لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۷ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۳

اجلاس پاریس: اسرائیل و فلسطین از اقدامات یک‌جانبه خودداری کنند


ژان مارک ایرالت وزیر خارجه فرانسه
ژان مارک ایرالت وزیر خارجه فرانسه

اجلاس پاریس که در مورد معضله اسرائیل و فلسطین دایر شده بود، پایان یافت.

بیش از هفتاد کشور جهان از اسرائیل و فلسطینی‌ها خواستند، تعهد ‌شان برای یک راه حل صلح‌آمیز را از سر گرفته و از اقدامات یک‌جانبه علیه همدیگر خودداری کنند.

این خواست کشورها دیروز در پایان کنفرانس صلح در پاریس ارائه شد.

در اعلامیۀ که در ختم کنفرانس دیروز پاریس منتشر شد، از اسرائیل و فلسطینی‌ها خواسته شده‌است، تعهد خود را رسماً برای راه حل دو دولت تازه نموده و از صدا های دوری کنند که این طرح را رد می‌کنند.

در اعلامیه همچنان از اسرائیل و فلسطینی‌ها خواسته شده‌است از اقدامات یک طرفه که می‌تواند پیش داوری این مذاکرات را کند، ابا ورزند.

فلسطنیی‌ها ازین جلسه استقبال کردند ولی بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل که از شرکت در این جسله خودداری کرد گفت، این کنفرانس برای فریب دادن اسرائیل است.

نتانیاهو: کنفرانس پاریس برای فریب دادن اسرائیل است.
نتانیاهو: کنفرانس پاریس برای فریب دادن اسرائیل است.

نتانیاهو که دیروز در اجلاس کابینه اسرائیل در بیت‌المقدس صحبت می‌کرد گفت:

"کنفرانس که امروز در پاریس برگزار می‌شود یک کنفرانس بیهوده‌است و میان فرانسه و فلسطینیان هماهنگ شده‌است. هدف کنفرانس تحمیل شرایط بر اسرائیل است و آن در تضاد با منافع ملی ماست. این دستیابی به صلح را دیگر هم دُور می‌سازد زیرا این موقف فلسطینیان را تقویت می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند که از گفت‌وگو‌های مستقیمِ بدون قید و شرط خودداری کنند."

مرحله اخیر مذاکرات مستقیم صلح میان اسرائیل و فلسطین در اپریل سال ۲۰۱۴ بعد از نُه ماه مذاکره بدون نتیجه پایان یافته بود.

جان کری وزیر خارجه امریکا در جلسه دیروز پاریس حضور داشت، ولی هیچ نماینده از اداره آینده امریکا به رهبری دونالد ترمپ در آن شرکت نداشت.

فرنسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه گفت:

"تنها مذاکرات مستقیم میان اسرائیل و فلسطینی‌ها می‌تواند منتج به صلح گردد، کسی دیگر نمی‌تواند بجای آن‌ها این کار را کند."

فرنسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه
فرنسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه

وی به دیپلوماتان که از نقاط مختلف جهان در پاریس گردهم آمده بودند گفت:

"جهان نمی‌تواند و نباید هم به وضع موجود اکتفا کند."

ژان مارک ایرالت وزیر خارجه فرانسه گفت، جامعه جهانی متعهد است که برگشت دو جانب به میز مذاکره، برای رسیدن به راه حل را تشویق کند که دو دولت فلسطینی و اسرائیلی را در بر داشته باشد.

او گفت، اساس مذاکرات، برگشت به سرحدات سال ۱۹۶۷ و به رسمیت شناسی تمام قطعنامه‌های مهم ملل‌متحد می‌باشد.

بیت‌المقدس یکی از حساس‌ترین نکات مورد اختلاف میان اسرائیل و فلسطینی‎ها است.

دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا در جریان کمپاین انتخاباتی‌اش گفته‌بود، بیت‌المقدس را به حیث پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهد شناخت و سفارت امریکا را از تل‌ابیب به بیت‌المقدس انتقال خواهد داد.

قبل از جلسه پاریس محمود عباس رئیس اداره خودگردان فلسطین هشدار داد که انتقال سفارت امریکا به بیت‌المقدس پروسه صلح را کمک نخواهد کرد.

فلسطینی‌ها بیت‌المقدس شرقی را به حیث پایتخت دولت آینده خود می‌دانند، در حالیکه اسرائیل تمام این شهر را از خود دانسته و به حیث پایتخت آینده‌اش می‌بیند.

XS
SM
MD
LG