لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۰

هوتک: تداوی نکردن یک زن افغان در ایران خلاف قوانین بین‌المللی است


کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان عدم تداوی یک زن افغان از سوی داکتران ایرانی در آن‌کشور را نکوهش نموده و آن را خلاف قوانین مهاجرت و قوانین بین‌المللی می‎خواند.

مولوی عبدالرحمان هوتک کمیشنر بخش تحقیق و ارزیابی این کمیسیون می‎گوید که مهاجرین افغان در هر کشوری که زیست دارند باید به اندازه اتباع همان کشور از حقوق شهروندی مستفید گردند.

هوتک در صحبت با رادیو آزادی گفت عمل داکتران ایرانی سرکشی از قوانین مهاجرت و کنوانسیون‎های بین‌المللی است و حکومت افغانستان باید این‌گونه رویدادها را به صورت جدی پیگیری کند.

هوتک: این نه تنها خلاف معیارهای بین المللی است بلکه خلاف قوانین کشور ایران نیز است.
هوتک: این نه تنها خلاف معیارهای بین المللی است بلکه خلاف قوانین کشور ایران نیز است.

او افزود:

"این نه‌تنها خلاف معیارهای بین‌المللی است بلکه خلاف قوانین کشور ایران نیز است چرا که این عمل در آن کشور صورت گرفته‎است. هر مملکت قوانین خود را دارد، زمانی‎که برای فردی مکان بودوباش می‎دهد و به فرد پناه می‎دهد به این معناست که تمام حقوق انسانی وی را قبول می‎کند."

چند روز قبل بخش فردای رادیو آزادی از قول یک روزنامه، بنام صنعت جهان گزارشی را نشر کرد که زن ۵۲ ساله افغان به دلیلی وفات کرد که داکتران ایرانی از تداوی و جراحی جگر وی خودداری کردند.

پیش از این در اول ماه سنبله سال روان لطیفه رحمانی دختر ۱۲ ساله افغان که مصاب به مرضی بود که به جگر اش صدمه زده بود و به دلیل عدم تداوی داکتران ایرانی در شفاخانه نمازی شیراز ایران درگذشت.

ایران در مقایسه به سایر کشورهای همسایه بیشتر به رفتارهای نامناسب علیه مهاجرین افغان متهم است و گزارش‎های از اعدام، آزار و اذیت، زندانی کردن مهاجرین در قفس‎ها و به نمایش گذاشتن آنان نیز به نشر رسیده‎است.

امیر: این کار ایران کار خوب نیست.
امیر: این کار ایران کار خوب نیست.

باشنده‌گان کابل این عمل را تقبیح کرده و این را کار غیر انسانی و اخلاقی می‎خوانند.

شیر افغان شیرزی یک‌تن از باشنده‌گان کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت:

"عمل زشت است از روز اول مهاجرت تا فی‌الحال اگر در پاکستان است گلم جم می‎گویند از این کرده توهین بزرگ هیچ در دنیا نیست."

امیر و مجیب دو تن از کارمندان طبی که در کابل در یک لابراتور وظیفه اجرا می‎کنند می‎گویند این عمل در تمام جهان خلاف اصول طبابت است.

آنان در صحبت با رادیو آزادی گفتند:

"این عمل را تقبیح می‎کنیم این کار ایران کار خوب نیست، حال این مربوط بزرگان ما می‎شود که در این مورد همراه آنان صحبت کنند تا چنین مشکلات در آینده به وجود نیاید."

"واقعاً کار غیر اخلاقی کار غیر وجدانی است این کاری‎که این‎ها کردند واقعاً باید تقبیح شود."

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‎گوید که مطابق به کنوانسیون‎های بین‌المللی مهاجرین همانند اتباع همان کشورها از حقوق مساوی برخوردار اند و باید به آن‎ها همسان با شهروندان خودشان برخورد نمایند.

گزارش: حمیرا الکوزی

XS
SM
MD
LG