کمیسیون مستقل انتخابات میگوید، تقویم انتخاباتی به یک سلسله مقدماتی نیاز داشته و با در نظرداشت امکانات دولت و چگونکی کمکهای مالی بین المللی، اعلان خواهد شد.
یک کمیشنر کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید، برای اعلان زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگ و شواری ولسوالیها نیاز است تا کارهای باید انجام یابند.
رفیع الله بیدار روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت، کمیسیون به یک باره نمیتواند، همه مسایل را انجام دهد و به گفته وی اعلان زمان برگزاری انتخابات نیاز به حل این مسایل را دارد.
او افزود:
" مشوره با جوانب ذیدخل روی مسئله حوزههای انتخاباتی کوچک، که طرح جدید در انتخابات افغانستان بشمار میرود، دوم، اعتباردهی کارتهای گذشته و توزیع کارتهای جدید، سومتهیه فهرست رای دهندگان که در این انتخابات باید به یک مرکز معین رای دهند و همچنان حمایتهای لازم مالی و لوژستیکی میباشد، چون که تقویم انتخاباتی با امکانات که دولت در دست دارد، تعیین میشود."
کمیسون مستقل انتخابات افغانستان قبل از این گفته بود که در ظرف دو ماه آینده زمان برگزار انتخابات را اعلان خواهد کرد.
حدود یک ماه پیش رئیس جمهور اشرف غنی کمیشنران جدید کمیسیونهای انتخاباتی را معرفی کرد و اما انتقادهای وجود دارند که تا حال کار این کمیسیونها به کندی پیش میرود.
رفیع الله بیدار در ادامه صحبت خود با رادیو آزادی گفت، کمیسیون موظف شده که در ظرف سه ماه برنامه و پلانهای کاری خود را ارایه کند.
او اضافه کرد، کمیسیونمستقل انتخابات افغانستان در این زمان کوتاه، طرزالعملهای این کمیسیون در قانونی گذشته را بازنگری کرده، طرح توازن حوزههای انتخاباتی و چگونگی طرح حوزههای انتخاباتی کوچک را که برای اولین بار در قانون جدید مطرح شده، مشخص ساخته، بیست و یک میلیون کارت رای دهی و فهرست جدید و دقیق رایدهندگان را تهیه کرده و فهرست دارالانشاء را به دولت پیشنهاد کردهاست.
این کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات در ادامه صحبت خود گفت، زمانی که کمیسیون به کار خود آغاز کرد، اخیر سال مالی بود.
به گفتهء وی بنابر مشکلاتی مالی برخی مسایل را که آنها پلان کرده بودند، نتوانستند انجام دهند.
در این میان، نهادهای ناظر برگزاری انتخابات در افغانستان میگوید، کمیسیون مستقل انتخابات یک اداره محوری در مسایل انتخاباتی است. به گفته آنها کمیسیون انتخابات بایدنخست از نهادها، بنیادها و احزاب سیاسی میخواست تا پیشنهادات شان را روی مسایل انتخاباتی ارایه کند و گفتمان انتخاباتی را با آنها آغاز نماید.
یوسف رشید رئیس بنیاد فیفا یا بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه به رادیو آزادی گفت، گفتمانهای انتخاباتی با نهادهای اجتماعی و سیاسی، این کمیسیون را در یک مرتبه بلندتر قرار میدهد.
او افزود:
"خوب است که کمیسیون به خاطر اینکه پروسه انتخابات ملی و محوری شود، باید که تماسها، مشورهها و برنامههای خود را با نهادهای که در پروسه انتخابات دخیل هستند شریک سازد. از آنها بخواهند تا روی موضوعاتی مختلف مشوره کنند و گفتمان را آغاز کنند، از این جاست که کمیسیون اولین قدم را برای اعتماد سازی بر میدارد."
اما بیدار میگوید، هرچند مردم از آنها توقعات بلند دارند و آن را قابل درک هم میدانند، اما وعده میدهد که آنها با تمام درایت و شفافیت طوری کار کنند که مورد قناعت مردم و جامعه بین المللی واقع گردد.