباره آغاز گردد.
آقای رحیمی گفت که دو کشور منافع مشترک داشته و باید مشکلات موجود از طریق گفتوگو حل گردد.
او افزود:
"با توجه به منافع مشترک و فرصتهای که در منطقه وجود دارد و تهدیدهای که هم برای پاکستان و افغانستان وجود دارد ما میتوانیم با مذاکره مشکلات را حل کنیم تلاش دوستان بینالمللی ما هم همین است که با وارد کردن فشار بالای پاکستان از یک طرف و حاضر کردن پاکستانیها به میز مذاکره از طرف دیگر میخواهند تا به مشکلات و نگرانیهای که وجود دارد به آن به صورت عملی رسیدگی شود."
اخیراً گزارشهای از رفت و برگشت دیپلوماتهای خارجی به پاکستان نیز به نشر رسیده و سفیر بریتانیا نیز به پاکستان سفر کردهاست.
این در حالیست که هنوز هم مشکلات و نگرانیها میان افغانستان و پاکستان حل نگردیده و هر دو کشور روابط پر از فراز و نشیبی در سالهای اخیر داشتهاند.
در حالی که افغانستان پاکستان را کشور حامی تروریستان عنوان کرده و از این مسئله نگران است، پاکستان نیز همواره نگرانیاش را از نزدیکی افغانستان با هند مطرح کردهاست.
پیش ازین مقامات افغان همواره از سیاستهای پاکستان در قبال افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که پاکستان برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان صادق نیست و به تعهداتاش درین خصوص عمل نکردهاست.
کارشناسان افغان میگویند پاکستان در کنار نگرانی از روابط نزدیک میان افغانستان و هند بارها تأکید کردهاست که باید خط فرضی دیورند از سوی این کشور به رسمیت شناخته شود.
حمید عزیز یکی ازین کارشناسان میگوید شرایطی را که پاکستان برای بهتر شدن روابطشان با جانب افغانستان مطرح میکند ممکن نیست که تلاشهای دیپلوماتهای خارجی مؤثر واقع شود.
او افزود:
"یکی از عمدهترین شرطهای پاکستان مسئله هند است که فکر کنم دیگر کشورها نتوانند درین مسئله بیشتر دخالت بکنند و این رفت و آمدها به نوعی فکر کنم که مفید واقع نشود یعنی آمدن دیپلوماتهای خارجی به پاکستان در حالی که سیاستشان به صورت علنی واضح و مشخص نیست نمیتواند انتظار نتیجه مثبت را برای ما داشته باشد."
آقای عزیز از سوی دیگر از حکومت افغانستان انتقاد میکند که سیاست خارجی این کشور در یک سر درگمی قرار داشته سیاست مشخص در قبال کشورهای منطقه بخصوص پاکستان ندارد.
آقای عزیز میگوید حکومت افغانستان از یکسو پاکستان را مادر تروریزم دانسته و ادعای به انزوا کشیدن آن کشور را مطرح میکند اما از سوی دیگر میخواهد از طریق مذاکره با پاکستان پیش آمده و با این کار برای پاکستان امتیاز بدهد.
گزارش: جاوید حسنزاده