نشریه آستن بی در شماره اخیرش مقاله را در مورد گسترش فعالیتهای داعش در افغانستان به نشر رسانیدهاست.
به نوشته نشریه داعش مسئولیت حمله بر مسجد شیعهها در کابل را که در آن حدود ۳۰ تن کشته شدند به دوش گرفت.
به نوشته نشریه این حمله که در داخل یک عبادتگاه رخ داد خشم شدید افغانها و نگرانیها درمورد گسترش فعالیت داعش را در افغانستان افزایش داد.
به نوشته استن بی، داعش تلاش دارد خشونتهای فرقوی را در افغانستان دامن بزند، درست مانند خشونتهای که حامیان ابو مصعب الزرقاوی رهبر مقتول القاعده در عراق ایجاد کردهاند.
به نوشته مقاله داعش میخواهد نزد ایالات متحده و کشورهای غربی که خواهان ثبات در افغانستان اند نحوی از نا امیدی را ایجاد کند.
نشریه استن بی در پایان مطلب اش مینویسد، حال که حداقل یک گروه از طالبان خواهان مصالحهاست، داعش میخواهد از فضای سیاسی بهره برده و خودش را به حیث یک گروه مسلح پیشتاز در افغانستان ثابت بسازد.
نویسنده مقاله با در نظرداشت موقعیت جغرافیایی افغانستان و کوهستانی بودن این کشور سوال میکند، اگر داعش از عراق فرار کند ایا افغانستان پناهگاه جدید امن برای این گروه خواهد بود؟
سوت ایشیا
نشریه سوت ایشیا نیز مقاله را در مورد افغانستان به نشر رسانیده و در آن در مورد مهاجرینی افغان و بیجا شدهگان داخلی نوشتهاست.
نشریه از انجمن افغانستان و آسیای جنوبی یاد کرده که مرکز آن در لندن است. این نهاد یک مرکز خیریهاست که برای فراهم سازی زمینه پذیرش مهاجرین در بریتانیا کار میکند. این انجمن دو مرکز مشوره دهی را در کابل و پلخمری ایجاد کردهاست. این مراکز را برتانیا تمویل میکند که به گفته نشریه سوت ایشیا نتایج کار آن تاحال خلاف توقع مثبت بودهاست.
ریچرد ویلیمز یک مشاور امور مهاجرین اتحادیه اروپا به نشریه سوت ایشیا گفتهاست، ۶۵ درصد کسانیکه به مراکز مشوره دهی کابل و پلخمری رو آوردهاند زنان اند و مشورههای موثر حقوقی به آنها داده میشود و خدماتی تعلیمی برای حدود ۴۰۰ طفل نیز ارایه نمودهاست.
ولی به نوشته نشریه ساوت ایشیا این انجمن مشوره دهی مثل هر انجوی دیگر، در بخش دسترسی به نقاط دور دست افغانستان با چالشهای مواجهاست.