لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۶

خواست شماری از علمای کندز از مردم و مخالفین مسلح


شماری از علمای دینی و فعالان جامعه مدنی کندز به روز شنبه در صحبت با رادیوآزادی مردم را به حمایت از دولت و جلوگیری از فعالیت‌های ضد دولتی و هراس افگنانه دعوت کردند.

برخی از علمای این ولایت معتقد اند که صلح یک ارزش بی بدیل الهی ا‌ست و همۀ ارزش‌ها را در پرتو آن می‌توان جست‌جو کرد و به آن نایل آمد. این علما باور دارند که اگر به طرف صلح و آشتی گام برداشته شود جامعه به طرف پیش‌رفت و تکامل سوق داده خواهد شد.

مولوی خیرالدین یک‌تن از علمای دین در این خصوص به رادیو آزادی چنین گفت:

"پس ستون فقرات یک جامعه چه اسلامی باشد و یا غیر اسلامی امنیت است، در هر کشوری‌که امنیت وجود نداشت در آن کشور پیش‏رفت نیست، فرهنگ نیست، تمدن نیست، سرمایه و دارایی نیست و ترقی نیست. رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌‏گوید عملی که بالاتر از روزه، نماز، حج، زکات و حتی از جهاد فی سبیل الله بالاتر است، صلح میان دو مسلمان است که یک نفر یا مصلح با حرف خوب خود دو مسلمان را با هم آشتی می‏‌دهد، و زمانی‏که در زندگی صلح آمد ترقی و پیش‏رفت، فرهنگ و آبادی می‎آید و دانش می‌آید."

با این همه شماری دیگر از علمای دینی کندز همکاری مردم با دولت و ارگان‏‌های امنیتی را یک ضرورت اساسی در راستای صلح و امنیت می‏‌خوانند و از مردم می‌‏خواهند که سهم شان را در راستای جلوگیری از فعالیت‌‏های هراس افگنانه و تروریستی، فعالانه ایفا کنند.

مولوی نعمت الله یک‌تن از علمای دینی در مورد گفت:

"پیام من به ملت افغانستان این‌است که اگر کسی را می‌بینند که مسجد شان را خراب می‎کند، سرک شان را خراب می‌‏کند، انسان‌‏های بی‏گناه را می‌‏کشند، اطفال و زنان را می‌‏کشند و مکتب شان را خراب می‌‏کنند، باید از چنین فعالیت‌‏ها به نیروهای امنیتی شان اطلاع بدهند و کوشش بکنند که نگذارند آن‌ها این عمل مخرب را در منطقه و جامعه شان انجام بدهند."

در همین حال علمای کندز از مخالفان مسلح حکومت خواستند که از جنگ و خشونت دست بکشند و به روند صلح یک‌جا شوند که این امر هم به خیر و صلاح خود شان است و هم به منفعت کشور و جامعه می‌باشد.

محمد عظیم یک‌تن دیگر از علمای دینی می‌گوید که در صلح خیر و سعادت است:

"جنگ راه حل در افغانستان نیست بیایید با یک‎دیگر در صلح و آشتی زندگی کنیم و از همه برادران امید من و تقاضای من این‌است که بیایند برادرانه بنشینند در پهلوی خویش، قوم و اقارب شان منحیث مسلمان زندگی کنند."

با این ‌وصف برخی از فعالان نهاد‏های جامعه مدنی کندز همزیستی مسالمت آمیز را از مؤلفه‌‏های اساسی زندگی بشری خوانده تصریح می‎کنند که انسان‌‏ها نمی‌‏توانند بدون همزیستی مسالمت آمیز در کنار هم زندگی کنند و اگر همزیستی مسالمت آمیز به عنوان اساسات و تفکرات پویا در بین انسان‎ها وجود نداشته باشد در آن‎صورت کار بزرگی هم برای ساختن حکومت‏‌های خوب صورت گرفته نمی‌‏تواند.

از سوی دیگر محمد صابر یوسفی یک‌تن از فعالان مدنی کندز موجودیت صلح در جامعه را وابسته به موجودیت زندگی مسالمت آمیز در بین افراد آن جامعه می‌داند.

وی افزود:

"همزیستی مسالمت آمیز به معنی ایستادن در برابر خشونت‌‏ها است حتی ما می‏‌بینیم که خشونت فزیکی وجود دارد وقتی که ما از انواع خشونت بحث می‏‌کنیم خشونت ساختاری، خشونت فرهنگی خشونت سیاسی، خشونت مالی و امثال این‌‏ها هر کدامش در جایش برای انسان آسیب می‏‌رساند، اما بدون صلح جامعه انسانی رشد نمی‌‏کند و بالنده نمی‏‌شود تا موقعی‌‏که آرامش وجود نداشته باشد و اطمینان به آینده و فردا‏ها وجود نداشته باشد، انسان‌‏ها تلاش نمی‌‏کنند."

بر اساس ‌گفته‌های شماری از باشندگان کندز، صلح و امنیت از نیازهای مهم و اساسی جامعه بوده و عملی سازی آن در جامعه می‌‏تواند پیامدهای خوب و مثبت را در رفع جنگ و خون‏ریزی‌‏ها و پیش‏رفت و ترقی کشور در قبال داشته باشد.

اجمل آرین، کندز

XS
SM
MD
LG