از آغاز سال ۲۰۰۷ میلادی به اینطرف سطح آب زمین شهر کابل بیشتر از ۲۰ متر کم شدهاست و در کنار این بیشتر آبی که مردم به آن ضرورت دارند آلوده میباشد.
این اظهارات روز پنچشنبه در سیمینار علمی بررسی آبهای زیز زمینی در کابل بیان شد.
اشتراک کنندهگان این سیمینار میگویند، این مشکل بهگونه یک خطر خاموش بطور روز افزون بیشتر میشود و اگر برای این مشکل تدابیر گرفته نشود مردم کابل تا چند سال دیگر با کمبود آب و آلودگی هوا مواجه خواهند شد.
حسین غلامی مسؤل بخش آبهای زمیر زمینی اداره محیط زیست گفت:
"از آب زیر زمینی شهر کابل برای استفاده هر یک از مردم بیست لیتر آب وجود دارد در صورت که معیار بینالمللی ۱۵۰ لیتر در یک شبانه روز است که ما با ستندردها بسیار فاصله داریم این فاصله باید بررسی شود و مدیریت درست باید روی آن صورت گیرد."
او اضافه کرد که در یک سال کابل ۲۰ اعشاریه ۷۲ میلیارد متر مکعب آب دارد که برای نوشیدن و استفاده کافی میباشد اما، بیشتر فیصدی آن به دلیل نبود پلان عملی و استفادۀ نادرست ضایع میشود.
برخی از متخصیصن آبهای زیر زمینی در این سیمینار گفتند که خشک سالی، نا امنی، استفاده نادرست از آب توسط مردم و مشکل در سیستم آبیاری کشور و عدم صرفه جویی آب عوامل این مشکل میباشد.
عباس بصیر مشاور رئیس جمهور در بخش محیط زیست در صحبت با رادیو آزادی این مشکلات را پذیرفت اما گفت که برای مقابله با آن تدابیر گرفته شدهاست.
آقای بصیر میافزاید:
"حکومت وحدت ملی در نظر دارد تا بیش از سی بند را در مناطق مختلف افغانستان و در اطراف کابل بسازد دریای کابل است و دریا پنچشیر در شمال است این بندهای که ساخته میشود در قسمت تغذیه آبهای زیر زمینی شهر کابل فایده میکند."
متخصصین آب همچنان گفتند که افغانستان یکی از کشورهای است که آب کافی دارد اما بیشتر آن به ایران و آبهای شرقی به پاکستان میرود.
حکومت افغانستان نیز گفتهاست که از آب دریاهای کشور پاکستان و ایران بدون معیارهای بینالمللی استفاده میکنند که تدابیر برای این مشکلات در وقت معین آن گرفته شدهاست.