لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۳

حکومت افغانستان طرح تولید ۲۰۰۰ میگاوات برق را ارایه کرد


افغانستان طرح تولید ۲۰۰۰ میگاوات برق را که در پنج سال آینده عملی خواهد شد ارایه کرده‎است.

حکومت افغانستان به ادامه کمک‎ها در نشست بروکسل، از نماینده کشورهای که در آن به افغانستان تعهد بسته بودند می‎خواهد تا این کشور را در عملی شدن طرح انکشاف سکتور انرژی کمک کنند.

علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب و شماری از مقام‎های افغان این طرح را روز چهار شنبه با نمایندگان شماری از کشورهای کمک کننده در کابل شریک ساخت.

وی می‎گوید، پس از توجه جامعه جهانی اکنون زمان عمل به تعهدات رسیده‎است و هدف از ایجاد طرح تولید برق داخلی، خودکفا شدن این کشور است.

عثمانی هنگام ارایه این طرح، تاکید کرد که اگر افغانستان کمک های وعده شده در نشست بروکسل را در زمان معین آن به دست آورد، برای خودکفایی دست به کار خواهد شد.

عثمانی: انکشاف در بخش سکتور انرژی نه تنها اولویت ما است بلکه، این کار برای ثبات منطقه نیز تاثیرگذار خواهد بود.
عثمانی: انکشاف در بخش سکتور انرژی نه تنها اولویت ما است بلکه، این کار برای ثبات منطقه نیز تاثیرگذار خواهد بود.

او افزود:

"انکشاف در بخش سکتور انرژی نه تنها اولویت ما است بلکه، این کار برای ثبات منطقه نیز تاثیرگذار خواهد بود. من از تمام کشورهای کمک کننده می‎خواهم تا در این بخش توجه خاص داشته باشند و به کمک هایشان با افغانستان ادامه دهند. برنامه انرژی ما را تطبیق می‎کنیم و بر همکاری منطقه یی متعهد هستیم؛ اما این کار بدون توجه کمک کنندگان امکان پذیر نیست."

بر بنیاد این طرح، افغانستان در پنج سال آینده ۲۰۰۰ میگاوات برق از منابع داخلی اش تولید خواهد کرد.

در ماه اکتوبر سال گذشته میلادی،جامعه جهانی در نشست بروکسل تعهد کرد که برای افغانستان حدود پنج میلیارد دالر کمک می‎کند و همچنان نمایندگان کشورهای اشتراک کننده این نشست، بر ادامه کمک هایشان تا ۲۰۲۰ میلادی با افغانستان تاکید کردند.

با این همه، در حال حاضر افغانستان ۸۰ درصد انرژی برق مصرفی اش را از کشورهای همسایه وارد می‎کند؛ اما وزارت انرژی و آب می‎گوید تا سال ۲۰۲۲ میلادی این کشور می‎تواند با همکاری کمک کننده خارجی این اندازه انرژی را از منابع داخلی اش نیز تولید کند.

از سوی دیگر، محمد همایون قیومی مشاور ارشد رئیس جمهور در این نشست تاکید کرد که، افغانستان برای رسیدن به اهداف تعین شده از سوی جامعه جهانی به این کشور، اصلاحات لازم را در بخش‎های گوناگون پدید آورده‎است.

افغانستان منابع سرشار آبی برای تولید برق دارد
افغانستان منابع سرشار آبی برای تولید برق دارد

او افزود:

"ما برخی اصلاحات بمیان آورده‎ایم که، نیازهای کنونی را مرفوع ساخته می‎تواند، برای ما فرصت‎های بسیاری موجود است که، از منابع خودمان استفاده کنیم و برای تولید صدها میگاوات برق، کار حدود ۲۰ پروژه آغاز شده‎است."

مقام‎های افغان می‎گویند، برای خودکفا شدن افغانستان در بخش انرژی به ۵ میلیارد دالر نیاز است، رقمی که پیشتر جامعه جهانی به افغانستان تعهد کمک آن را داده‎است.

به باور مقام‎های وزارت انرژی و آب، در کنار تولید ۲۰۰۰ میگاوات انرژي برق ،عملی شدن پروژه‎های تاپی، کاسا یک‎هزار و توتاپ که یک بخش این پروژه‎ها از راه افغانستان عبور می‎کند، برای ثبات منطقه و آوردن تغییرات بنیادی دیگر تاثیرگذار است.

XS
SM
MD
LG