ولسی جرگه افغانستان از حکومت میخواهد تا برای تأمین امنیت مردم اینکشور استراتیژی جدید امنیتی را تدوین نماید.
پس از وقوع حوادث خونین روز سه شنبه هفته گذشته در کابل، کندهار و هلمند حالا ولسی جرگه افغانستان از حکومت میخواهد تا در جهت تأمین امنیت مردم اقدامات جدی تر نماید.
عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه در نشست عمومی روز شنبه این جرگه از رئیس جمهور افغانستان خواست تا یک استراتیژی جدید امنیتی را تدوین کند.
وی افزود:
"ما از جلالتماب رئیس جمهور کشور میخواهیم که با تدوین یک استراتیژی جدید امنیتی بخاطر دفاع از تمامیت ارضی و جان و مال مردم افغانستان دست واحد و پلان و برنامه مشترک خود را داشته باشد."
این اظهارات پس از آن مطرح گردید که شماری از وکلا با اشاره به حملات هفته گذشته در کابل، کندهار و هلمند مسئولان امنیتی را در جهت تأمین امنیت مردم ناتوان خوانده و خواهان پاسخ گویی آنان در مورد مشکلات امنیتی به این جرگه شدند.
عارف رحمانی یکی از این وکلا مسئولان امنیتی کابل را در تأمین امنیت مردم ناتوان خوانده و با اشاره به حادثه روز سه شنبه هفته گذشته در کابل گفت، برای حفاظت از جان قربانیان توجه لازم صورت نگرفت.
وی گفت:
"میشد از اینها حفاظت کرد، میشد برای اینها تدابیر را گرفت در یک سال گذشته نزدیک به دو هزار انسان در کابل قربانی شدهاند."
اما عصمت الله شینواری نماینده مردم ننگرهار وضعیت امنیتی در تمام کشور را نگران کننده خوانده و تأکید کرد که باید به وضعیت امنیتی در ولایات مختلف توجه جدی صورت گیرد.
وی افزود:
" ناامنی در تمام افغانستان به اوجش رسیدهاست و خواست ما ایناست که حکومت مرکزی به آن توجه کند."
ولسی جرگه پس از آن از ناتوانی مسئولان امنیتی در کشور انتقاد کرد که روز سه شنبه هفته گذشته حملات انتحاری و انفجاری در کابل، هلمند و کندهار دهها قربانی گرفت.
این حملات در برابر الحاقیه شورای ملی، مهمان خانه ولایت کندهار و در ولایت هلمند صورت گرفت و مسئولان امنیتی این حملات را به مخالفان مسلح نسبت دادند.
وکلا هشدار دادند که هرگاه حکومت برای دفع حملات مخالفان مسلح اقدام جدی نکند مشکلات از این بیشتر خواهد شد.
اما وزارت دفاع افغانستان میگوید که تلاشها به هدف سرکوب مخالفان مسلح در ولایات مختلف به شدت ادامه دارند.
محمد رادمنش معاون سخنگوی وزارت دفاع در صحبت با رادیو آزادی در مورد برنامههای امنیتی چنین گفت:
"وزارت دفاع ملی در برابر همه اینها پلانهای دارد و در این پلانهای خود اولویتهای را بر سر راه خود قرار دادهاست که عبارت از اکمالات اردو و تقویت قوای هوایی، تکنالوژی انجینری و استخباراتی و تغییر مدیریت جنگ و مبارزه جدی علیه فساد است همه را راه اندازی کردیم و ما متیقن هستیم که در سال آینده از آمادگیهای بیشتر برخوردار باشیم."
از سوی هم اعضای ولسی جرگه تأکید میکنند که حکومت افغانستان به جای متهم کردن کشورهای خارجی نهادهای استخباراتیاش را تقویت کرده و باید در شناسایی و مجازات کسانی اقدام کند که به گفته آنان به نفع مخالفان مسلح در داخل نظام فعالیت داشته و سبب افزایش ناامنی در کشور میگردند.
جاوید حسن زاده