لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۰

ولسی جرگه: نهادهای حکومتی قانون منع آزار زنان و کودکان را عملی کنند


کمیسیون امور زنان ولسی جرگه از نهادهای مربوط می‎خواهد تا برای تطبیق قانون منع آزار و اذيت زنان و کودکان، پالیسی اجرایی را ترتیب دهند.

این کمیسیون از تمامی نهادهای حکومتی خواست تا برای عملی کردن قانون منع آزار و اذيت زنان و كودكان تدابیر جدی را روی دست گیرند.

مسئولان این کمیسیون این مطلب را در نشستی به روز سه شنبه در کابل بیان کردند.

فوزيه کوفی رئیس کمیسیون امور زنان ولسی جرگه در این نشست گفت، تنها موجودیت قانون برای جلوگیری از آزار و اذیت زنان کافی نبوده بلکه تطبیق آن از سوی نهادهای مربوطه می‎تواند مؤثر تمام شود.

کوفی: امیدوار هستیم با تطبیق اش کاهشی در سطح آزار و اذیت علیه زنان و اطفال به وجود بیاید.
کوفی: امیدوار هستیم با تطبیق اش کاهشی در سطح آزار و اذیت علیه زنان و اطفال به وجود بیاید.

او افزود:

"قانون منع آزار و اذیت موارد را پیش‌بینی کرده که امیدوار هستیم با تطبیق‌اش کاهشی در سطح آزار و اذیت علیه زنان و اطفال به وجود بیاید امروز ما جلسه را که هم گرفتیم به همین خاطر است که هماهنگی بوجود بیاید میان ارگان‎های مختلف تا در قسمت تطبیق این قانون پلان عملی و تعهد جدی داشته باشند."

وزارت‎های داخله، عدلیه، معارف و کار و امور اجتماعی افغانستان امروز سه شنبه این نشست را به منظور هماهنگی به همین هدف راه اندازی کرده بودند.

درین اواخر آزار و اذیت زنان، دختران و کودکان در افغانستان به یکی از چالش‎های جدی مبدل شده و شماری از زنان و دختران که برای آموزش و کار به نهادهای دولتی و خصوصی می‎روند، می‎گویند که نمی‎توانند به اطمینان کامل به کار شان ادامه دهند.

این آزار و اذیت‎ها اکثراً در جاده‎ها، بس‎ها، پارک‎ها، مارکیت‎ها و حتی گفته می‎شود در برخی ادارات حکومتی نیز دیده می‎شود و نگرانی‎های را به میان آورده‎است.

این در حالیست که چندی قبل، رئیس جمهور محمد اشرف غنی در مراسم تجلیل از هفته قانون اساسی روی تطبیق تمامی قوانین نافذه در این کشور تأکید کرد.

برای جلوگیری از این مشکلات طرح قانون منع آزار و اذيت زنان و كودكان در این اواخر از سوی ولسی جرگه تصویب شد.

طرح قانون منع آزار و اذيت زنان و كودكان دارای سه فصل و ۲۹ ماده بوده که شامل اگاهی عامه، تدابیر انضباطی، رهنمای‎های تعلیمی، جزایی و غیره می‎باشد.

درین حال عبدالبصیر انور وزیر عدلیه افغانستان آزار و اذیت زنان و کودکان را یک عمل نادرست و خلاف ارزش‎های ملی و اسلامی عنوان کرده گفت که برای تطبیق این قانون تدابیر جدی روی دست گرفته شده‎است.

از سوی هم دلبر نظری وزیر امور زنان می‎گوید که برای تطبیق این قانون در کنار اقدامات ارگان‎های اجرایی نیاز است تا کمپاین وسیع نیز جهت بلند بردن آگاهی عامه راه اندازی شود.

نظری: فرهنگ سازی و آگاهی دهی می‎تواند موثر واقع شود.
نظری: فرهنگ سازی و آگاهی دهی می‎تواند موثر واقع شود.

او افزود:

"دامنه و گستره آزار و اذیت زنان و اطفال به اندازه بزرگ است که تنها با تصویب قوانین نمی‎توان آن را ریشه‌کن کرد فرهنگ‌سازی و آگاهی‌دهی می‎تواند مؤثر واقع شود عنصر مهم در تطبیق قانون دادن اگاهی عامه برای زنان و مردان و نیز مجالس رهنمودی با نهادهای تنفیذ قانون می‎باشد که باید مدنظر باشد."

در عین حال اسدالله محقق جهانی سرپرست وزارت معارف می‎گوید که به هدف جلوگیری از آزار و اذیت زنان و کودکان در نظر دارند تا در نصاب تعلیمی مکاتب نیز این موضوع گنجانیده شود.

عبدالغفاری سیدی رئیس مبارزه با جرایم جنایی وزارت امور داخله افغانستان نیز تأکید می‎کند که قرار است با هماهنگی ادارات حکومتی، پلان ویژه‌یی را برای مصونیت زنان و کودکان ترتیب و عملی کنند.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG