نماینده فوق العاده رئیس جمهور در بخش اصلاحات و حکومت داری خوب روی مشارکت ملی در بخش مبارزه با فساد اداری تاکید میکند.
این نماینده رئیس جمهور به این باور است که در کنار نا امنی، اختلافات سیاسی و دیگر مشکلات، فساد گسترده سبب شدهاست تا افغانستان به سوی بحران سوق داده شود.
احمد ضیا مسعود روز سه شنبه در سیمینار علمی و تحقیقی حکومت داری خوب در کابل گفت کاهش فساد بدون حکومت داری خوب امکان پذیر نیست.
مسعود همچنان گفت که فساد اداری در جامعه سبب بیشتر شدن فاصله میان مردم و حکومت شدهاست.
وی گفت که بدون حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی در زندهگی مردم حکومت داری خوب امکان پذیر نیست.
او افزود:
"بین حکومت داری خوب مسایل اقتصادی موضوعات سیاسی هم یک ارتباط بسیار عمیق وجود دارد، تا وقت که سیاستهای ما واقعاً نتواند یک تحول اقتصادی و اجتماعی را به وجود بیاورد بسیار مشکل است که ما شاهد شکل گیری حکومت داری خوب باشیم."
آقای مسعود به این باور است که نظام سنتی، نبود ظرفیت برای مصرف بودجه، تراکم اداری و موانع در برابر برداشتن گامها برای اصلاحات سبب شدهاست که فساد ادامه پیدا کرده و زمینه برای حکومت داری خوب مساعد نگردد.
نگرانیها از سوی برخی نهادها و افراد در خصوص موجودیت فساد در افغانستان در حالی مطرح میگردد که این کشور در سطح بین المللی نیز از نام خوب برخوردار نیست.
در همین حال سازمان بین المللی نظارت از شفافیت در گزارش اخیر خود افغانستان را پس از کوریای شمالی و سومالیا سومین کشور آغشته به فساد خواندهاست.
سید حسین فخری رئیس اداره عالی مبارزه با فساد اداری افغانستان میگوید که مبارزه با فساد در کشور کار چندین اداره موازی نیست و در این زمینه باید یک مشارکت خوب وجود داشته باشد.
او افزود:
"مبارزه با فساد اداری و ایجاد حکومت داری خوب تنها با صدور فرامین و احکام و حتی با اتخاذ تدابیر و بگیر و ببندها به فرجام نمیرسد."
قرار گزارشها در بخش مبارزه با فساد اداری حدود ده نهاد در افغانستان فعالیت دارد.
مسئولان حکومت میگویند که بخاطر بررسی دوسیههای فساد اخیر مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد افتتاح گردیده که میتواند دوسیههای مقامات بلند پایه آغشته به فساد را بررسی کند و کار در این زمینه نیز عملا جریان دارد.
اما با این همه انتقادهای وجود دارد که بیشتر تحرکات در این خصوص جنبه نمایشی دارد.
جاوید حسن زاده