مجله نیوز ویک در مورد کشته شدن افراد ملکی در جریان حملات هوایی نیروهای امریکا در افغانستان مقاله یی را به نشر رسانده و گفتهاست که این حملات نسبت به گذشته برای مردم عام و ملکی خطرناک است.
روزنامه، در مورد حادثه ماه اگست در ولسوالی ناد علی هلمند مینویسد که در نتیجه حمله هوایی نیروهای امریکایی، شماری از نیروهای افغان که نزد طالبان زندانی بودند کشته شدند.
روزنامه میگوید قرار بود که در آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی مبارزه امریکا بر ضد طالبان در افغانستان به پایان برسد.
رئیس جمهور بارک اوباما تا آن زمان یکصد هزار سرباز امریکایی را به ده هزار در افغانستان تقلیل داد و این نیروها هم به آموزش سربازان افغان گماشته شدند.
به اساس نوشته نیوز ویک قوای هوایی نیروهای امریکایی بر ضد القاعده و داعش حملات انجام میداد اما در مورد طالبان این نیروها صرفا موضع دفاعی داشتند و برای دفاع شان اجازه حمله هوایی را در برابر طالبان داشتند.
نیوز ویک در این باره به یک مورد استثنایی دیگر هم اشاره میکند و میگوید که در صورتی نیروهای امریکایی دست به حملات هوایی میزدند که طالبان در حال پیشروی به اراضی تحت تصرف نیروهای افغان میبودند.
گزارش در این مورد از دور اول اشغال کندز از سوی طالبان حکایت میکند که در نتیجه حمله هوایی نیروهای امریکایی بر شفاخانه داکتران بدون سرحد ۴۲ تن از داکتران و بیماران در آن کشته شدند.
نویسنده گزارش اضافه میکند که در سال گذشته زمانیکه طالبان مسلح حملات شان را در کندز و هلمند افزایش و گسترش دادند، نیروهای امریکایی نقش شان را از سرگرفتند مقامات امریکایی اعلام کردند که در حال حاضر نیروهای هوایی آنان بگونه فعال بر ضد طالبان حملات انجام خواهند داد.
روزنامه در اظهارات خود یک موضوع غیر معمول را بیان میکند و آن این که در جریان حملات هوایی و بم باران نیروهای امریکایی از لحاظ استخباراتی نیروهای امریکایی امکانات لازم ندارند که اهداف را بگونه دقیق برای آنان تعین کنند و معلومات دهند.
روزنامه همچنان در مورد مسایل مربوط به زنان نیز نوشته و گفتهاست که هیومن رایتس واچ یا (دیده بان حقوق بشر) به آن پرداختهاست.
در مقاله، اول به نقش ده تن از انجنیران زن افغان پرداخته است که آنان در اعمار ساختمان قصر دارالامان کار میکنند و این یک خبر خوب برای افغانستان بشمار میرود.
در عین حال در این مقاله در مورد زنانی یاد آوری شدهاست که در میدان هوایی ولایت کندهار به حیث محافظ کار میکردند و در این اواخر به اثر حمله مخالفین مسلح دولت کشته شدند.
در مقاله زیرعنوان نتیجه گیری از این حوادث گفته شدهاست:
"هنوزهم میلیونها کودک در افغانستان که اکثر شان دختران اند از فراگیری درس و آموزش بی بهرهاند."
درین حال خشونت در برابر زنان به خصوص هدف قرار دادن آن عده زنانیکه از حق تحصیل و کار شان استفاده میکنند بگونه گسترده در افغانستان وجود دارد.
گزارشها میرساند با جود آنکه انجام این اعمال خشونت بار در برابر زنان به طالبان نسبت داده میشود ولی در عین حال به نظر میرسد که در داخل حکومت به شمول شماری از مقامات و در سایر بخشهای جامعه نیز افرادی اند که همچو اعمال خشونت بار علیه زنان را توجیه میکنند و برای شان پذیرفتنی است.
احمد هنایش