لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۷

ولسی جرگه ادعای وزارت خارجه افغانستان را بی‌اساس خواند


در حالیکه حکومت افغانستان تأکید می‎کند که خطوط اساسی سیاست خارجی این‌کشور را یک سال قبل برای تصویب به ولسی جرگه فرستاده اما هیئت اداری این جرگه از این مسئله ابراز بی‌خبری می‌کند.

عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه در نشست عمومی روز شنبه گفت پس از رد خطوط اساسی سیاست خارجی از سوی این جرگه برای آوردن اصلاحات در سال ۱۳۹۱ حکومت آنرا دوباره برای تصویب به ولسی جرگه نفرستاده‌است.

عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه
عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه

وی گفت:

"خطوط اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی افغانستان که بنابر موجودیت نواقص به اکثریت آرا در مجلس رد گردیده بود دوباره فرستاده شده به جانب حکومت از آن زمان به این طرف حکومت توفیق این را نیافته که دوباره مجدداً تدوین و بازنگری کرده و برای تصویب بفرستد."

پیش از این نیز اعضای ولسی جرگه در نشست‌های عمومی از کند کاری حکومت در جهت فرستادن خطوط اساسی سیاست خارجی کشور انتقاد کرده‌اند.

رئیس این جرگه در جریان سال‌جاری در یکی از نشست‌های عمومی از حکومت خواست تا خطوط اساسی سیاست خارجی این‌کشور را برای تصویب به این جرگه بفرستد.

خواستیم نظر سخنگوی وزارت خارجه را در این مورد داشته باشیم اما موفق نشدیم.

اما فرامرز تمنا رئیس بخش مطالعات استراتیژیک این وزارت در مورد فرستادن خطوط اساسی سیاست خارجی این‌کشور به ولسی جرگه گفت:

فرامرز تمنا رئیس بخش مطالعات استراتیژیک وزارت خارجه افغانستان
فرامرز تمنا رئیس بخش مطالعات استراتیژیک وزارت خارجه افغانستان

"در ماه جدی سال ۱۳۹۴ خطوط اساسی سیاست خارجی افغانستان در پانزده ماده که در کمیسیون‌های متعدد وزارت خارجه تثبیت شده و در آن کمیسیون ها نمایندگان از ولسی جرگه و مشرانو جرگه حضور داشتند مسوده ابتدایی آن به کمیسیون روابط بین‌الملل ولسی جرگه فرستاده شد و تا اکنون هیچ پاسخ از سوی شورای ملی دریافت نکرده‌ایم."

آقای تمنا می‌گوید که خطوط اساسی سیاست خارجی درهشت بخش سیاسی، امنیتی، حقوقی، انکشاف اقتصادی، علمی و تکنالوژی و روابط افغانستان با سایر کشورها تدوین گردیده‌است.

کارشناسان بخش امور بین‌المللی مشخص بودن خطوط اساسی سیاست خارجی این‌کشور را برای تعیین روابط افغانستان با کشورهای همسایه و جهان مهم می‌دانند.

حمید عزیزی یکی از این کارشناسان می‌گوید، مشخص شدن خطوط سیاست خارجی افغانستان نقش اساسی را در بخش تجارت و اقتصاد مردم، صلح و مشخص شدن جایگاه استراتیژیک افغانستان در منطقه و جهان بازی می‌کند.

اما وی می‌گوید که عدم هماهنگی میان حکومت و ولسی جرگه و وابسته بودن برخی اعضای این جرگه به کشورهای خارجی سبب شده‌است تا خطوط اساسی سیاست خارجی این‌کشور در حالت سر در گمی قرار گرفته و تصویب آن با تأخیر رو به رو گردد.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG