لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۲

سازمان ملل: حدود ۸۰ درصد زنان افغان به نحوی با خشونت روبرو اند


صندوق جمعیت سازمان ملل‌متحد در افغانستان می‎گوید، حدود هشتاد درصد زنان افغان به نحوی با خشونت روبرو اند.

نماینده این سازمان روز یکشنبه در نشستی در کابل گفت، برای کاهش این خشونت‎ها، گام‎های عملی برداشته نشده‎است.

متین شاهین نماینده این سازمان روز یکشنبه در نشستی که به هدف منع خشونت علیه زنان در کابل برگزار شده بود تأکید کرد که برای کاهش خشونت علیه زنان در افغانستان باید گام‎های عملی برداشته شود.

شاهین: به باور من زمانی که ما در باره خشونت علیه زنان صحبت می‎کنیم باید در مورد آن اقدامات عملی داشته باشیم.
شاهین: به باور من زمانی که ما در باره خشونت علیه زنان صحبت می‎کنیم باید در مورد آن اقدامات عملی داشته باشیم.

او افزود:

"به باور من زمانی‌که ما در باره خشونت علیه زنان صحبت می‎کنیم باید در مورد آن اقدامات عملی داشته باشیم و این اقدامات باید انفرادی باشد، ما همواره روی قضایای خشونت صحبت کرده ایم اما اقدامات عملی را بخاطر جلوگیری از آن روی دست نگرفته‎ایم."

آقای شاهین گفت، صندوق جمعیت سازمان ملل‌متحد در افغانستان با وزارت صحت عامه این کشور کار می‎کند و تا کنون ۵ هزار کارمند صحی را به هدف رسیده‎گی به قربانیان خشونت آموزش داده‎است.

در عین حال احمد جان نعیم معین وزارت صحت عامه افغانستان می‎گوید، در نزدیک به دو سال گذشته حدود نه هزار زن که قربانی خشونت بوده‌اند در مراکز صحی مورد درمان قرار گرفته‎اند.

او افزود:

"۸۸۸۱ قضیه از سال ۲۰۱۴ میلادی زمانیکه ما مراکز حمایت خانواده‎ها را در شش ولایت آغاز کردیم و فعلاً ۱۲ چنین مراکز را در ۱۲ ولایت داریم از همان وقت تا کنون، قضایا نزد ما ثبت شده که بیشتر آن لت و کوب و خشونت خانواده‎گی که بیشتر از ۳ هزار قضیه بود."

بر اساس آمار وزارت امور زنان در سال روان ۳ هزار و ۴ صد قضیه خشونت علیه زنان در افغانستان ثبت گردیده‎است.

دلبر نظری وزیر امور زنان هفته گذشته در مراسم بزرگداشت از روز جهانی زن گفت، دختران و زنان افغان هنوز هم در نقاط مختلف با خشونت مواجه اند.

رضایی: ما شاهد دره زدن‎ها و سنگسارهای مختلف بودیم.
رضایی: ما شاهد دره زدن‎ها و سنگسارهای مختلف بودیم.

از سوی هم شاه گل رضایی یک عضو ولسی جرگه که در این نشست حضور داشت گفت زنان روستایی به خدمات صحی و آموزشی دسترسی ندارند و در برخی موارد در نتیجه محاکم صحرایی مجازات می شوند.

وی افزود:

"ما شاهد دره زدن‎ها بودیم، شاهد سنگسارهای مختلف که در ولایت‎های افغانستان اتفاق می‎افتد و ده‎ها دختر و زنان را در گوشه‎های مختلف شاهد هستیم که توسط عاملین خشونت علیه زنان به قربانی گرفته می‎شوند، هنوز هم دخترانی اند که دسترسی‌شان به تعلیم و تحصیل فراهم نشده‎است."

پیش از این برخی از فعالان حقوق زن در صحبت با رادیو آزادی گفتند که اقدامات ضعیف ارگان‎های قضایی سبب شده که قضایای خشونت علیه زنان افزایش یابد.

اما ادارات مربوط می‎گویند که همواره تلاش کرده‌اند تا قضایای خشونت علیه زنان را بررسی کرده و عاملین آن را مجازات کنند.

گزارش: سحر لیوال

XS
SM
MD
LG